Apicultură

Cum să crească grâu pentru găini

Pin
Send
Share
Send
Send


Pe tot parcursul anului, puii au nevoie de verdeață proaspătă. Are un efect pozitiv asupra productivității și sănătății. Dar în timpul iernii pentru a găsi verde este dificil. O alternativă la iarbă poate fi germenul de grâu. Dar cum să germineze grâul pentru pui? Acest articol este dedicat acestei probleme. Mai jos vom descrie în detaliu nu numai tehnologia de germinare a cerealelor, ci și beneficiile produsului pentru puii de găină, precum și metoda de hrănire a păsărilor cu germeni de grâu tânăr.

De ce puii de cereale au germinat?

Cerealele germinate în condiții de casă, au o abundență de substanțe utile în structură. Dacă vorbim în mod specific despre grâu, atunci acesta poate fi de 10-50% din hrana zilnică de păsări de curte datorită faptului că este bogată în vitaminele B, E, proteine ​​(până la 14%), aminoacizi. Pentru puii de găină, germinarea grâului joacă un rol imens:

Grâu poate fi de 10-50% din hrana zilnică de păsări domestice.

 • păsările încep să se grăbească mai des (deoarece verdele afectează funcția lor);
 • valoarea nutritivă a ouălor se îmbunătățește datorită faptului că găina consumă o cantitate mare de vitamine și microelemente;
 • îmbunătățește calitatea incubării ouălor;
 • crește rezistența organismului la boli infecțioase;
 • apetit crescut.

Pentru puii, găinile, germenii de grâu și nu diverse suplimente achiziționate, va deveni o sursă indispensabilă de vitamine, care va reduce mortalitatea animalelor tinere, morbiditatea și orice întârzieri de dezvoltare.

Cum să alegeți și să pregătiți grâul pentru germinare?

Citiți și aceste articole.
 • Creșterea bibilicilor
 • Romanov oaie rasa
 • Ovosk să verifice ouăle
 • Varietate de usturoi Gulliver

Germinarea grâului pentru pui și pui nu este dificilă, dar merită să respecte anumite reguli. Faptul este că în timpul procesului, boabele pot începe să putrezească, să formeze, să obțină un miros neplăcut sau deloc.

Puii folosesc grâu furajer

Pentru puii de găină, folosiți grâu furajer. Pentru consumul uman, nu este potrivit, din cauza calității slabe, dar pentru păsări - ceea ce aveți nevoie. Cu toate acestea, aceasta nu este o regulă care ar trebui să fie urmată necontenit, dacă amelioratorul are mijloacele, puteți cumpăra grâu și de calitate superioară, doar furajele sunt întotdeauna mai ieftine și, prin urmare, populare.

Înainte de germinare, boabele sunt umplute cu apă, spălate de mai multe ori pentru a scăpa de murdărie. Este, de asemenea, important să eliminați întreaga cojire decojită (goală), deoarece nu va mai avea sens din ea.

Cum să germineze grâul acasă?

Există multe recomandări despre cum să germineze grâul pentru puii de găină acasă. Următoarele sunt metodele cele mai populare și mai simple pe care le folosesc crescătorii.

Există multe recomandări despre cum să germineze grâul pentru puii de găină acasă

 1. Semințe de 1 cm grosime se toarnă pe foaia de copt și se toarnă cu apă, astfel încât să acopere boabele la 1-1,5 cm. Foi de copt se lasă timp de 2 zile la temperatura camerei. După 2 zile, puteți scurge aproape toată apa. Ar trebui să existe umiditate în partea de jos, astfel încât boabele "hrănește", dar nu ar trebui să fie apă pe partea de sus, astfel încât cerealele și "respira" prea. Acum, acestea trebuie să fie plasate într-o cameră cu o temperatură de 20-22 de grade de căldură și să acopere cu un anumit material (hârtie, șervețel, țesătură). După 4 zile, boabele vor crește, dar este recomandabil să le verificați în fiecare zi și, de îndată ce stratul superior începe să se usuce, stropiți imediat boabele cu apă din pulverizator.
 2. Seara, boabele se raspandesc intr-un castron si se toarna peste 2 cm de apa. După 12 ore (dimineața), este transferat într-o pungă (lenjerie de pat sau orice altfel similar) și pus într-un bazin sau castron în care va curge apa. După ce apa este de sticlă, sacul închis (astfel încât boabele se află în întuneric) este scos într-un loc răcoros. A doua zi, puteți hrăni varza de pui.
 3. După spălare, boabele trebuie să fie înmuiate într-un castron pentru o zi. Apoi, se pliază într-o oală mare, opacă (trebuie să existe găuri în partea de jos). În partea de jos a vasului este un strat de șervețele de hârtie. Potul este așezat pe suport în așa fel încât apa să poată ieși cu ușurință din acesta, iar partea de sus este acoperită cu o cârpă neagră și lăsată la temperatura camerei. În fiecare zi se deschide și se toarnă germenii din duș. Această procedură vă permite să le clătiți și să le hidratați. Timp de aproximativ 3-4 zile puteți alimenta grâul încolțit la găini.

