Grădinărit

Cum să prune caise în primăvară

Pin
Send
Share
Send
Send


Tăierea caisei în primăvară vă permite să întineri copacul, să vă îmbunătățiți starea, să creșteți randamentele în anul următor, precum și să îl protejați de dăunători și boli posibile care ar putea trăi sub coajă în toamnă. Cu alte cuvinte - acesta este primul cair de ajutor. Articolul va descrie cum să taie corect caisele în primăvară și de ce ar trebui făcut.

De ce să prune caise în primăvară?

Tunderea este baza îngrijirii copacilor. Este dificil să o faci, și nu toată lumea reușește în acest sens, dar tăierea îți permite să formezi o coroană, să elimini ramurile inutile, uscate, deteriorate și să ușurezi povara copacului.

Tunderea vă permite să formați o coroană, să îndepărtați ramurile excesive, uscate, deteriorate și să ușureze arborele.

Dacă faceți totul în mod corect, fructul de caise va crește în fiecare an, fructul va avea un gust bogat, inerent într-o anumită varietate, culoarea potrivită, dimensiunea, forma. În ceea ce privește arborele în sine, va fi puternic, cu un sistem imunitar excelent. Boli și dăunători va fi mult mai puțin supărător pe el.

Cu toate acestea, nu puteți doar să ștergeți sucursalele care nu le plac, trebuie să o faceți în mod corect și la un anumit moment. Ceara de primăvară de primăvară - una dintre cele mai importante și importante perioade care afectează randamentul și starea de caise. Se face, in primul rand, astfel incat o coroana frumoasa si obisnuita se va forma la copac.

Este posibil să se facă fără tăiere?

Citiți și aceste articole.
 • Fortune Cartofi
 • Cultivarea puiilor de broiler
 • Strawberry varietate Gigantella
 • Rasă de găini Phoenix

Foarte adesea, grădinarii ignoră tăierea primăverii, și toți ceilalți, fără să știe de ce ar putea duce.

Dacă tăierea caisei este ignorată în primăvară, coroana copacului va crește puternic. Acest lucru va duce la fructarea timpurie a copacilor, dar după 3-4 ani, starea arborelui se va deteriora brusc. Coroana va fi extinsă, îngroșată. În interior, va fi aproape complet gol, iar în afara, abundența ramurilor nu va permite ca cineva să ajungă la mijloc chiar și să adune fructe.

Ramurile unui astfel de copac devin subțiri, lungi și vor fi întotdeauna periculoase să se îndoaie sub greutatea fructului. Fructele înseși vor deveni superficiale, gustul lor se poate deteriora, deoarece pomul pur și simplu nu va avea suficientă forță pentru creșterea activă, hrănirea tuturor acestor ramuri și maturarea simultană a fructelor. Fructarea începe o dată la 1-2 ani, pe care grădinarii nu-i plac atât de mult.

Deoarece cairul nu "raționează" recolta pe un copac, toate florile sale pot deveni fructe, un astfel de copac va fi puternic supraîncărcat și va fi dificil să se rupă un exces de ovar, deoarece înălțimea și volumul "gigantului" nu-l permit. Toate astea asteapta copacul, care nu este taiat in primavara, si, prin urmare, aceasta procedura este extrem de necesara.

Ce instrumente să folosiți?

Pentru cairul de primăvară de caise, ca orice alt pom de fructe, nu puteți folosi nici un fel de unelte. Există dispozitive speciale cu care se efectuează procedura și numai acestea sunt potrivite pentru această activitate, în caz contrar riscul de deteriorare și infecție a copacului cu infecții crește. Deci, ce instrumente ar trebui să aveți cu dvs.?

Aparatul de tăiere de caise

 • Tăietor de aer sau de mână;
 • Fișier de grădină;
 • Dosar triunghiular;
 • Pastă specială (pentru a dezinfecta zona de tăiere);
 • Unelte de ascuțit pentru ascuțire cuțit;
 • Mijloace pentru închiderea punctului de tăiere (grădină var, vopsea).

Înainte de utilizare, toate uneltele sunt curățate și spălate. Dacă prădătorul sau fișierul folosit de grădinar este murdar, tăierea poate provoca o infecție în rana copacului.

Cum să tăiați caise în primăvară?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Creșterea caprinelor ca o afacere
 • Plantarea de ceapa pe o grapada
 • Cele mai bune struguri de vin
 • Porcinele Karmaly

Taierea caisului în primăvară se efectuează la un anumit moment. Dacă arborele a intrat deja în creștere, procedura poate fi dăunătoare, prin urmare, de îndată ce primăvara a crescut, dar frunzele de pe copac nu au apărut încă, tăierea caisei se efectuează. De obicei, această perioadă se încadrează la începutul lunii aprilie.

