Apicultură

Cum să crești gâște acasă

Pin
Send
Share
Send
Send


Gâștele sunt crescute pentru carne, ficat, ouă, precum și puf și pene. În conținut, acestea nu sunt mult mai greu decât puii, prin urmare, tot mai mult se găsesc în gospodăriile private mari și mici. Găinile de reproducere la domiciliu pentru începători vor fi descrise în acest articol. De asemenea, vor fi acoperite toate părțile pozitive și negative ale activității de creștere a gâștelor.

Cum sa alegi o rasa?

Pentru gâștele de reproducere acasă, rasa este selectată în funcție de posibilitățile și nevoile. Cele mai celebre și productive specii dau o mulțime de carne, pene, puf, ficat, ouă, pui. Cu toate acestea, de regulă, cu ele mai multe probleme, aveți nevoie de alimente mai bune, conținut scump. Deci, alegerea rasei de gâște trebuie să cântăriți - cât de mult puteți cheltui pentru aranjamentul gâselor și pentru fiecare individ separat? Un rol major în alegerea formularului ar trebui să joace și scopul. Crescătorul trebuie să stabilească în prealabil ce primește gâștele?

Cea mai ușoară gâscă de reproducție

 • Dacă există o mulțime de fonduri, ar trebui să alegeți un tip străin cu indicii înalți: chineză, Arzamas, Tula, rasa albă italiană etc.
 • Cele mai simple din punct de vedere al raselor de reproducere includ gâștele Kholmogory, Linda, Grey Large și Gorky.
 • Ratele de carne sunt, în primul rând, gâsca albă, Tula, Kuban, rasa Demidov, gâștele italiene.
 • Gâștele recomandat pentru obținerea de puf și pene: Arzamas, Kuban, Landsky, Romenskaya, Lentochnaya, rasa maghiară.
 • Ouă rase de gâște: Lindovskaya, alb italian și Rin.

Cum să păstrăm gâștele?

Citiți și aceste articole.
 • Gluten de grâu
 • Saphira soi de pere în formă de pere
 • Cherry soi Lyubskaya
 • Descriere soiuri de piper Atlant

În ceea ce privește conținutul, rasele simple de gâște nu sunt exigente. Speciale specii străine este o altă problemă. Poate că au nevoie de mai mult spațiu, mâncare mai bună, pardoseală încălzită într-o acvila. Prin urmare, atunci când alegeți o rasă, merită să se precizeze pentru a nu se dezavantaja. Deci, ce nevoie de gâște pentru o viață normală?

 • Găinarea la domiciliu implică prezența unei gâscă normale. Se bazează pe numărul de persoane: aproximativ 1-1,5 persoane pe metru pătrat. Aceasta este o pasăre mai mare decât o pui, deci are nevoie de mai mult spațiu.
 • Nu este necesară izolarea sau încălzirea scumpă în cameră. Datorită penajului abundent, aceste păsări aproape că nu îngheață, dar aici trebuie să vă faceți griji cu privire la labe. Pentru ca labe să nu înghețe, trebuie să aveți o podea caldă în casa de iarnă. Pe aceasta se pune un așternut gros sau se încălzește.
 • Nu ar trebui să existe curente, însă ventilația normală, iluminarea artificială și mai multe ferestre în cameră sunt făcute astfel încât să poată fi difuzate în timpul sezonului cald.

  Este recomandabil ca un mic iaz să fie aproape și gâștele să înoate

 • În incintă sunt instalate alimentatoare, băutori în funcție de numărul de persoane. De asemenea, este necesar să echipăm cuiburile cu numărul de femele, astfel încât să aibă unde să cuibăresc.
 • Plimbare - foarte recomandat. Numai în producții mari este ignorată, dar există o atitudine diferită față de pasăre, primește toate vitaminele cu alimente, este urmărită îndeaproape asupra dietei. Într-o fermă mică, este necesară mersul pe jos. Este recomandabil ca un mic iaz să fie aproape și gâștele să înoate, dacă nu există, puteți construi pur și simplu mize mici în curte.
 • Curățenia este respectată întotdeauna. În noroi, nu numai că crește mortalitatea indivizilor, dar și starea lor, productivitatea, precum și calitatea penei și a în josului se deteriorează.

Găinile de reproducere la domiciliu nu cauzează dificultăți în ceea ce privește hrănirea. Adulții au nevoie de hrana suficientă din categoria medie de preț. Pentru a reduce costul de hrănire, îl puteți dilua cu cereale, paste de legume rădăcinoase, verdeață. Desigur, pentru a obține un număr mare de ouă fertilizate, merită amestecat premixurile în furaje.

Pentru animalele tinere, aveți nevoie de alimente de calitate mai bună, cu o multitudine de vitamine, pentru a reduce mortalitatea în prima lună. Aceasta este perioada cea mai periculoasă când deficiențele nutriționale pot duce la o mortalitate ridicată.

Îngroparea gâștelor acasă pentru începători

Gâsca poate fi o pasăre simplă pentru reproducere acasă sau dificilă - în funcție de modul în care abordați această problemă. Pe de o parte, ei într-adevăr nu provoacă multe probleme. Pe de altă parte, aceste păsări au propriile caracteristici de reproducere specifice.

