Olericulture

Cum să hrăniți ardeiul?

Pin
Send
Share
Send
Send


Nu fiecare grădinar reușește să obțină puieți de ardei buni. Ei bine, despre o plantă adultă, dezvoltată care dă recolte minunate, gustoase, mulți în general doar vis. Motivul este că piperul are nevoie de condiții speciale pentru creștere și îngrijire, partea esențială a acestuia fiind fertilizarea. Dacă nu este fertilizat, începe să încetinească creșterea, să se întindă și să nu crească într-un tufiș frumos, să se îmbolnăvească, să reducă randamentul sau calitatea fructelor. Cum să alimentați piperul și cum să îl faceți corect, puteți citi mai jos în articol.

Cât de des pentru a fertiliza piperul?

Piper miracol californian

Înainte de a alimenta piperul, acest îngrășământ trebuie să-ți dai seama cât de des să faci asta. Mulți factori (gradul, clima, locul de cultivare, cantitatea și gradul de piper) influențează intensitatea fertilizării, dar mai ales trebuie să acordați atenție calității solului. Pepperul iubește un pământ hrănit și, în teren gol, nu se dezvoltă deloc. Prin urmare, este necesar să se planteze semințe sau răsaduri gata făcute numai în terenuri fertilizate și, pe măsură ce crește cultura, și, adică, consumul de nutrienți din sol, ar trebui hrănit.

Dacă vorbim despre un sol normal, atunci piperul are nevoie de aproximativ 5 pansamente pentru întreaga perioadă de dezvoltare. Primul este efectuat după ridicarea răsadurilor în cupe separate (2-3 frunze). Cu o zi înainte de plantarea răsadurilor într-un loc permanent într-un teren deschis sau închis trebuie, de asemenea, să se efectueze pansament pentru a întări răsadurile. Când răsadurile se rădăcină într-un loc nou (2 săptămâni după plantare), le puteți fertiliza. Următorul îngrășământ este aplicat în timpul perioadei de înflorire, apoi în timpul începutului de fructare (formarea de fructe). După ce fructele încep să crească, se umple cu culoare, fertilizarea se efectuează doar ca o ultimă soluție, de exemplu, dacă planta se usucă, se dezvoltă prost. Nu uitați că orice dressing în acest moment poate afecta negativ calitatea, gustul și chiar culoarea culturii.

Interesant! Determinarea faptului dacă a fost efectuată împodobirea piperului este foarte simplă. Dacă o plantă are frunze noi, verzi, totul se face fără greșeli, dar dacă evoluția nu sa schimbat, frunzele nu cresc, culoarea se estompează, apoi, cel mai probabil, ceva sa făcut în mod incorect.

Cum sa hraniti piperul pentru crestere?

Citiți și aceste articole.
 • Porcine
 • Băuturi pentru bovine
 • Quail Pharaoh
 • Cele mai bune soiuri de salata verde

Tipuri de hrană pentru piper

Dacă piperul nu crește bine sau nu se dezvoltă corespunzător, trebuie aplicat un îngrășământ adecvat. Frunzele slabe, culoarea slabă a tufișului, tulpina subțire, slăbiciunea ramurilor indică o lipsă de calciu, azot, bor, fosfor, fier, zinc, mangan, cupru și alte elemente. Cum să hrăniți piperul pentru a-și restabili aspectul și pentru a accelera creșterea?

 • Șeptelul este cel mai adesea așezat în sol când se plantează o plantă, dar se poate realiza o perfuzie. Pentru a face acest lucru, este luată coaja zdrobită de 2-3 ouă, turnată cu 3 litri de apă și infuzată într-un loc întunecat timp de 3-4 zile. Apoi este folosit pentru udarea tufelor tinere și adulte. S-a dovedit în mod special că este acest instrument atunci când răsadurile cresc.
 • Infuzarea ierburilor conține o multitudine de elemente diferite. Acesta va fi util pentru creșterea și dezvoltarea plantelor, precum și creșterea semnificativă a randamentului. Pentru a prepara drogul, trebuie să tăiați frunzele de plantain, picior negru, păpădie, urzică, lemn și turnați apă într-un raport de 1: 5. Insista înseamnă o săptămână, apoi folosiți un litru pentru fiecare tufiș.

