Șeptel

Creșterea oilor

Pin
Send
Share
Send
Send


Oul de reproducere acasă este o afacere foarte profitabilă. Mulți fermieri se bazează pe această afacere profitabilă. Oile pot produce nu numai lâna, ci și mieii, carnea, pielea, laptele și chiar grăsimea (Gissar, rasa edilbayevskaya). Articolul va discuta cele mai bune rase pentru reproducție, caracteristicile acestora, tipul de locuință și hrană.

Ce rase sunt cele mai bune pentru reproducere?

Toate rasele de oaie pentru îngrijirea casei sunt împărțite în trei tipuri principale: cu păr brun, semi-fin și fleeced. În plus, ele se disting prin orientare (lână, carne, lapte). Mai jos sunt cele mai populare tipuri de oi de reproducere acasă.

Oi rase

 • Specii Altai, Caucazian și Merino aparțin pietrelor fine.
 • Oile din lână se deosebesc prin lână semi-subțire. Acestea ar trebui să includă Kuibyshev, Caucazian de Nord, Rusă cu părul lung, Tien-Shan, Latvian, Romney-march, Estonian și Lituanian.
 • Prin blana-blana specii (grosier) includ Romanov, Astrakhan, edilbaevskuyu grosier. Acestea au o lână foarte moale, de înaltă calitate, din care se scoate o piele de oaie excelentă pentru orice produs.
 • Un alt grup de coada de oi - grăsime. Aceste persoane sunt folosite pentru a obține grăsime, carne și lână sunt prelucrate în pâslă. Hissar se distinge printre astfel de rase - este cea mai mare oaie din lume (cântărind până la 200 kg)!
 • Rasele universale dau totul în medie. Acestea includ: rasa Tushinskaya, Balabas, Karachai. Romanovskaya menționată mai sus se aplică și aici.

Unde păstrează oile?

Citiți și aceste articole.
 • Bird Coop Bedding
 • Cele mai bune rase de ou
 • Cele mai bune soiuri de zmeură pentru Rusia centrală
 • arpagic

În funcție de regiune (mediu, cald, rece), oile pot fi ținute exclusiv în standuri, pe stradă sau în timpul verii, în afara și în timpul iernii, în stand. Deci, pentru zonele însorite, sudice, nu are întotdeauna sens în standul, pur și simplu nu țin animale acolo. Și în țările din nord, unde ninge deseori, pe stradă animalele pot îngheța. Prin urmare, tipul de conținut este selectat de climat.

Stallul este ținut uscat și adesea ventilat. Dimensiunea camerei depinde de numărul de persoane. Pe o oaie ia 2 metri pătrați. metru pătrat. Nisip sau paie este stropit pe podea. Încălzirea specială nu este necesară în timpul iernii, datorită lânii dense, animalele nu vor fi reci. Dar acoperișul de calitate va necesita ca acestea să nu se înmoaie în ploaie sau în zăpadă. Pentru perioada de vară oferă ferestre mari. Este de remarcat faptul că misto (nu de proiectare și nu rece), contribuie la creșterea rapidă a lânii.

Plimbare - este extrem de necesar atunci când cresc oaie la domiciliu, desigur, dacă reușiți. Orice loc este ales pentru el, dar este important ca în apropiere să nu fie rezervoare și mlaștini. Datorită umidității ridicate, oile se pot îmbolnăvi și pot fi împotmolite în mlaștină. Mănâncă pășunat selectiv, numai ceea ce iubesc, dar pe orice câmp sau luncă își vor găsi o delicatețe la gustul lor. Acestea sunt grămezi de animale, merg pe lângă ele, rareori bateți de turmă, dar totuși se recomandă să le hrăniți sau să faceți un câine bun de câine.

Conservarea și îngrijirea oilor

Cum să ai grijă de oi?

Nu este greu să ai grijă de oi, sunt animale autosuficiente. Sunt hrăniți și udați dimineața, dacă există pășunat, sunt eliberați la pășunat, iar seara sunt dusi într-un târg, udați și hrăniți din nou. Dintre standardele rămase de îngrijire la reproducerea oilor la domiciliu se poate numi doar câteva obligatorii.

 • Gheața din magazin se schimbă pe măsură ce se murdărește. Acest lucru se face obligatoriu, altfel părul de animale va fi murdar.
 • Spălătorii și băile de spălare au nevoie de cel puțin o dată la 3 zile, dar puteți deseori.
 • Oile au forfecat în funcție de specie de 1-3 ori pe an. Unele rase dau multă lână, altele puțin - trebuie să fie luate în considerare chiar și în timpul selecției rasei.
 • Oaia trăiește de la 20 la 25 de ani și rareori se îmbolnăvește, astfel încât serviciile veterinare nu vor fi necesare adesea, ci numai pentru vaccinările de rutină ale animalelor tinere sau ale adulților. Se recomandă ca mai mult de 7 ani, uterul să nu dețină. În timp, dinții ei sunt șterși și poate deveni mai puțin productivă.
 • Este foarte important să știți pentru un începător că dacă o oaie a alergat undeva, nu o puteți lua de lână. Este ușor de săpat, și cu pielea. În acest scop, se folosesc câini ciobănești și un băț special cu un cârlig de lemn îi va ajuta pe persoana să-l prindă pe fugar de picior.

Ce se hrănește?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cum să plantați butași de struguri
 • Duck Agidel
 • Soiuri de caise pentru regiunea Moscovei
 • Film de seră

Hrănirea oilor

Oile de hrănire depind în mare măsură de disponibilitatea pășunatului. Dacă nu există niciuna, li se administrează verde uscat separat. Dacă există, în afară de iarba pe fugă, ei ar trebui să primească zilnic:

 • siloz (iarbă, porumb, fasole);
 • furaje crude;
 • fân;
 • substanțe minerale (cretă, fosfat defluorinat, făină de oase);
 • sare-lizunet (pus în alimentatoare).

Pentru femelele slabe și berbeii de reproducție este nevoie de o hrană concentrată, care este adițional amestecată în alimente sau administrată separat. Puteți să o dați altor oi și oi, dar este costisitoare.

Foarte rar, și totuși unii crescători, oile de reproducere acasă, păstrați-le numai pe furaje verzi. Acest lucru este posibil, dar reduce foarte mult calitățile productive. Și, în același timp, trebuie să meargă la ora 14 în fiecare zi!

Adăparea animalelor de două ori pe zi - în vară și una - iarna. Dacă este foarte fierbinte în afara, nu puteți adăuga de trei ori, dar de trei ori pentru a adăuga apă. Ei beau oi din bazine speciale sau castravete pentru bovine. Apa ar trebui administrată bine sau râu, care curge.

Cum de a creste oile?

Dieta zilnică a oilor de reproducție

În funcție de rasă, femeile și bărbații pot ajunge la vârsta de reproducere în momente diferite. De regulă, această perioadă variază de la 4 la 8 luni. Dar se recomandă ca animalele să fie împerecheate după un an.

Sarcina durează 145 de zile. Cu 25 de zile înainte de naștere, trebuie să tăiați locul lângă coadă și uger. Nu este dificilă creșterea oilor la domiciliu - de obicei, un medic veterinar nu este necesar. Mieii se nasc rapid si de la varsta de o saptamana pot manca hrana concentrata.

Mii de miei sunt fie lăsați pentru reproducere ulterioară, fie sacrificați la 3-9 luni.

Pin
Send
Share
Send
Send