Țagle

Câte grame pe lingură

Pin
Send
Share
Send
Send


Atunci când se gătește o mare varietate de feluri de mâncare, este adesea necesar să se ia o anumită cantitate de ingredient. Desigur, este posibil să se folosească scale simple, dar acest lucru nu este întotdeauna convenabil, și nu fiecare bucătărie dispune de instrumente de măsurare exacte. Cel mai adesea, hostess-urile măsoară masa ingredientelor cu o lingură simplă. Este adevărat, câte grame într-o lingură de produse diferite este ușor de uitat. Dar nu este înfricoșător, deoarece tabelele convenabile sunt la îndemână, vă permit să reîmprospătați rapid aceste informații în memorie și să continuați să gătiți capodopere culinare.

Tabelul de măsurare a produselor în vrac

Orice rețetă bună oferă informații exacte nu numai despre ingrediente, ci și despre numărul lor în grame. Pentru măsurarea cerealelor sau a apei, se folosesc ochelari, cupe de măsurare. Dar dacă ingredientul necesită puțin, este măsurat cu linguri simple. Problema este că rata este scrisă în rețete în grame, nu în linguri. Deci, știind cu siguranță câte grame într-o lingură de anumite produse, puteți simplifica gătitul.

Măsurarea în grame a produselor în vrac

Un tabel convenabil, cu informațiile necesare privind respectarea măsurilor de ingrediente lichide și în vrac, puteți imprima și treceți în fața peretelui bucătăriei, undeva într-un loc proeminent, astfel încât să îl puteți vedea întotdeauna în mod clar.

Diferitele tipuri de produse au o anumită densitate, plinătate și, prin urmare, masa lor nu este aceeași. O lingurita este folosita de bucatari pentru a determina greutatea din timpuri imemoriale, iar rivalii cu acuratete cu cântare de bucatarie de inalta calitate. Masa produselor vrac este calculată luând în considerare prezența unui diapozitiv atunci când se umple o lingură sau absența ei.

Nume produsMasa într-o lingură cu un deal înăuntruMasa într-o lingură fără un deal
făină3020
zahăr2520
Gustul zahărului2822
Extra Sare2823
Sare rosie3025
sifon2822
orez1815
Drojdie uscată118
cacao2520
Cafea de cafea2015
scorțișoară2015
Acid citric1612
gelatină1510

Folosind acest tabel, puteți să calculați cu ușurință câte grame pe lingură de anumite produse.

Tabel de măsurare a produselor lichide

Citiți și aceste articole.
 • Bolile de struguri
 • Bacău curcan mare
 • Beneficiile și răul de piersici
 • Coleus - soiuri, îngrijire, reproducere

Măsurarea în grame a produselor lichide

Componentele lichide ale vesela, precum și cele vrac, pot fi măsurate cu linguri. În același timp, numărul lor va fi mai specific, deoarece cu un diapozitiv nu puteți ridica ingrediente lichide.

Nume produsMasă, în grame
Apă curată13
Lapte (capra, vacă)13
Lichid lichid30
Oțet de masă13
Ulei vegetal16
Unt topit (margarină)12
Important: Folosind măsuri corecte ale produselor, puteți găti mai multe feluri de mâncare delicioase. La urma urmei, gustul depinde nu numai de calitate, ci și de numărul de ingrediente.

Câte grame pe lingură

Indiferent de formă, o lingură are același volum. Acest lucru este controlat cu lansarea acestui dispozitiv, astfel încât în ​​acest sens nu vă puteți îngrijora în mod special.

 • Nicio coacere nu este completă fără făină. Ochelarii, cești de măsurare sunt folosiți pentru măsurarea acesteia, iar unele hostess au ajuns în mâinile lor. Cu toate acestea, cel mai simplu mod de măsurare a făinii cu linguri. Într-o lingură de 30 g de făină, cu un tobogan și 20 g - fără ea. Dacă trebuie să obțineți 150 de grame de făină, luați 5 linguri. l. cu un diapozitiv, și atunci când aveți nevoie de 300 de grame este de 10 linguri. l.
 • Pentru micul dejun, gătitul unui vas de momeală poate fi inutil dacă este mâncat de 1-2 persoane. Este mult mai ușor să faci o farfurie la un moment dat și să o mănânci proaspăt. Dar atunci este mai ușor să măsurați momeala cu linguri. Într-o lingură de 20-25 g de grâu. Trebuie avut în vedere faptul că, dacă puneți mai multe vase, se va umfla foarte mult și terciul va deveni foarte gros.
 • Untul și margarina într-o lingură vor conține aceeași cantitate (dacă unt topit) - 12 g. Dar în formă solidă, aproximativ 20 g de unt se află într-o lingură. Deci, atunci când aveți nevoie să adăugați 200 de grame de unt (solid) la fel de mâncare, trebuie să puneți în doar 10 linguri de produs. Uleiul vegetal din acest dispozitiv se potrivește cu puțin mai mult de 16 g.

