Olericulture

Tomato Polbig F1

Pin
Send
Share
Send
Send


Atunci când alegeți o tomată hibridă pentru plantare, trebuie să țineți cont de multe nuanțe. Printre punctele principale pe care grădinarii le acordă atenție sunt randamentul, gustul, mărimea, culoarea fructelor și, în special, agrotehnica. Tomato Polbig F1 are mulți fani printre grădinarii experimentați și novici pentru un număr de avantaje, care pot fi găsite mai jos în articol.

Descrierea soiului de tomate Polbig F1

Tomato Polbig F1

Tomato Polbig F1 este un hibrid în creștere în scurt timp, crescut de crescătorii olandezi. La început, de la apariția primelor lăstari până la maturarea fructelor, trece o medie de 95 de zile Poate fi cultivat în sol deschis și închis.

Bush crește până la 0,8 metri în teren deschis. În sere, înălțimea poate ajunge la 1,3 metri. Mascarea și dacă se efectuează, apoi parțial - la prima perie pe teren deschis. În pământ închis, se formează o plantă în 2-3 tulpini. Frunzele sunt de dimensiuni medii, de formă tipică. Culoare de la lumină la verde închis. Inflorescența este simplă, fără mari diferențe.

Important: Tomato Polbig F1 are un continut ridicat de caroten. Dar atunci când fructele depășesc viteza, cantitatea sa scade drastic.

Fructele ajung la o greutate de 130-150 g (în sere de până la 200 g), au o formă rotundă, cu mai multe camere, marginile sunt puțin pronunțate. Culoarea roșie, saturată, poate avea o nuanță roz. Nu există nicio specie verde la tulpină. Carnea este de asemenea roșie, carne, suculentă. Gustul este plăcut. Roșiile sunt potrivite pentru salate, conservare, supă de gătit, cartofi piure, lecho - adică folosire universală.

Caracteristici cheie

Citiți și aceste articole.
 • Cum să plantați vinete pentru răsaduri
 • Ce este hidroponica?
 • Cum de a alege și de a pregăti cartofi de sămânță pentru plantare
 • Care sunt vitaminele din varză?

Fiecare varietate sau hibrid de roșii se distinge prin caracteristicile sale speciale care o deosebesc. Ce caracteristici are un hibrid Polib F1?

Polib F1 hibrid

 • Maturizarea timpurie.
 • Rezistențele la rece - înghețurile întârziate nu sunt teribile pentru el.
 • Fructe nu crack, stocate pentru o lungă perioadă de timp.
 • Caracteristicile transportabile sunt bune, în timpul transportului fructele nu se sfărâmă și nu se deteriorează dacă sunt corect așezate.
 • Hibridul este imun la Fusarium, Verticillia. Nu este afectată de erupție din cauza termenului de maturitate precoce.
 • Randamentul din pătratul de plantare atinge 5,7 kg, dar numai cu tehnici agricole bune.
Interesant! Prelucrarea tufelor cu preparate "Mortar" sau "Kemira" permite accelerarea formării fructelor. Dar ele trebuie să fie utilizate strict conform instrucțiunilor, pentru a nu afecta calitatea și gustul recoltei viitoare.
 • Gustați roșiile excelente, atât proaspete cât și conservate.
 • Datorită înălțimii considerabile a bucșei, este necesar un garnitură pentru un spărtător sau un suport.

Caracteristici agrotehnika

Plantarea de roșii

Creșteți un hibrid numai prin metoda răsadurilor, chiar și în sere. Semințele pentru material săditor sunt de obicei semănate în luna martie. Se germinează la o temperatură de +25 ... +27 grade. Primul cules se efectuează cu apariția a 2-3 frunze și se aterizează într-un loc permanent în 2 luni. Aproximativ 1-2 săptămâni înainte de transplantare în teren deschis este întărită. Temperatura admisă pentru călire nu este mai mică de +13 grade.

Important: plantarea unui hibrid în teren deschis la începutul lunii mai, puteți obține o recoltă timpurie și una foarte bună, dar atunci este posibil să aveți nevoie de un capac de film temporar pentru a proteja germenii de înghețul returnabil.