Sfaturi pentru germinarea grâului

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cele mai bune soiuri de iarnă de varză
 • Zemklunik Kupchikha
 • Descrierea și caracteristicile incubatorului
 • Ce este laptele de capră util

Hrănirea și germinarea grâului pentru păsări este asociată cu anumite norme, aderând la care puteți ușura munca și puteți evita multe probleme.

 • Înainte de a germina grâul pentru găini la domiciliu, este important să pregătiți un recipient convenabil. Tara înainte de a pune cereale trebuie să fie absolut curat. Nu numai că este spălat, ci și acoperit cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. În caz contrar, boabele pot fi afectate de o ciupercă sau de orice alte inflamații și vor deveni inutilizabile.
 • Apa pentru turnarea grâului nu trebuie să fie mai rece decât + 15 grade, dar nu caldă, dar rece.
 • Cantitatea de boabe îmbibată poate fi oricare. Având în vedere beneficiile acestui produs - cu atât mai mult cu atât mai bine. În medie, un individ pe zi reprezintă 15-20 de grame de cereale, și anume 150-200 grame de grâu sunt necesare pentru 10 capete. Din aceste calcule, puteți cumpăra unul sau altul.

  Cele mai multe substanțe nutritive din germeni până la 3 mm, atunci valoarea nutritivă este redusă

 • Înmuierea în apă nu poate dura mai mult de 3 zile. În caz contrar, infecțiile pot începe să se dezvolte, ceea ce va afecta negativ digestia păsării.
 • Cele mai multe substanțe nutritive din germeni până la 3 mm, atunci valoarea nutritivă este redusă.
 • Pentru a spori beneficiul boabelor germinate din grâu, trebuie să adăugați lucernă uscată și uscată (care este vândută în magazinele de animale de companie pe tot parcursul anului), chiar înainte de hrănirea găinilor.

Cum de a hrăni găinile germinate?

Este important ca crescătorii să știe nu numai cum să germineze grâul pentru pui, ci și cum să-l hrănească corect.

Aproximativ o mână de produs finit cu tulpini mici (până la 3 mm) la un moment dat este dat la 10 pui. Acest lucru nu este prea mult, având în vedere simplitatea cultivării sale. În cazul în care tulpinile ajung la 8-10 cm în lungime, va fi dificil pentru puii să le găsească, așa că amelioratorul trebuie să le mănânce. Este foarte ușor de făcut. O anumită parte a cerealelor este luată împreună cu rădăcinile și tulpinile, tăiate cu un cuțit și pur și simplu adăugate la paste sau hrănite separat.

Unii crescători preferă să nu adauge grâu germinat în timpul zilei, ci pur și simplu să-l dau seara cu 1 oră înainte de culcare, ca un "fel de mâncare" separat.

Aproximativ o mână de produs finit cu tulpini mici (până la 3 mm) la un moment dat este dat la 10 pui.

Tinerii sunt de obicei hrăniți cu germeni de grâu zdrobit. Se pot înăbuși în bucăți mari, deci este important să tăiem tulpinile împreună cu boabele și rădăcinile sau să le tăiem în mod fin. După măcinare, amestecul rezultat este adăugat la furajele pentru animalele tinere, cereale uscate, boabe de paie. Este posibil să se ofere un astfel de tratament puiilor separat. Având în vedere că în prima săptămână acestea sunt hrănite foarte des, nu face rău puilor. Doar într-una din cele 5-6 furaje, cerealele, furajele combinate sau un amestec de brânză de vaci este înlocuit cu germeni de grâu zdrobit.

Pentru puii de găină, grâul poate fi germinat ca aditiv la furajele principale pe tot parcursul anului, dar este cel mai eficient în perioada rece, când pasărea nu poate consuma verdeață proaspătă în brațele de fân sau pe fugă.

VIDEO - Vom da boabe pentru găini

Pin
Send
Share
Send
Send