Grădinărit

Soiuri de soiuri pentru regiunea Leningrad

Pin
Send
Share
Send
Send


Atunci când alegeți un fel de măr, trebuie să vă concentrați nu numai pe fructele pe care grădinarul le va primi în cele din urmă. Un rol semnificativ îl joacă rezistența soiului la răcire, schimbările climatice și o serie de alte caracteristici. Soiurile de soiuri pentru regiunea Leningrad trebuie să fie puternice și rezistente. Acest articol este dedicat lor.

Caracteristici ale regiunii Leningrad

Regiunea Leningrad nu poate fi numită acceptabilă pentru cultivarea diferitelor culturi de grădină și horticultură. Clima aici este schimbătoare, instabilă, aproape întotdeauna rece și chiar și în timpul verii temperaturile pot fluctua semnificativ. Frecvența precipitațiilor, precum și zonele de rău complică și mai mult munca grădinarilor.

Grosimea stratului de fructe în unele regiuni nu depășește 20-30 cm, ceea ce înseamnă că este necesar să se importe terenuri suplimentare, să se cheltuiască sume mari de îngrășământ, să se îmbunătățească caracteristicile de calitate și așa mai departe.

Desigur, cu o lucrare atât de gravă a unui grădinar, vreau o "întoarcere" deplină din culturile cultivate. Același lucru este valabil și pentru pomii de măr. Deci, alegerea pentru regiunea Leningrad este acele soiuri de mere care sunt proiectate pentru ea și nici o alta.

Soiuri de coacere

Cum de a alege o varietate de coacere?

Citiți și aceste articole.
 • Când să ardeți piper în răsaduri în 2019
 • Chereshnya Revna
 • Soiuri de măr timpuriu
 • Varietate de soiuri triplă din Siberia

Depinde foarte mult de maturarea fructelor. Cu cât regiunea este mai rece, cu atât mai devreme trebuie să se coacă merele. Dar, în regiunea Leningrad nu este foarte rece, astfel încât maturarea este permisă și mai târziu.

 • Soiuri timpurii sunt cele mai populare, deoarece acestea coapte rapid, face posibilă nu numai pentru recoltare, dar, de asemenea, pentru a procesa cultura înainte de debutul de vreme rece. Acestea includ: "Papirovka", "Melba".
 • Soiurile de la mijlocul sezonului au gusturi puțin diferite, ele pot diferi dulceața semnificativă și fructele mai mari. Printre cei mai buni reprezentanți se remarcă: "Ural bulk", "Toamnă dungi", "Alese".
 • Speciile târzii de măr în regiunea Leningrad sunt foarte frecvente, necesită îngrijiri considerabile, dar au randamente ridicate, iar fructele lor pot fi consumate pe întreaga închidere. Din toate speciile similare disponibile, "Druzhnoye", "Sinap Belarus", "Antonovka obișnuit", "Ladoga" a devenit foarte popular.

Descrierea celor mai bune soiuri de măr

Soiurile populare de mere pentru regiunea Leningrad se caracterizează prin caracteristici de înaltă calitate, randament mediu și fructe de dimensiuni moderate. Sunt ușor de dezvoltat, deoarece sunt nemiloși în condițiile și climatul.