Câte grame pe lingură

Important: Când măsurați anumite alimente, este posibil să aveți nevoie de greutate, cu sau fără diapozitiv, ceea ce este important de luat în considerare pentru a nu strica antena, deci trebuie să vă uitați atent la rețetă și în tabelul de măsuri de măsurare.
 • Zaharul este folosit destul de des într-o mare varietate de feluri de mâncare, de la sărat la dulce, astfel încât să știe cum să-l măsoare nu va interfera. Într-o lingură cu o alunecare de 25 g de zahăr și 20 g fără alunecare. Asta este, atunci când doriți să obțineți 50 de grame, este luată - 2 linguri. l. cu un diapozitiv. Și dacă sunt 100 de grame, este de 5 ori. l. fără diapozitive.
 • Sarea în feluri de mâncare poate necesita diferite (extra sau mari). Sare grosieră într-o lingură cu un deal este de 30 g, iar extrasele sunt de 28 g. De exemplu, pentru a pune 50 de grame de sare într-o cratiță, trebuie doar să luați 2 linguri de sare de rocă fără un diapozitiv.
 • Grosimea de smantana intr-o lingura cu un tobogan de 25 g. Dar cantitatea poate fi diferita, deoarece smantana nu este doar groasa, ci si lichida. Produs lichid într-o lingură (fără diapozitiv, desigur) 19 g.
 • De asemenea, puteți folosi această tacâmuri pentru a măsura volumul de apă sau de oțet. În special, este util în timpul conservării, deoarece otetul este turnat puțin în cutii, iar utilizarea cântarelor este pur și simplu incomod. Deci, într-o lingură de 13 g de oțet.

Alte produse

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Seria rasei Brahma - întreținere și îngrijire
 • Zen de albine
 • Vinetele Regele Nordului F1
 • Cuibul de pui de iarnă

Nu numai ingrediente de bază cum ar fi zahăr sau făină sunt măsurate cu linguri. Acest lucru este, desigur, convenabil și în timp ce gătit acasă coacere, sosuri. De foarte multe ori este necesar să se cântărească cu o lingură și alte componente de feluri de mâncare, cum ar fi cerealele, condimente sau ceva de genul asta.

 • Hrișcă într-o lingură fără un deal este de numai 25 de grame.
 • Ovăz - 16 g în art. l. cu un diapozitiv.
 • Orez - 17
 • Amidonul din acest dispozitiv este la fel de mult ca făina. Asta este - 30 g cu un tobogan și 20 g fără el.
 • Mierea este greu în sine și cântărește mult mai multă apă. Pentru a lua pentru gătit 150 de grame de miere, este nevoie de 5 linguri de acest produs.

Măsurarea crupului în grame cu o lingură

Interesant! Iubire - unul dintre acele ingrediente care sunt aproape întotdeauna măsurate în linguri! Motivul este că se lipeste de pereți de ochelari, boluri, cupe, astfel încât în ​​timpul măsurării trebuie să luați puțin mai multă miere - toate parțial rămân pe pereți. Nu există astfel de probleme cu lingurile, deși mierea rămâne pe lingură, dar în cantități nesemnificative.
 • Drojdie uscată în tacâmuri cu un glisor 11 g.
 • Ceai - numai 6 g.
 • Nuca taita - 12 g in Art. l. cu un diapozitiv.

Pentru a spune exact 100 de grame este atât de multe linguri nu poate, fără a specifica ce fel de produs în cauză. Într-adevăr, volumul produsului în lingură depinde în primul rând de densitatea sa. Astfel, măsurând 50, 100, 200, 300 g sau mai mult, este necesar să vă concentrați asupra tabelelor de calcul ale măsurilor.

Secretele cântăririi simple fără greutăți

Gătitul este simplu și simplu, cunoscând greutatea diferitelor ingrediente. Unele dintre ele sunt incomode pentru a măsura cu linguri sau ochelari, așa că ar trebui să știți doar masa lor aproximativă.

 • Un ou mic cântărește 50-55 g;
 • Testicul mediu - 55-65 g;
 • Ou mare - 65-70 g;
 • Galbenus - 15 g;
 • Proteină - 35 g;
 • Cartof mediu - 150-200 g;
 • Ceapa medie - 150 g;
 • Paște - 5g

Aceasta și alte informații despre măsurarea unei game largi de produse pot fi aranjate, tipărite și determinate strict în bucătărie. O astfel de notă memorabilă va facilita pregătirea oricărei gazde!

Pin
Send
Share
Send
Send