 • Găinarea la domiciliu poate necesita răbdare, deoarece pubertatea la aproape orice rasă de gâscă survine la aproximativ 9 luni.
 • Pentru a obține o creștere foarte mare a populației tinere (ouă fertilizate), este necesar ca în casa de păsări să fie 3 femele pe mascul.
 • Animalele tinere pot fi obținute prin introducerea ouălor în gâscă sau pur și simplu prin creșterea într-un incubator. Cea de-a doua metodă este mai populară deoarece necesită mai puțin timp pentru reproducerea marelui pui.

  Începând cu a doua săptămână, goslings pot merge toată ziua

 • Pentru gâștele de reproducere acasă este de a separa o cameră separată în casă pentru animale tinere. Menține o temperatură mai ridicată, de până la +26 grade, și ar trebui să existe și un loc pentru alimentatori, băutori. Pentru fiecare metru pătrat există 10 persoane.
 • Ei hrănesc tinerii în prima săptămână la fiecare 3 ore și apoi reduc numărul de furaje la 2-3 ori pe zi.
 • Aproximativ o săptămână după naștere, puteți începe să eliberați păsările pentru o scurtă perioadă de timp pentru o plimbare. De la 2 săptămâni, goslings pot merge toată ziua, la fel ca adulții.

După cum puteți vedea totul este foarte simplu. Este ușor să obțineți ouă fertilizate de la o pasăre, trebuie doar să o hrăniți și să o întrețineți corect, iar acest lucru nu este dificil. Este mai ușor să se reproducă în incubator. Acest lucru simplifică împărțirea persoanelor în funcție de vârstă. În acest caz, va fi mult mai ușor să monitorizați starea tânărului, apetitul și sănătatea acestuia.

De ce, de obicei, gâște bolnavi?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Varză varietate Nadezhda
 • Varietate de pepene verde Crimson Sweet
 • Cele mai bune retete pentru gem de pere
 • Sweet Cherry Variety Astakhova

Atunci când cresc gâște acasă, trebuie să înțelegeți că aceste păsări au un set propriu de boli "populare". Acestea trebuie să fie inspectate în mod regulat, să fie atenți la orice comportament anormal, pentru a putea izola păsările în timp și pentru a le vindeca, dacă este posibil. Deci, care sunt cele mai frecvente boli ale gâștelor?

Tratamentul bolii este de obicei prescris de un medic veterinar.

 • Rachete - deficit de vitamina D.
 • Peritonita gastrică - inflamația intestinală.
 • Inflamații paratifoidiene.
 • Otrăviri - de obicei datorită hranei rasfatate.
 • Echinostimatoza - înfrângerea corpului de paraziți.
 • Holera este o boală infecțioasă pe care păsările o iau prin apă, rozătoare.
 • Aspergiloza este o infecție în tractul respirator care se dezvoltă din mucegai.

Tratamentul bolii este de obicei prescris de un medic veterinar. Ca o regulă, acestea sunt vitamine, antibiotice, decocții pe bază de plante, care otpaivuyh persoane bolnave.

Creșterea gâștelor ca afacere

Înghețarea gâștelor la domiciliu ca afacere poate aduce mari profituri dacă este abordată corespunzător. Produsele de vânzare în acest caz sunt foarte diverse și, dacă nu sunteți leneși și obțineți toate documentele necesare pentru păsările de curte, licențe de vânzare, puteți extinde profitabil afacerea și să o extindeți de mai multe ori în 1-2 ani. Care sunt avantajele unei astfel de afaceri imediat evidente?

Dacă alegeți rasa potrivită, puteți oferi o creștere semnificativă a tinerilor

 • Păstrarea gâștelor nu este dificilă. Condițiile de care au nevoie sunt simple, nu necesită excese sau particularități ale raselor simple. Desigur, cu speciile de peste mări, vor exista mai multe probleme.
 • Gâștele crește rapid, astfel că nu sunt necesare mulți bani pentru întreținerea și hrănirea acestora. Deja în 3-4 luni ajung la masa de sacrificare. În plus, unele rase pot consuma aproape în întregime pășunile în timpul verii.
 • Dacă alegeți rasa potrivită, puteți oferi o creștere semnificativă a tinerilor. Există rase foarte productive. Dar, bineînțeles, mult depinde de sângele pur al speciei.
 • Ouăle oferă gâștele nu este suficient. Desigur, mai puțin de găini, dar nu sunt consumate în cantități mari. Nu sunt mulți iubitori de ouă de gâscă și în cea mai mare parte toate ouăle produse se duc la incubator pentru a deveni tineri.
 • Aproape totul merge în implementare. Dacă lucrați în mod corespunzător, puteți vinde carne, ouă, animale tinere, ficat, puf, pene, așternut și chiar rasă adultă pentru reproducere.

Există doar două dezavantaje evidente ale găinilor de reproducere la domiciliu, ca o afacere.

 1. Gâscurile sunt păsări foarte zgomotoase, astfel încât pacea și liniștea nu pot fi așteptate.
 2. Nu toate rasele diferă în instinctul matern, astfel încît creșterea animalelor tinere este mai bine să le încredințeze incubatorului.

VIDEO - Totul despre gâște

Pin
Send
Share
Send
Send