Cele mai bune soiuri de măr pentru regiunea Leningrad

 • "Papirovka" sau "umplere albă" este o varietate de meri de iarnă, rezistente la mere, cu mere delicate, dulci, cântărind 100-150 grame fiecare. Ripă devreme. Arborele este scăzut, cu o coroană înclinată, dar ușor coborâtă. Randamentul de 50-100 kg pe copac, dar copacii bătrâni dau fructe la fiecare 2 ani. Coaja unui măr este ușoară, aproape albă, de unde apare numele, se poate sparge când cânta din nou. Merită să transportați o clasă numai pe distanțe scurte.
 • "Melba" - Soiuri târzii târzii de mere. Randamentul unui copac tineresc este de 20 kg, cel mai vechi 100-150 kg. În același timp, copacii în vârstă de 12 ani și mai mulți dau roade într-un an. Merele sunt frumoase, rotunjite, cântărind 130-150 de grame. Arborele este mic, cu o coroană rotundă, fructe de la 5 ani de viață.
 • „Zonă liniștită“ - soiuri, crescute special pentru regiunea Leningrad. Creste un copac mic cu o coroana rotunjita, densa, necesita subtierea. Fructele cântăresc 150 de grame, rotunde, ușor alungite, cu coaste drepte. Culoare galbenă cu partea roșie. Carnea este aproape albă, suculentă și dulceată. Se înflorește mai aproape de sfârșitul primăverii, fructele se coacă la sfârșitul lunii septembrie și pot fi păstrate până în martie, putând fi consumate la numai 1,2 luni după recoltare. Soiul este dur, iar randamentul este ridicat, dar nu este obișnuit.
 • "Aleasă" - crescuți în Moscova cu o rezistență bună la iarnă. Arborele crește de înălțime medie, coroana se răspândește, are nevoie de subțiere. Fructele produc mari, până la 280 de grame, rotunde, ușor nervurate. Culoarea este aproape galben, cu o nuanță verde, există o roșie roz. Carnea este suculentă, dulce-acră, dar acidul este ușor. Recolta este în septembrie, iar fructele sunt păstrate până în noiembrie.

Care sunt cele mai fructuoase soiuri?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cum să aperi căpșunile?
 • Câini de rasă
 • Cu cât este mai bine să procesați cartofii înainte de plantare
 • Sos de varietate Sora

Soiurile de soiuri pentru regiunea Leningrad pot fi nu numai gustoase, rezistente la îngheț sau condiții meteorologice variabile, dar și fructuoase. Mai jos sunt cele mai fructuoase soiuri de mere pentru această regiune.

Cele mai fructuoase soiuri de măr pentru Leningrad

 • "Antonovka obișnuită" are un randament maxim de 200 kg pe copac! Va naște un an. Mărul este viguros, cu o coroană de răspândire, începe să dea naștere de la vârsta de 6-8 ani. Rezistența la iarnă este foarte bună, iar rezistența la diferite boli este medie. Fructele sunt de culoare galben-verde până la 150 de grame, dar mai des mai mici.
 • "Dungi de toamnă" Are rezistență mare la îngheț și boală, rezistentă la secetă. Productivitatea dintr-un copac poate atinge 200 kg, va naște o dată la doi ani. Merele sunt gustoase, dulci și suculente. Pomul creste puternic, cu o coroana raspandita. Principalul dezavantaj este că nu are rod numai la vârsta de 9 ani!
 • "Ural bulk" - Rezistă înghețuri severe, moderat rezistente la boli. Randamentul anual de până la 200 kg pe copac. Fructele sunt mici de 50-100 grame, galben deschis. Arborele are o înălțime medie, coroana coboară, are rod de 2-3 ani de viață.
 • "Ladoga" - crescuți pentru varietatea de mere din regiunea Leningrad. Arborele nu este foarte înalt, coroana este compactă, rotundă, de fructe 4-5 ani după plantare. Fructele ajung la 115 de grame, rotunde. Coaja este de culoare verde deschisă, este o blândă neclară, dungată. Pulpa este densă, dulce-acră, moderat suculentă. Ripens până la sfârșitul lunii septembrie, dar există fructe colectate poate fi mai aproape de mijlocul lunii octombrie. Perioada de valabilitate 5-6 luni. Productivitatea atinge 150 kg de la un copac!
 • "Sinapsă bielorusă" - tip de mere de iarnă târziu. Dă naștere la 150 kg pe an pe an. Pomul creste inalt, are o coroana larga sub forma unei piramide. Când sunt recoltate (la sfîrșitul lunii septembrie), mere verzui, cu aspect roz și cântărind până la 135 de grame. Aproape nu necesită îngrijire, perioada de depozitare a culturii este de 6 luni. Dezavantajele includ vărsarea fructelor și fructul târziu - timp de 6 ani după plantare.

Acum cunoașteți cele mai bune soiuri de măr pentru regiunea Leningrad. Când faceți cumpărături, aveți grijă de imitații și recolte bune.

Vizionați videoclipul: #profudevin, S02Ep 06 - Drăgășani, Partea a II a (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send