Grădinărit

Cum să hrăniți un coacăz?

Pin
Send
Share
Send
Send


Îngrășămintele conțin substanțele utile necesare creșterii, dezvoltării și formării normale a unei recolte a oricărei plante. Coacăzul este o recoltă valoroasă de grădină. Boabele sale sunt utile și sunt foarte scumpe, deci nu este surprinzător faptul că în aproape fiecare grădină, grădină sau curte puteți vedea una sau o altă varietate de coacăze. Dar pentru a obține un gust abundent de fruct și excelent este posibil numai prin fertilizarea în timp util a tufișurilor. Modul de alimentare a unui coacăz în funcție de sezon va fi descris mai jos în articol.

De ce furajează coacăze?

Coacăz negru

Nu fiecare grădinar se gândește la hrănirea tufelor de coacăze. Ca regulă, grădinarii cresc fructe de padure de vânzare, care hrănesc în mod regulat plantele pe tot parcursul anului. Dar de ce? Deoarece planta slăbește în timp. În aparență, acest lucru nu este întotdeauna vizibil. Tufele continuă să crească, să înflorească, să dea roade, dar nu atât de abundent, dezvoltarea este lentă, mărimea fructelor de pădure și gustul lor lasă mult de dorit. Toate acestea sunt semne că Bush are nevoie de sprijin - elemente utile derivate din îngrășăminte.

Dacă planta este cultivată pentru uz personal, nu are nevoie de multe suplimente. Dar dacă grădinarul are nevoie de o producție obișnuită, maximă, atunci nu ar trebui să scapi de pansament. Ce oferă hrană obișnuită?

 1. Creșterea și dezvoltarea activă.
 2. Abundență de frunziș.
 3. Fructe de maturare timpurii.
 4. Fructe regulate.
 5. Gusturi fine ale unui coacăz, structura vitaminizată.

După cum se poate observa, fertilizarea coacăzei este benefică din mai multe motive. Deci, dacă oportunitățile permit, merită să vă petreceți puțin timp pentru a vă îngriji de un tufiș. Dar pentru a alimenta beneficiul, trebuie să știți cum să hrăniți coacăzii într-o anumită perioadă a dezvoltării.

Cum să furați coacăzii în primăvară?

Citiți și aceste articole.
 • Ce să hrănești rațele în timpul iernii?
 • Creșterea prepelițelor ca afacere
 • Soiuri de soiuri pentru Urali
 • Cele mai bune rase de vaci de lapte

Tufișuri de coacăz în primăvară

primăvară - perioada de creștere și dezvoltare a plantelor. În acest moment, coacăzul depune mult efort pentru grădinărit, formarea de culori, pagon nou, chiar mai multă ramificare a sistemului rădăcină. Fertilizarea cireșilor în primăvară poate fi imediat după topirea zăpezii. Azotul este elementul principal consumat de planta în acest moment, astfel încât toate pansamentele de primăvară din coacăze au mult compoziție de azot, indiferent dacă sunt organice sau minerale.

 • Ureea uscată (nu este diluată) este împrăștiată în jurul bucșei și sigilată cu o greblă, o pisică sau o lopată în pământ. Pentru tufișurile de la 2 la 4 ani, sunt necesare 50 g de îngrășământ (la un moment dat), pentru coacăze de peste 4 ani, nu mai mult de 25 g uree.

Interesant! Mai veche coacăz, cu atât mai puțin azotul consumă. Acest lucru se datorează faptului că, până la 4 ani, tufișul atinge dimensiunea normală și face mai puțin efort pentru dezvoltare.

 • Dacă, din orice motiv, grădinarul nu dorește să facă uree uscată, puteți să pregătiți o soluție. 10 litri de apă sunt luate o lingură de uree. Înainte de a alimenta coacăzii, trebuie să vă asigurați că îngrășământul este dizolvat. Apoi este folosit pentru udare. 10 litri de îngrășământ sunt luate pe un tufiș.
 • 10-1 litri de apă iau 1-1,5 cutii de carton de azotat de amoniu și se amestecă bine. Apoi soluția este turnată într-o cutie de udare cu un filtru și udă întregul tuf. Îngrășământ ar trebui să cadă nu numai pe teren, dar, de asemenea, pe fiecare crenga!
 • Substanța organică poate fi utilizată în locul mineralelor. O cantitate mare de azot necesară pentru perioada de primăvară este conținută în cenușă de lemn. 1 fațeta este luată pe un tufiș. Este împrăștiată la baza coacăzului și amestecată cu pământul cu un hoț sau cu greblă.

Interesant! În primăvară, în timpul perioadei de înflorire a arbuștilor, nu poate fi fertilizat. În orice caz, furajele foliare sunt complet excluse. Faptul este că picăturile de îngrășământ prinse de flori sunt colectate de albine și de alți polenizatori care pot muri de la ei.

Un alt remediu popular - coaja de cartofi. La fiecare litru de curățare, luați 2 litri de apă clocotită. Amestecul trebuie perfuzat timp de 2 ore sub capac. Nu este necesar să treceți printr-o sită după aceea, trebuie doar să turnați totul sub tufiș, împreună cu curățările (putrezesc). Pe un tufiș aveți nevoie de până la 3 litri de acest instrument.

