Apicultură

Cele mai bune rase de carne de pui

Pin
Send
Share
Send
Send


Rasele de pui sunt crescute pentru a produce carne. Numai dacă profilul de afaceri vizează obținerea unei carcase de pasăre, merită să achiziționați aceste rase. Sunt foarte productive, carnea are un gust excelent, foarte delicat. Despre caracteristicile puilor de carne, caracteristicile acestora, cea mai bună rasă va fi discutată în articol.

Care sunt avantajele raselor de carne de pui?

Ratele de carne de pui sunt ușor diferite de ouă sau de ouă de carne. Deci, care sunt trăsăturile acestor rase?

 1. Carne gustoasă. Unele rase sunt dietetice.
 2. Corpul lor este masiv, îngrădit, cu un piept pronunțat, șolduri.
 3. De obicei, femeile se caracterizează prin calități materne dezvoltate. Prin urmare, nu se poate cere incubatorul de reproducere.
 4. Sistemul imunitar este foarte bun. În plus, sănătatea excelentă este observată nu numai la adulți, ci și la tineri.
 5. Majoritatea raselor de carne au un aspect decorativ diferit. Ei au un penaj bogat, care se poate răspândi la picioare, cap, și nu numai pe corp și aripi, culori frumoase.
 6. Natura găinilor de rase de carne este foarte calmă, chiar și puțin indiferentă față de tot ceea ce se întâmplă, atât timp cât nu se referă la ele însele.

Rasele de carne de pui sunt crescute în cuști sau în păsări, în spațiu liber. În primul caz, carnea este foarte delicată, dar și grasă. Când umbli într-o cușcă în aer liber, puii nu se îngrașă, dar pot câștiga mai multă masă.

Fotografie carne de pui de rasa

Cele mai bune rase de carne de pui cu o descriere

Citiți și aceste articole.
 • Grad de coacăz negru Gross
 • Bacău curcan mare
 • Film de seră
 • Porcinele Karmaly

Până de curând sa crezut că ouăle de reproducție de ouă sunt mai profitabile decât carnea. Dar odată cu dezvoltarea modei pentru un stil de viață sănătos, cererea de păsări de curte crește, astfel încât devine din ce în ce mai frecventă în agricultură. Care sunt rasele de carne de găină cele mai profitabile pentru reproducere?

 • Gigantul din Jersey și-a luat numele din cauza dimensiunilor sale foarte mari. Masa cocoșului poate ajunge până la 6 kg! Femelele sunt mai mici - 4,5 kg. Femelele se grăbesc doar 6 luni, dar în această perioadă reușesc să transporte 180 de ouă. Pene sunt presate strâns pe corp, culori: alb, albastru, negru.

Fotografii de rasa de găini Jersey gigant

 • Brahma are un penaj abundent. Chiar și metatarsul și degetele sunt acoperite cu pene, există o haină magnifică pe greabăn. Corpul este rotunjit, ușor alungit. Creasta este mic, stiuchkovidny, roșu. Culoarea penajului la Brahma poate fi întunecată, ușoară sau netedă. Greutate masculină de până la 5 kg, femele - 4 kg. Numărul de ouă pe an - 160, fiecare cântărind 55-60 g.
 • Malin sau Mechelen cuckoo - rasă belgiană de pui, ridicată la rangul de patrimoniu național. Diferă carnea foarte gustoasă. Greutate masculină - 5 kg, femele - 4 kg. Structura corpului este destul de grea, masivă, pasărea poate părea agresivă, deși este foarte calmă. Pentru anul, femela sufla 160 de oua. Principalul dezavantaj al speciei - lipsa calităților materne - nu omulează. Penajul pasarilor este abundent, culoarea poate fi de argint, negru, columbian, albastru sau alb.

Fotografie pui de rasa Mechelen cuco

 • Dorking - rasa engleza crescuta mult timp. Corpul păsării este aproape pătrată din cauza umerilor largi și a pieptului. Greutatea cocoșului este de 4,5 kg, iar în găină, kilogramul este mai mic. În acest an, găina dă până la 140 de ouă albe, cântărind 60-66 g. Aceasta este o formă neobișnuită. Au 5 degete, se observă pubertatea timpurie (3,5 luni). Penajul este dens și culoarea este diferită. White Dorking sunt considerate cele mai delicioase, iar culoarea este mai mare.
 • Langshan a fost divorțat de mult în China. Penajul lor este dens, în jos - pene nu se lipesc în direcții diferite. Culoarea poate fi alb, negru, albastru. Este demn de remarcat faptul că pixul este, de obicei, strălucitor. Construiți larg. Masa masculină atinge 4,2 kg, femelele - până la 3,4 kg. Producția de ouă este mai mare decât multe alte rase de carne de pui. Într-un an, găina primește 160 de ouă cu o greutate de până la 65 g. Culoarea ouălor poate fi galben deschis sau roșu-galben.