Interesant! Hrănirea cu ardei se efectuează de obicei dimineața sau seara, când soarele nu este prea luminos, nu este fierbinte afară, nu există ploaie.

 • Pentru ca răsadurile tinere să se dezvolte repede, trebuie să adăugați o mână de cenușă la fiecare puț, atunci când plantați într-un loc permanent.
 • Drojdia promovează creșterea masei radiculare și a verii, crește randamentul, deci nu trebuie să neglijați astfel de îngrășăminte, mai ales că este natural și inofensiv. 1 kg de drojdie umedă infuzată în 5 litri de apă toată ziua (de preferință într-un loc întunecos și cald). Apoi, 2-3 linguri de cenușă se adaugă la soluție și se utilizează pentru udare.

Important: îngrășământul pentru drojdii este util, dar este utilizat numai în combinație cu cenușa, deoarece drojdia în sine este spălată din pământ cu potasiu.

Îngrășămintele minerale pot fi de asemenea utilizate pentru creșterea plantelor active. La primul dressing este necesar să se furnizeze o cantitate de potasiu și azot într-o plantă, folosind, de exemplu, Kemira-Lux, Kristalon sau GUMI Kuznetsova conform instrucțiunilor. Dacă doriți, puteți să faceți îngrășământ. 3 linguri de superfosfat, 3 lingurițe de sulfat de potasiu, 2 lingurițe de azotat de amoniu se iau într-o găleată cu apă. În timpul celei de-a doua alimentări se utilizează aceleași mijloace, dar concentrația crește de 2 ori.

Cum să furați piperul pentru o recoltă bună?

Recoltarea de ardei iute

O recoltă mare de ardei poate fi obținută numai odată cu introducerea unei fertilizări bune, în timp util. Puteți să le faceți singur sau să le folosiți pe cele achiziționate. Deci, cum să hrăniți ardeiul? Mulți grădinari preferă să folosească metode populare. Acestea includ infuzii verzi, decoctări, precum și îngrășăminte produse din "gunoi" organice, cum ar fi coaja de banane, legumele de peeling, coaja de ouă, cenușa și componente similare.

 • Coaja de 2-3 banane este zdrobită și infuzată în apă timp de 3 zile. După acest filtru de infuzie și apă de ardei. Banana coaja conține mult potasiu, deci este extrem de necesar în primăvară, în timpul creșterii plantei și în timpul fructării, astfel încât piperul să aibă o culoare frumoasă, uniformă și bogată.
 • La momentul înfloririi nu interferează cu hrănirea cu ardei de pasări sau humus. Dar folosirea lor în forma sa pură este periculoasă, deci se pregătește o soluție. Puiurile de pui sunt amestecate cu apă într-un raport de 1:10 și humus 1: 5 și apoi folosite pentru udare. Dar, la un moment dat, puteți folosi fie humus, fie așternut, nu este recomandat să le combinați.

Interesant! Pepperul iubește foarte mult cenușa. Nu este disponibil doar un îngrășământ foarte util, care are un efect pozitiv asupra plantei pe întreaga perioadă a perioadei de vegetație. Dar gunoi de grajd proaspăt poate dăuna piperului.

 • Gustul excelent al fructelor și abundența lor va oferi grădinarului cenușă în timpul perioadei de fructe a piperului. O lingura de cenusa de lemn curat este luata cu 2 litri de apa fierbinte. După ce amestecul a fost o zi reală, este bine zdrobit și folosit pentru udare.
 • Pentru a crește randamentul și gustul de piper poate fi îngrășământ de iod. Pe litru de apă se iau nu mai mult de 2 picături de iod și 100 ml de ser. După o amestecare amănunțită, soluția poate fi utilizată conform destinației.

