Grădinărit

Apricot Triumph North

Pin
Send
Share
Send
Send


Soiul Triumph Northern dezvoltat de oamenii de știință sovietici a simplificat cultivarea caiselor în latitudinile de la mijloc și la nord. Caisul de Triumf al Nordului este rezistent la inghet, gust placut si aroma de fructe, usurinta de cultivare si ingrijire.

Care este caracteristica soiului?

Soiul de caise Triumful nordului este caracterizat de o mulțime de virtuți. Pomul crește până la 5 metri înălțime, deci este recomandat să-l tăiați din când în când pentru a face mai convenabil să colectați fructul. Înflorirea este foarte devreme, dar florile sunt rezistente la mici înghețuri târzii. Fructe portocalii, posibil "blush" pe o parte. Pielea are o grosime medie, ușor pubescentă, soiul este transportabil și are o bună prezentare.

Caracteristicile soiurilor de caise Triumph North

 • Planta se poate întâlni în regiunile reci din Siberia și Ural, ceea ce, în sine, este uimitor. Cele mai puternice înghețuri nu sunt teribile pentru el, mai ales dacă abordați corect grijile culturii. Coaja este rezistentă la temperaturi de până la -35 de grade, iar mugurii de flori pot rezista până la -20 de grade.
 • Diferă triumful nordic și rezistența la boli, dăunători.
 • Dimensiunea fructului depinde de caracteristicile îngrijirii. Cu o tehnologie agricolă bună, greutatea lor ajunge la 50-60 g, iar îngrijirea obișnuită - 25-30 g.
 • Este consumat în stare proaspătă și pentru preparate pentru iarnă. Soiul poate fi uscat, face compoturi de fructe, dulceturi, gemuri și multe altele.
 • Gustul cașului Triumph al Nordului este delicat, dulce, suculent, iar pielea este acră. În ciuda locului de creștere, este adesea confundată cu soiurile sudice. Aroma este plăcută, bogată. Puteți folosi kernelul și semințele, sunt dulci.
 • Creste de la jumatatea lunii iulie pana la inceputul lunii august - cultura este intotdeauna recoltata inainte de debutul primului inghet.
 • Fructe în 3-4 ani de viață. Soiul este fructuos, auto-fertil, 50-60 kg de fructe parfumate sunt recoltate pentru sezonul cu îngrijire adecvată din copac.

Printre aceste neajunsuri se numără instabilitatea recoltei. Câțiva ani copacul pierde, restabilind puterea. O caracteristică caracteristică este creșterea maximă a fructului de la 10 ani de viață a pomului.

În cazul în care să planteze Triumful Nordului?

Citiți și aceste articole.
 • Cele mai bune soiuri de fructe de roșii cu o descriere și fotografie
 • Primula grădină perene
 • Autoclave Belarus Lux
 • Plantarea de ceapa pe o grapada

Caisele de plante au nevoie de un deal însorit

Răsadurile pot fi achiziționate în magazine speciale, la târguri, piețe sau cu prietenii. Puteți încerca să crească caise din piatră. Cu toate acestea, șansa pentru lăstari de succes este extrem de mică. Grădinarii încă recomandă să cumpărați un puieți - vor fi mult mai puține probleme cu el.

Plantați mai bine pe o câmpie sau pe un munte astfel încât să nu existe stagnare a apei. Este foarte important să se asigure că locul este protejat de vânturi puternice, deoarece rădăcinile unui copac nu sunt adânci, fără protecție naturală în cazul unui uragan puternic, acesta poate cădea pur și simplu.

Cum să planteze caise?

Plantarea oaselor de caise

Fructul de cai Triumph nord este plantat într-un loc permanent la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai. Dacă planta se află într-un recipient. Puteți amâna aterizarea până la mijlocul toamnei.

Timp de 2 săptămâni, o groapă este săpată în adâncime de 70 cm și o lățime de 60 cm. Se toarnă o pietrișă și se pune un cârlig de jarț într-un strat subțire. Apoi, un colț este făcut la 20 cm în centrul carierei. După 2 săptămâni, o cantitate mică de apă este turnată în gaură. Un răsad este așezat pe deal, iar rădăcinile sunt așezate.

Pentru a adormi, se utilizează un amestec de pământ special (turbă, nisip și argilă în proporții egale). Este important să se asigure că gâtul rădăcinii nu privește pe deasupra pământului, altfel copacul se va dezvolta prost. După ce groapa este aproape complet umplută, solul este umplut puțin și numai după aceea amestecul rămas este turnat. Astfel, copacul va fi fixat în siguranță în pământ, iar stratul de sus liber va da oxigenului ocazia de a satura radacinile.

Care sunt caracteristicile îngrijirii?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Soiurile de pepene galben
 • Gem de cireș dulce
 • Soiul de prune Renklod
 • Câini de iepure

Plantarea răsadurilor de caise

Îngrijirea copacilor este ușoară. Adăparea, hrănirea, tăierea și recoltarea la timp sunt tot ceea ce cultura are nevoie.

Sosurile de caise de iarnă Triumful de Nord este necesar în șanțurile inelului sau canelurile realizate în jurul trunchiului unui copac. Adăparea frecventă și abundentă este necesară doar în timpul dezvoltării coroanei (mai-iunie). O udare este 1-2 găleți de apă întregi, 1 dată pe săptămână. De la jumătatea lunii iunie până la mijlocul lunii septembrie, 5-6 irigații sunt suficiente dacă nu se observă seceta. În toamnă, este rareori udat și puțin este necesar pentru ca pomul să se pregătească pentru o iarnă rece.

Este important să opriți procesul de udare cu 2 săptămâni înainte de maturarea fructelor, astfel încât caisele să fie nule. Recoltarea ar trebui să fie dimineața devreme sau târziu seara. Ploaia, umiditatea, vremea rece sau căldura în timpul recoltării pot agrava gustul fructelor, reducându-le transportabilitatea și durata de depozitare.

Tunderea se face în așa fel încât coroana să fie redusă și rară, astfel încât să fie convenabil să se colecteze caise. Efectuați tăierea doar la începutul primăverii, când se încălzește deja, dar mugurii nu au fost încă concediați.

Boli de caise

Pansamentele superioare sunt adăugate direct în apă și aduse în cercuri pristvolny. În plus, puteți mulci pământul cu humus, gunoi de grajd pentru a furniza solul cu azot. Îngrășămintele de potasiu sunt necesare în timpul creșterii unei plante tinere, dezvoltarea florilor și formarea de fructe.

Apricot Northern Triumph este rezistentă la boli și dăunători, dar uneori este încă susceptibilă la verticilioze, citosporoză, monilioză și astm nodular. Dăunătorii ar trebui să se ferească de afide, omizi de fluturi, tulpini de prune. Ca măsură preventivă, fungicidele și alte mijloace similare sunt pulverizate de mai multe ori pe sezon, iar remediile populare vor ajuta împotriva dăunătorilor. Prin iarnă, ramurile scheletice și trunchiul sunt recomandate pentru albire.

Pentru a ajuta copacul să supraviețuiască înghețurilor grave, va ajuta la încălzirea trunchiului cu orice material izolant, mulcirea solului cu un strat gros de humus și stropirea ramurilor cu zăpadă.

Pin
Send
Share
Send
Send