Puii de rasă foto Langshan

 • Cochinquin este folosit pentru a crea cruci productive. Pasărea este mare, cu penaj luxuriant, care acoperă chiar și degetele și metatarsul. Forma corpului este mai rotunjită, această impresie este creată din cauza penei de pasăre. Culoarea este galben sau alb. Greutatea femelelor este de 4 kg, iar masculii - 4,3 kg. Ouăle sunt maro închis, într-un an stratul dă până la 120 de bucăți.
 • Fireball - un aspect interesant, decorativ. Aceste păsări nu sunt atât de calme ca și alte rase de carne. Foarte activ, curios, te obișnuiești repede cu amelioratorul. Corpul lor nu este foarte mare. Greutatea cocoșului este de 4 kg, femelele - 3,2 kg, dar au oase foarte subțiri, prin urmare randamentul cărnii este ridicat. Corpul este acoperit gros cu pene, chiar și cu capul și cu niște picioare. Cinci degete.
 • Cornwallul este o pasăre foarte frumoasă. Roosters cântărește 4 kg pe an, iar femelele 3 kg. Ouăle se administrează numai de la 7 luni, într-un an, o găină poate transporta până la 130 de ouă cu hrană bună. Corpurile lor sunt ovale, puternice. Penajul este dens. Coada este compactă chiar și pentru cocoși. Pieptenele sunt în formă de frunze, de dimensiuni mari. Culori posibile: alb, roșu, negru, întunecat.

Cititorii noștri recomandă citirea: o revizuire a celor mai bune rase de găini ouătoare, cum să crească producția de ouă la găini, o descriere a bolilor de pui și tratamentul acestora.

Cum sa alegi o rasa?

Atunci când alegeți o rasă, trebuie să țineți cont de caracteristicile personale ale fiecărei specii. Anumite rase de carne au dificultăți în a trăi într-un climat rece, alții preferă doar hrănirea cu hrana pentru animale. Unele rase de carne de pui sunt rare în anumite țări, va fi dificil să cumpărați ouă sau reprezentanți ai speciilor. Prin urmare, principalul lucru este de a compara și de a găsi cea mai bună opțiune în ceea ce privește calitatea, valoarea, investițiile viitoare și alți indicatori.

De mare importanță și domeniul de aplicare al producției. Pentru o fermă mare, o rasă pură de carne de vită este potrivită, deși cu rate scăzute de ouă. Și pentru cei mici merită să cumpărați acele păsări care, pe lângă abundența cărnii, produc și multe ouă - acest lucru vă va permite să rămâneți în profit și nu pe o pierdere.

Caracteristici de reproducere a raselor de carne de pui

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Chereshnya Revna
 • Pepper Bogatyr
 • Mascarea roșiilor în seră
 • Floare Ryabchik Imperial

Calitatea vieții afectează direct carnea de pasăre. Puii de carne ar trebui să aibă alimente bune, o coș de pui, o cușcă de mers pe jos sau cuști spațioase. Dar, în general, ele nu sunt exigente - se adaptează cu ușurință la noile condiții, climă.

Evidențiază conținutul.

 1. Curățenia trebuie să fie peste tot și întotdeauna, deoarece bolile și paraziții sunt divorțați în noroi. Gunoiul trebuie schimbat în timp util.
 2. Nu există mai mult de 4 găini pe metru pătrat.
 3. Este necesar să se mențină temperatura normală în casa de găină. În timpul iernii, nu trebuie să scadă sub +6 grade. Dar pentru unele rase ar trebui să fie mult mai mare.
 4. Iluminatul ar trebui să fie atât natural (ferestre), cât și artificial (ușor). Acesta din urmă vă va permite să priviți în coș pui chiar și seara pentru a ridica testiculele sau pentru a verifica păsările.
 5. Hrănirea este dezvoltată echilibrată pentru a avea în dietă: mei, verdeață, ovăz, legume, insecte și delicatese (acestea sunt rareori date), cum ar fi brânza de vaci, ouăle fierte, zerul.

Pui de pui foto Brahma

Posibile probleme cu reproducerea puiilor de carne

Orice direcție a puilor are anumite dezavantaje. Puii de carne au, de asemenea, dezavantajele lor.

 1. Minorii își păstrează picioarele pentru o lungă perioadă de timp, deci au nevoie de îngrijire constantă a mamei sau a crescătorului, care poate seta o anumită temperatură în broderie. O persoană câștigă greutatea maximă numai pe parcursul anului.
 2. Găinile de carne încep să transporte ouă numai de la 7-8 luni de viață. Pentru puii de găină, acesta este un termen târziu, pentru comparație, straturile de ou dau primele ouă până în a 5-a lună.
 3. Aceste rase produc puține ouă pe an. Media este de aproximativ 120 de bucăți / an.
 4. Puii de carne mănâncă foarte mult. În orice caz, în comparație cu oul. Plimbarea și iarba în voliere nu reduce în mod deosebit costurile de cereale, hrana pentru animale, legume și alte produse care le sunt hrănite.
 5. Există o tendință la obezitate. Dacă nu controlați dieta, pasărea devine repede îngroșată cu grăsime. În special, această problemă este vizibilă dacă țineți individul în cuști, fără să mergeți.

Vizionați videoclipul: Aceste GĂINI sunt complet NEGRE și se vând cu 2000 $ MOTIVUL este UIMITOR (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send