Dacă nu doriți să se angajeze în îngrășăminte naturale, puteți aplica ca îngrășământ și minerale. Pentru a crește randamentul, medicamentele utilizate în mod obișnuit sunt Agricola, Uniflor-Rost, Gomelskoye, Nitroammofoska și altele asemenea. Toți sunt divorțați conform instrucțiunilor.

Cum de a alege un dressing de top?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cum sa cresti pepeni in suburbii
 • Cum să tăiem capră
 • Cele mai bune soiuri de cartofi cu o descriere și fotografie
 • Umplerea cartofilor cu cartofi

Ardei gras

Dacă un grădinar nu are timp să pregătească îngrășăminte, să le dilueze, să măsoare și să respecte proporțiile potrivite, pur și simplu dobândește îngrășăminte complexe pentru piper: "Ideal", "Kemira-Lux", "Aquadon-micro", "Orton-Fe". Acestea furnizează instalației un minim sau maxim de substanțe utile (în funcție de tipul și concentrația) și justifică pe deplin utilizarea acestora. Piper crește bine, dă o recoltă, devine mai rezistent la boli, condiții de creștere.

Este important! Pentru a achiziționa îngrășăminte complexe, minerale sau alte îngrășăminte gata preparate, chiar dacă este organic, este necesară numai de la vânzători verificați sau în magazine specializate.

Alegerea unui preparat mineral ar trebui să se bazeze pe caracteristicile ardeului de plantare (sere, teren deschis), probleme de cultură (fără culturi, lăstari slabi, pierderea de culoare etc.) și alte puncte similare. Prin urmare, compoziția înainte de a cumpăra și înainte de a alimenta ardeiul, trebuie să studiați bine, astfel încât să nu se dovedească faptul că substanța nu conține elementele necesare pentru plantă.

Cu îngrășăminte organice mai ușor - ele pot fi fabricate din ierburi, produse depozitate în frigider. În ceea ce privește humusul, compostul, așternutul și chiar cenușă de lemn, este recomandabil să le cumpărați pe ferme mari cu o bună reputație. La urma urmei, gunoi de grajd, ca și alte îngrășăminte, pot fi contaminate cu dăunători, boli sau de slabă calitate.

Sfaturi pentru grădinari

Pepper pat

Chiar și îmbrăcămintea atunci când crește ardeiul nu dă întotdeauna rezultate bune dacă acestea nu sunt efectuate corect. Dar pentru a hrani piperul, a fost descris mai sus, iar acum merită să înțelegeți trăsăturile procedurii.

 1. Pansamente extra rădăcini pentru piper nu se aplică niciodată! Toate îngrășămintele curg chiar sub bucșă. Și dacă picăturile cad pe frunze, acestea trebuie spălate cu apă curată. Deoarece este foarte dăunător pentru plante.
 2. Laptele de plante pe un loc permanent este necesar doar într-un teren nutritiv, fertilizat, altfel chiar și răsadurile bune vor începe să se înmulțească rapid.
 3. Soluțiile și perfuziile sunt întotdeauna făcute cu apă caldă, nu rece. Uneori aveți nevoie de apă caldă, dar numai în anumite rețete.
 4. În cazul în care soarele este scăzut, ardeii oferă suplimente suplimentare cu o cantitate de potasiu (cenușă, coaja de banane). Acest lucru este valabil mai ales pentru soiurile de seră.

În cele din urmă, aș dori să rețin că, atunci când cresc ardeii, trebuie să fii foarte atent. Planta reacționează foarte prost la lipsa elementelor: deteriorează aspectul, diminuează randamentul, diminuează sau modifică culoarea frunzelor. Și dacă astfel de semne par a fi amânate prin fertilizare este imposibilă. Merită să ne amintim că aplicarea în timp util a îngrășămintelor pentru arbuști nu numai că poate mări randamentul sau îmbunătăți gustul fructelor, dar și salvează viața unei plante care va muri într-o chestiune de zile cu o lipsă de elemente vitale.

Vizionați videoclipul: Reteta Omleta la cuptor (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send