Șeptel

Albă și albă de vaci

Pin
Send
Share
Send
Send


Rasa albă și albă de vaci a fost crescută prin traversarea speciei olandeze și a derivatelor sale. Acesta este împărțit în mai multe subspecii, dând o cantitate diferită de lapte și conținut de grăsime din lapte. Speciile de rasă pură, precum și indicatorii buni ai productivității au dus la apariția pe scară largă a acestora. Rasă populară în industriile mici și mari, precum și în sectorul privat.

Cum a apărut rasa?

A fost retras în Rusia. Se referă la direcția produselor lactate, deși și carnea este obținută din aceasta. Motivul pentru selecția unei noi specii a fost, în multe privințe, admirația oamenilor de știință ruși pentru femeile olandeze de lapte, precum și necesitatea unei forme lăptoase care ar fi potrivită pentru ierni ruși aspre.

Vacile alb-negru au apărut în statul rus încă din secolul al XVIII-lea.

Vacile alb-negru au apărut în statul rus încă din secolul al XVIII-lea și s-au obișnuit, sătenii le-au plăcut calitățile productive și oamenii de știință pentru calitățile lor excepționale. Acesta este motivul pentru care specia olandeză a devenit strămoșul rasei alb-negru de vaci. A fost aprobat oficial în 1959.

Zona de distribuție este foarte largă. Rasa este crescută în aproape toate regiunile din Rusia și Ucraina. Este popular în Moldova, Belarus, Polonia și într-o măsură mai mică în alte țări europene.

Descrierea și caracteristicile rasei alb-negru

Citiți și aceste articole.
 • Tomate cu usturoi
 • Cum să prune caise în primăvară
 • Pansament top cu sirop de albine
 • Pansamentul de primăvară al albinelor în primăvară

Rasa alb-negru de vaci are o constituție puternică, trunchiul este proporțional, ușor alungit.

Rasa albă și albă de vaci are o constituție puternică, trunchiul este proporțional, ușor alungit. Vaca este înaltă, are picioare lungi, puternice, piept și spate nu sunt largi. Abdomenul este volumetric. Udderul în formă de bol, mare, lobii dezvoltate inegal. Sfarcurile sunt forma corecta, cele din spate sunt aproape impreuna. Capul, precum și corpul alungit. Coarnele sunt gri, mai închise în apropierea vârfurilor.

Pielea este subțire, de culoare, deoarece numele implică negru și variat. Locurile sunt întotdeauna localizate aleatoriu, ele pot fi localizate pe orice parte a corpului. Greutatea unei femei adulte ajunge la 550-650 kg, masculii - 850-1050 kg. Înălțimea la greabăn de vaci este de până la 135 cm, tauri - până la 155 cm.

Care sunt soiurile?

Masa taurului atinge adesea 1050 kg

Există trei subspecii de vaci alb-negru. Fiecare are anumite diferențe.

 • Subspeciile din regiunile centrale ale Rusiei. Acestea sunt cele mai mari animale. Masa masculului ajunge adesea la 1050 kg, iar femelele de 650 kg. De obicei, ele primesc o mulțime de carne. Randamentul laptelui poate fi de 4000-6000 litri pe an. Conținutul de grăsime din lapte este de 3,6-3,7%.
 • Subdomeniul Ural are o construcție uscată, reprezentanții sunt mai ușori și mai armonioși. Pentru anul, amelioratorul primește 3800-5000 de litri de lapte, cu un conținut de grăsimi de 3,8-4,0%.
 • Rasă albă și albă de vaci din Siberia. Greutatea medie a femelei nu depășește 550 kg și este mai puțin densă în compoziția corporală decât cele din Ural. Randamentul mediu anual atinge 3500-5000 litri. Conținutul de grăsime din lapte variază de la 3,7 până la 3,9%.

Care sunt avantajele rasei negre și motley?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Gust de varietate
 • Zmeură de zmeură Glen Coe
 • Tăietor de grafit
 • Descriere soiuri de usturoi Komsomolets

Productivitatea unei vaci adulte este de 3500-6000 litri de lapte pe an

Pentru a înțelege mai bine caracteristicile speciei, trebuie să luați în considerare toate avantajele și dezavantajele acesteia. Merită să începem cu pozițiile.

 • Productivitatea unui adult este de 3500-6000 de litri de lapte pe an.
 • Laptele de vacă negru-motley este gustos, cu un conținut de grăsime de 3,6-4,0% în medie și cu un conținut de proteine ​​de 3,1-3,3%.
 • Carnea este destul de gustoasă, deși nu este comparabilă cu rasele de carne pură. Producția de produse din carne este de 55-60%.
 • Animalele devin repede obișnuite cu diferite condiții și climă. Nu se tem de frig și căldură.
 • Au un sistem imunitar excelent - rareori se îmbolnăvesc.
 • Creștere rapidă Animalele tinere se dezvoltă foarte rapid, creșterea în greutate pe zi poate ajunge la 1 kg. La naștere, vițelul cântărește 30-35 kg, iar în 1,5 ani deja ajunge la 325-480 kg!
 • Femeile cu descendenți sunt capabile de 1.5-2 ani.

Au doar un singur defect evident - rasa este foarte solicitantă în ceea ce privește îngrijirea. De asemenea, unii crescători cred că vacile au rate scăzute de producție de lapte și de carne.

Care sunt caracteristicile îngrijirii și alimentației?

Principala problemă a reproducerii constă în faptul că, din cauza locuinței și hrănirii, precum și a relației directe din partea crescătorului cu vaca, depinde randamentul laptelui. Cu cat sunt mai rau conditiile, cu atat laptele mai putin feminin da.

Camera pentru păstrarea rasei trebuie să fie uscată și întotdeauna curată. Acestea din urmă ar trebui să fie monitorizate, deoarece este murdărie care aproape întotdeauna duce la dezvoltarea de infecții și boli. În timpul iernii, este posibil să aveți nevoie de încălzire. Temperatura medie din cameră nu trebuie să scadă sub 10 grade Celsius. Rasa alb-negru de vaci, de asemenea, nu tolerează aerul vechi, deci este important să aveți o ventilație adecvată.

Cu cât condițiile sunt mai rele, cu atât mai puțin laptele

Animalele trebuie să fie curățate în mod regulat, scăldate, să aibă grijă de copite, să verifice starea dinților, ochii. Dacă există suspiciuni privind o boală, o infecție sau ceva asemănător, trebuie invitat un medic veterinar pentru a preveni deteriorarea problemei.

Alimentele de vaci alb-negru depind în mare măsură de locația și tipul de conținut. Bazele dietei - fân. Aproximativ 3,5 kg de fân sunt luate pentru 100 kg de greutate animală. Produsele hrănitoare (rădăcini, legume) pot crește semnificativ producția de lapte. Dați-l zilnic în cantități mici. Aproximativ de 2-3 ori pe zi, o vaca trebuie sa bea apa proaspata, curata, asa ca inainte de a beti animalul, ar trebui sa "refaceti" continutul vasului.

Vizionați videoclipul: 6 vaci moarte si o persoana ranita - Accident pe centura Alba Iulia (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send