Coacăze de vară

Tufă roșie de coacăze

Vara, bushul depune mult efort pentru formarea boabelor, dezvoltarea lor. Dacă nutrienții tufișului vor lipsi, calitatea fructelor de mere coapte va fi scăzută. Acestea pot fi acru, amar, uscat, uscat, mic, etc. Dar cum sa hraniti coacaza in primavara? În această perioadă, trebuie să respectați echilibrul de potasiu, fosfor. Azotul este necesar mai puțin decât în ​​primăvară, dar nu poate fi complet exclus nici!

 • O găleată de 10 litri este luată cu o cană de litri de mullein. După dizolvarea îngrășământului, acestea sunt udate la tufișuri. O astfel de găleată este suficientă pentru un metru pătrat.

Interesant! Fertilizarea fertilizantului coacăz în timpul verii poate fi până când fructele sunt formate. Cu o săptămână înainte de maturitatea lor completă, este necesar să opriți complet orice hrană, chiar organic!

 • În vara, pentru a satura tufele cu potasiu, trebuie să mănânci cartofii decojiți (borcanul de un litru) și coaja de banane (5-6 bucăți) și să prikopați sub tufiș.
 • 4 kg de humus, 10 g de sulfat de potasiu și 40 g de superfosfat pot fi folosite pentru a întări bucșa în timpul formării fructelor de pădure. Acesta este un îngrășământ universal care nu durează în toamnă.
 • Îmbrăcămintea foliară de vară se desfășoară înainte ca fructele să înceapă să-și însușească culoarea naturală. Pe o găleată de apă aveți nevoie de 2 g de acid boric, 5 g de potasiu de mangan și 10 g de sulfat de cupru. Pulverizarea se efectuează pe vreme caldă. Acest amestec alimentează bucata cu substanțe utile și o poate proteja de anumite boli și dăunători.

Cum să hrăniți coacăzii în toamnă?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cât timp trăiesc iepurii?
 • Grad de coacăz negru Gross
 • Cum să depozitați varză în pivniță în timpul iernii
 • Soiuri de castraveți pentru Urali

Coacăzul se toarnă în toamnă

În coacăzul de toamnă slăbit după fructare. Cel mai important lucru pentru ea este să se recupereze înainte de îngheț, pentru a putea supraviețui iernii, deoarece un tufiș slab este mai puțin rezistent la îngheț. Cum să hrăniți coacăzii în toamnă? Restaurarea bucșei se datorează, în cea mai mare parte, potasiului și fosforului. Azotul este, de asemenea, important, dar în cantități mici.

 • 5 kg de compost, o lingură de sulfat de potasiu, 2 linguri de superfosfat interferează într-un vas mare sau găleată și apoi se desfășoară sub un tufiș. Pentru ca efectul îngrășământului să devină mai activ, merită sapat terenul sub tufiș împreună cu îngrășământul.
 • Înainte de începerea înghețurilor, grădinarii adesea tufisuri cu îngrășăminte. Sub butașul cuțit util "pernă" de un amestec de turbă, compost și humus. Și pentru ca substanțele utile să fie absorbite mai repede, acest amestec este introdus sub săpat. Dar este important ca procedura să fie foarte atentă, astfel încât în ​​timpul amestecării cu solul să nu se deterioreze rădăcinile de la baza tufișului. Dacă există motive de îngrijorare, este mai bine să utilizați o greblă sau nu un hoe foarte ascuțit.

Interesant! În loc de humus, poți să faci excremente de pui, dar în cantități mici. Pe metru pătrat se iau nu mai mult de o jumătate de găleată de infuzie de așternut proaspăt.

Recepții secrete ale profesioniștilor

Coacăz galben

Fertilizarea este o știință reală. Dacă faceți asta greșit, puteți arde tufișul sau rădăcinile acestuia, puteți strica întreaga recoltă, puteți otrăvi polenizatorii de coacăze sau puteți provoca alte daune plantei sau mediului înconjurător. Mai jos sunt sfaturi grădinari, nu primul an de creștere și hrana coacăze. Ele vor simplifica și asigura întregul proces.

 • Înainte de a hrăni coacăzii, trebuie să aveți o privire bună la tufiș, să îl verificați pentru prezența bolilor, dăunătorilor. Uneori tufa pare să fie slăbită, iar grădinarii se grăbesc să o fertilizeze, dar de fapt are destule minerale, se îmbolnăvește sau se mănâncă de insecte dăunătoare. Extra minerale aplicate cu îngrășământ, în acest caz, chiar pot dăuna.
 • În primul rând, tufișurile sunt tratate întotdeauna și numai apoi fertilizate!
 • Înainte de aplicarea pansamentelor, tufișurile sunt, de obicei, udate cu o cantitate mică de apă pentru a reduce concentrația de îngrășământ și pentru a evita arsurile pe pagon sau rădăcini.
 • Pentru a nu arde lăstarii tineri ai tufișurilor sau nu încă rădăcini delicate, îngrășăminte lichide ar trebui să fie făcute în canelura săpată în jurul bucșei la o distanță de 20 cm de la baza tufișului. Îngrășământul este pur și simplu turnat într-un cerc în ele, și după ce este complet absorbit, brazda este acoperită cu pământ.
 • Îngrășămintele pentru sapă nu sunt, de asemenea, recomandate să fie aplicate chiar la baza tufișului. De obicei, substanțele puternice, concentrate, dacă ajung la rădăcină în formă pură, vor lăsa o arsură (rană). Pentru a beneficia de remediu, acesta este introdus la o distanță de 15-30 cm de la baza tufișului.

Vizionați videoclipul: Directia Silvica Bistrita ofera puieti celor interesati (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send