De îndată ce crește temperatura de primăvară, dar frunzele de pe copac nu au apărut încă, cairul este tăiat

Caisul de fructe se observă în principal pe pinteni, ramuri de buchet și pagon anual. Problema este că pintenii și ramurile de buchete trăiesc până la 5 ani, după care se observă dispariția lor și expunerea. Tunderea de primăvară a caiselor vizează menținerea activității de creștere și împiedicarea expunerii ramurilor.

Acum merită să ne gândim cum să prădiem copaci de diferite vârste în primăvară. Dacă se taie un copac, pe care nu există ramuri laterale, trebuie să îndepărtați toate procesele laterale care se află sub trunchi și să scurtați trunchiul cu 20-25 cm. De la suprafața solului, lungimea trunchiului va fi de 70-85 cm. pagini laterale dezvoltate.

În cel de-al doilea an, când au apărut crengile laterale, acestea sunt de obicei 2-3, cele care cresc sub un unghi de 45 de grade 25 cm de trunchi și centrul de 35-40 cm de trunchi, ar trebui scurtate. Acest lucru se face astfel încât să apară pagonări suplimentare, deoarece cele trei ramuri principale pentru formarea unei coroane sunt puține. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de 4-5 sucursale - nu mai puțin!

Dacă arborele tânăr are o mulțime de ramuri laterale (7-8), trebuie să eliminați toate inutile. În mod obișnuit, eliminați acele care cresc într-un unghi ascuțit, iar cele care sunt de 45 de grade și nu mai atingeți - aceasta este baza arborelui. Îndepărtați ramurile sub trunchi, astfel încât să rămână 4-5 pagini principale. Acum rămâne să tăiați ramura inferioară la o înălțime de 60 cm de trunchi. La nivelul său (și nu la o distanță de 60 de cm de trunchi), toți ceilalți pagoni sunt scurtați. Astfel, unele dintre ele vor fi mai lungi, altele mai scurte - este exact ceea ce trebuie să fie atins, dar în ceea ce privește nivelul de la sol vor fi aceleași. Ramura centrală este scurtată la 80-90 cm de trunchi.

Anul viitor, coroana va fi aproape complet format pe copac. Și prăjirea caise în primăvară va începe cu îndepărtarea tuturor pagonov morți și înghețați. Apoi ramurile sunt scurtate din nou. Ele sunt tăiate la 25-30 cm de vârful ramurilor, astfel încât în ​​anul următor coroana va fi și mai magnifică.

În timpul tăierii de primăvară a caisei, ramurile vechi, degerăturile și păsările bolnave și toate excesele, care pot duce la o îngroșare excesivă a coroanei, sunt îndepărtate din copac. Asta este, dacă în trecut sarcina principală era de a face un copac luxuriant, apoi după al patrulea an al vieții culturii, merită depus toate eforturile pentru a se asigura că coroana este moderată și nu crește prea mult.

Sfaturi utile

Cresterea caisei in primavara este un proces foarte consumator de timp si dificil. Și, deși departe de toți grădinarii îi place să-l petreacă, acesta este un moment important de îngrijire a copacilor.

Formarea coroană de caise are loc în primii 4 ani de viață a copacului

 • Formarea coroana de caise are loc in primii 4 ani de viata de copac - acesta este momentul cel mai important, si in nici un caz nu trebuie ratat.
 • Ramurile de ramificație și pantaloni întotdeauna efectuate pe rinichi exteriori!
 • Formarea unei coroane luxuriante este bună, dar este foarte important să nu exagerăm. Dacă formezi un copac foarte luxos, va fi extrem de dificil să aduni fructe.
 • Dacă primul caise este tăiat după plantare, atunci cel mai bine este să o faceți în primăvară. De când va avea tot anul să se recupereze.
 • Tunderea unui copac în aprilie garantează vindecarea rapidă a rănilor de lemn, cauzate de tăietori sau ferăstraie. Dar toate procedurile trebuie să fie finalizate înainte de apariția primelor frunze!
 • În timpul tăierii de primăvară, ramurile scheletice trebuie să fie curățate de toate ramurile laterale, iar secțiunile sunt bine dezinfectate și sigilate cu pitch de grădină.
 • Toate lăstarii care cresc incorect sau strâmb, ar trebui să fie îndepărtați, în cazul în care interferează, va face copacul frumos, nu doar fructuos.

Mulți grădinari nu îndrăznesc să prindă copaci tineri, deoarece pot distruge complet germenii, dacă faceți ceva greșit și chiar și fără tăiere, caisele încep să dea roade mai repede. Dar tăierea de primăvară a caisului face posibilă formarea corectă a coroanei, astfel încât, în timp, va fi convenabil să se adune fructele și că vor fi multe în fiecare an și nu o dată în câțiva ani. Copacii sunt plante puternice, deci tăierea este, dimpotrivă, utilă pentru ei, și nu trebuie să vă fie frică de ea.

VIDEO - Tăierea corectă a caisei în primăvară

Pin
Send
Share
Send
Send