Olericulture

Vitele din Vietnam

Pin
Send
Share
Send
Send


Pepeneaua din Vietnam este o cultura foarte neobisnuita care sa desfasurat in ultimii 10 ani in intreaga lume. Specificul său este în fructe mici, care cântăresc până la 400 g. Culoarea pepenei este portocaliu închis, mai aproape de maro, cu dungi alungite subțire. Carnea este ușoară, parfumată, delicată și foarte gustoasă!

Ce tipuri există?

Există mai multe varietăți de pepeni vietnamezi, dar numai două sunt cele mai populare.

Soiuri de pepeni vietnamezi

 • "Yan Jun" - varietate cu randament ridicat. Scourge, ca frunzele sunt mari, largi. Fructele sunt rotunde - 150-400 g. Coaja este portocaliu închis cu vene galbene. Carnea este aromă dulce, suculentă, muscat.
 • "Bunicul lui Ho Chi Minh" - clasa timpurie, este crescut în sere și într-un teren deschis. Fructele sunt portocaliu închis cu dungi galbene, subțiri. Greutatea unui pepene galben este de 150-250 g. Carnea este uleioasă, cremoasă, foarte dulce. Soi de fructe - pentru sezon da 20-30 de fructe de la o planta.

Care este particularitatea pepene?

Citiți și aceste articole.
 • Seturi de ceapă - soiuri, plantare și îngrijire
 • Cum să faci un alimentator de capră cu propriile mâini
 • Varietate de pere Lada
 • Cele mai bune retete pentru gem de caise

Principala caracteristică a culturii în favoarea sa. Acest tip de pepene are un număr mare de nutrienți în compoziție, astfel încât este chiar prescris în scopuri medicinale și pentru femeile însărcinate. Fructele ajută la tractul digestiv, îmbunătățesc apetitul, ajută la pancreatită și gastrită. Dar, pe lângă aceasta, există și o serie de avantaje pe care trebuie să le cunoască fiecare grădinar.

Caracteristicile pepenei vietnameze

 • Pepenele din Vietnam pot fi cultivate în sere și în sol deschis.
 • Planta este rezistentă la înghețurile de primăvară târzie, secetă de vară și umiditate picături, spre deosebire de cele mai multe culturi de pepene galben.
 • Această specie este rezistentă la cele mai multe boli și dăunători cunoscute.
 • Plante cu randament ridicat.

Caracteristicile negative ale pepene-ului vietnamez ar trebui să includă sensibilitatea fructului. În general, acestea nu sunt recomandate să atingă, deoarece chiar și cele mai mici deteriorări pot provoca putrezirea fructelor.

Nu vă implicați în fructele mamei care alăptează, copiilor și persoanelor cu diabet, ca parte a multor zahăr și a altor substanțe care pot afecta negativ starea de sănătate a nou-născutului.

Cum să semene și să crească pepeni vietnamezi?

Pescuitul din Vietnam este ușor de dezvoltat, ceea ce îl face popular. În ciuda faptului că soiurile menționate mai sus au fost dezvoltate în Asia de Est, ele coexistă în diferite zone climatice, deși îngrijirea și cultivarea pot diferi ușor în funcție de temperatură, umiditate și loc de aterizare.

Cultivarea pepeneților din Vietnam

 1. Locul de plantare a pepenilor viitor este ales în avans - în toamnă, pentru a fertiliza solul cu humus, compost sau gunoi de grajd înainte de iarnă. Puteți folosi turba.
 2. Semințele au un an de trei ani, deoarece la un an și la doi ani vor avea multe flori masculine. Nu există practic nici un fel de fructe pe ele. Dar din semințe de trei ani obține o cultură puternică, sănătoasă, cu o mulțime de pepeni.
 3. După cumpărarea semințelor de care au nevoie pentru a se întări, plasarea în 1-3 zile într-un loc răcoros.
 4. Înainte de plantare, semințele se recomandă să se înmoaie peste noapte în apă caldă. Așa că ei cresc mai repede.
 5. Semințele imediat sunt plantate în sol numai în regiunile sudice. În toate celelalte se recomandă să se facă răsaduri. Aceasta nu numai că va aduce timpul de recoltare mai aproape, ci va permite și plantei să crească puternică și sănătoasă. Cupele de turbă sunt recomandate pentru creșterea răsadurilor, deoarece cultura nu tolerează transplantul.
 6. Seedlingul se face de la începutul lunii martie. Semințele sunt îngropate de 2-3 cm, stropite cu pământ și plasate într-un loc întunecos, dar cald (+ 23-24 grade). Până când culturile vor crește, este important să se mențină un regim de temperatură.
 7. Pentru o mai bună înrădăcinare și dezvoltare, după apariția primei frunze, germenii sunt fertilizați și apoi procedura se repetă după 2 săptămâni.
 8. Plantarea pe un loc permanent se efectuează numai după formarea a 4 frunze adevărate ale plantei. Pentru a preveni infecțiile fungice, trebuie să vărsați un pahar de soluție de permanganat de potasiu în fiecare godeu în timpul plantării. În seră sunt plantate la o distanță de 50 cm unul de altul, iar în câmp deschis - 70 cm unul de celălalt.

Ce cultură de îngrijire are nevoie?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Varietate de ceapa Hercules
 • Descrierea și caracteristicile soiului Cherry Youth
 • Varietate de castraveți Phoenix
 • Ce este hidroponica?

După cum puteți vedea, cultivarea răsadurilor și transplantarea pe teren deschis nu este dificilă. Cum rămâne cu îngrijirea? Pentru fructele de mare, dulce și sănătoase din pepeni vietnamez va trebui să-și petreacă mult efort.

 • La 30 de zile după plantarea într-un loc permanent, este necesar să se elimine toate tulpinile slabe, subțiri și fragile. Nu mai rămân mai mult de 4 lovituri, astfel încât pepenul vietnamez își va folosi forța pentru a forma ovarele.
 • Udarea în timpul formării de flori și fructe necesită regulat. O secetă mică, temporară în această perioadă va supraviețui plantei, dar lipsa constantă de umiditate va afecta cantitatea și calitatea fructelor. Este important să vă antrenați să lăsați cel puțin un rezervor plin cu apă în grădină pentru a folosi această apă încălzită de soare pentru a umple pepeni. Apa rece dintr-un puț sau un robinet poate duce la putrezirea rădăcinilor.
 • Pe întreaga perioadă de creștere, ar trebui să fie 2-4 piese - acest lucru este suficient pentru a obține o recoltă mare. De asemenea, este necesar să se controleze numărul de ovare. În mod ideal, pe fiecare țepi ar trebui să fie 5-7 bucăți, altfel fructele vor fi mici și apoase.
 • Înainte ca fructul să se formeze, peștele vietnamez este hrănit la fiecare 20 de zile - dar nu mai des, altfel numărul de ovare va scădea drastic!
 • Aproximativ o dată la 4-7 zile, este important să slăbiți solul astfel încât rădăcina să fie saturată cu oxigen și substanțe benefice. Relaxarea este necesară superficial, deoarece rădăcina de pepene galben este superficială.
 • În ciuda faptului că cultura este rezistentă la unele boli, se recomandă să se pulverizeze înainte de apariția ovarelor cu diverse mijloace complexe pentru dăunători și boli. Puteți utiliza metodele tradiționale.

Fructele sunt considerate coapte, dacă sunt bine separate de tulpină. Apoi pot fi colectate și mâncate.

Pin
Send
Share
Send
Send