Olericulture

Cum să crească dovlecei

Pin
Send
Share
Send
Send


Creșteți dovlecelul este foarte ușor. Ele pot crește fără probleme în sol simplu, chiar și fără îngrășăminte, în timp ce sunt plantate în sol deschis și în sere. Dar cum să realizăm o recoltă mare? Acest lucru este mult mai complicat - este important și îngrijitor și aterizare. Deci, cum să crească dovlecei în sol deschis poate fi găsit mai jos în articol.

Cum să crească dovlecei din semințe?

Pregătirea solului pentru plantarea de dovlecei

Înainte de cultivarea semințelor de dovlecei germinate în tifon umed. Aceasta necesită nu mai mult de 3 zile dacă semințele sunt bune. Este necesar să plantați semințele numai după ce au trecut toate înghețurile - începutul sau mijlocul lunii mai. Squashes cresc cel mai bine pe site-ul de mazăre, cartofi sau roșii, și că este în cazul în care acestea ar trebui să fie plantate.

Terenul pentru dovlecei este pregătit în toamnă, este săpat, fertilizat cu orice îngrășăminte organice sau minerale. În primăvară, zona este slăbită, puțurile sunt făcute cu o adâncime de 2-3 cm și sunt udate. 2-3 semințe sunt prevăzute în ele. Distanta dintre gauri se face la 40 cm. Pentru a creste mai repede, puteti sa le acoperiti cu o sticla de plastic deasupra.

Cum să crească dovlecei din material săditor?

Citiți și aceste articole.
 • Piper miracol californian
 • Autoclava pentru acasă
 • Cele mai bune retete pentru gem de caise
 • Cum să planteze răsadurile de pepene galben

Cultivarea de squash din semințe și răsaduri

Cultivarea răsadurilor potrivite pentru orice fel de dovlecel. Aplicați această metodă pentru a aduce aspectul culturii timp de 2-3 săptămâni.

Pentru răsaduri, este mai bine să utilizați cupe de turbă pentru a nu deteriora rădăcinile germenilor atunci când plantați în sol. Semințele nu sunt înmuiate, ci pur și simplu selectate materiale de calitate, pentru aceasta acestea sunt turnate în apă. Toate semințele care s-au stabilit până la fund pot fi folosite la plantare. După aceea, semințele sunt puse în cupe și acoperite cu folie, astfel încât să germineze rapid.

Când apar lăstarii, filmul poate fi îndepărtat, iar vasele pot fi așezate într-un loc cald (+15 grade sau mai mult), unde există o mulțime de lumină. Adăparea răsaduri rar, astfel încât să nu suprasolicitați sol - dovlecei nu-i place.

Plantarea în sol este efectuată numai atunci când nu există niciun pericol de îngheț de noapte. Înainte de a fi plantate dovlecei, terenul este pregătit pentru plantare. Cel mai bine este să faceți acest lucru din toamnă. Pentru aceasta, ei o săpească, o fertilizează. În primăvară, se slăbesc solul și răsadurile de plante la o distanță de 40 cm una de cealaltă. Pentru a face acest lucru, în gaura excavată trebuie să vă aruncați planta împreună cu vasul, după ce ați rupt anterior partea de jos a acestuia. Apoi, se adaugă o picătură cu un vițel în picături.

Ce condiții sunt necesare dovlecei?

Hrănirea zucchinelor

Grijă pentru squash nu este dificil, dar elementele de bază ar trebui să fie făcută, altfel recolta va fi săraci.

 • În faza inițială, se acordă o atenție deosebită buruienilor. Ar trebui să existe un număr minim de ele, deoarece aceștia iau toate substanțele nutritive din sol și nimic nu rămâne pentru plante. Aceasta duce la o creștere mai lentă.
 • Din când în când, solul slăbește.
 • Puteți face pansament de top, dar nu mult - 1-2 pentru o perioadă de creștere. Pentru a face acest lucru, este mai bine să utilizați nitrophoska sau mullein (borcan de 1 litru) diluat într-o găleată de apă.
 • Udarea regulată, dar nu frecventă.

Ce poate face dovlecelul rănit?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Foarfece de oaie
 • Cum să tăiați oile
 • Culturi soiuri de castraveți
 • Chereshnya Revna

Bolile și dăunătorii dovlecei

Știind cum să crească dovlecei în câmp deschis poți obține o recoltă mare, dar nu lăsa lucrurile să-și urmeze cursul, creșterea plantelor ar trebui să fie strict controlată.

Uneori, planta se oprește din ce în ce mai mult, nu produce fructe datorită bolilor sau daunelor provocate de dăunători. Dintre aceste boli trebuie să ne temem de următoarele probleme: roua de făină, antracnoză, mozaic alb, bacterioză, alb, gri, putregai, ascochitoză, fusarium. Dacă se observă oricare dintre aceste probleme, tratamentul trebuie inițiat imediat: foile și lăstarile bolnave sunt îndepărtate, iar planta este tratată cu o soluție adecvată. Dacă acest lucru nu funcționează, germenul este complet eliminat.

Dintre dăunători, "oaspeții" frecvenți ai dovlecei sunt afidele de pepene și acarienii păianjeni. Ele pot fi combătute cu metode populare sau orice altceva, dar nu ar trebui să întârzieți, pentru că s-au răspândit repede în culturile vecine.

Când să recoltă și cum să depoziteze recolta dovlecei?

Depozitarea zucchinelor

Recoltarea de dovlecei se efectuează în mod regulat - de cel puțin 2 ori pe săptămână, deoarece dovlecelul suprasolicitat își pierde gustul. Cele mai gustoase fructe au o lungime de 15-20 m. Dacă este necesar să depozitați o legume mult timp, atunci este important să așteptați până la maturare completă. Un astfel de dovlecel ar trebui să aibă o crustă groasă și atunci când bateți pe ea ar trebui să auzi un sunet plictisitor.

Tăiați fructele cu un cuțit ascuțit - nu rupeți. Acest lucru lasă o coadă mică pe fructul de 5 cm. Puteți stoca în subsol, frigider. De asemenea, le puteți recicla pentru iarnă: înghețați sau păstrați-le. Înainte de a fi trimise la depozitare, acestea nu sunt spălate, ci pur și simplu șterse pentru a fi uscate. Dacă înghețurile înghețate se îngheață, atunci, bineînțeles, ele sunt bine spălate înainte și apoi sunt tăiate, uscate și așezate în congelator.

Pin
Send
Share
Send
Send