Plantați o jumătate mare de tomate F1 astfel încât tufișurile să nu interfereze între ele când sunt cultivate complet. Observarea distanței corecte între răsaduri joacă un rol-cheie, deoarece îngroșarea slăbește plantele și chiar orice boli, dăunătorii se rătăcesc mai repede în culturile învecinate când se apropie. Modele de plantare 50x40 cm. Densitate - până la 5-7 răsaduri pe metru pătrat. De fapt, este destul de compactă în comparație cu alte hibrizi și soiuri de roșii, deci nu ar trebui să le plantați și mai dens.

În ceea ce privește îngrijirea, trebuie remarcat faptul că hibridul Polbig F1 necesită iluminare adecvată, protecție împotriva pescajului, udare moderată, în timp util. Roșiile sunt de obicei hrănite cu îngrășăminte minerale complexe. De asemenea, este de dorit să se efectueze cel puțin de 2 ori pe an tratamentul dăunătorilor și bolilor cu remedii folclorice, dacă nu există nici o amenințare reală. Restul hibridului este ușor de dezvoltat și nu necesită prea mult timp și efort de la fermier.

Opinii de gradinari despre Tomato Polbig F1

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Când să săpăm usturoi?
 • Porcine
 • Conserve de castraveți
 • Ce să hrăniți gâștele în timpul iernii și al verii

Multi gradinari iubesc sa experimenteze cu soiuri si hibrizi noi, dar nu exista intotdeauna timp, oportunitate si bani pentru astfel de riscuri. Pentru a înțelege un hibrid bun sau nu, puteți să știți pur și simplu opinia acestuia de la grădinari care au crescut deja în paturile lor de grădină.

Rose cu roșii

 • Alexey Dmitriev: "Ca regulă, eu aleg soiuri, nu hibrizi, dar anul trecut m-am retras de la reguli.Tomato Polbig F1 a fost o surpriză plăcută pentru mine - o voi planta anual, nu au fost aproape nici o problemă cu ea și recolta a fost atât de mare încât sucul de roșii închideți 2 ani înainte. "
 • Irina Kostina: "Când am încercat hibridul pentru prima dată, am fost dezamăgit de la început. Răsadurile au fost foarte slabe, subțiri, dar după transplantarea pe terenul deschis, răsadurile au început să crească rapid, ca rezultat, tufișurile erau mari, dezvoltate, dădeau o mulțime de fructe. roșiile sunt delicioase - vă recomand să încercați! ".
 • Oleg Belov: "Nu pot spune nimic pozitiv despre un hibrid, dar nici nu spun nimic negativ.Am crescut pentru consumul proaspăt Nu am simțit un randament special, prietenie cu răsadul sau tehnologie agricolă simplă - un hibrid tipic, deși gustos Da, randamentul este garantat, dar pentru acest preț poți găsi și hibrizi și soiuri mai interesante. "
 • Boris Semerov: "De mult timp a fost observat că tomate Polbig F1 nu produce niciodată răsaduri frumoase. Varza este întotdeauna fragilă, indiferent de aspectul pământului, dar după ce se plantează într-un loc permanent, tufișurile cresc în mod activ, deci nu trebuie să vă fie frică de răsaduri. Tufișurile au atacat cladosporia, l-am pulverizat pentru ao vindeca, dar câteva ovare au căzut în continuare, cresc acest hibrid pentru decapare și salate - foarte gustoase în conservare! ".
 • Nina Vasilievna: "A crescut un hibrid într-o seară de film în toamnă, germinarea semințelor a fost 100% plăcut plăcută, din păcate, datorită înghețurilor timpurii, a trebuit să alegem niște roșii verzi, dar au maturizat fără probleme la fereastra casei, cu 50 de tufișuri fiind recoltate 60 kg de roșii. Acest lucru nu este la fel de mult cum ne-am dorit, dar gustul și calitatea roșiilor merită! "

Vizionați videoclipul: Обзор томата Полбиг Цвет, вкус, урожайность (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send