Apicultură

Indian rață Duck

Pin
Send
Share
Send
Send


Începătorul indian este o rasă de rațe domestice care are calități externe unice, ceea ce o face deosebită printre alte specii. Venind din Asia de Sud-Est. Pasărea are calități superioare de producție și este nemaipomenită din punct de vedere al îngrijirii. Detalii despre caracteristicile sale, calitatea și îngrijirea pot fi găsite mai jos în articol.

Istoria rasei

Fotografie de alergător indian de rață

Inginerii indieni au fost crescuți cu aproximativ 2000 de ani în urmă în India, de unde vin numele. De atunci, rasa sa răspândit în toate țările din Asia de Sud-Est, iar în ultimele decenii a devenit populară în America, Europa și Australia.

De mult timp sa crezut că rasa a fost crescută în Anglia, dar de fapt nu este. Ea a fost adusă în Anglia, așa cum fusese cunoscută de mult timp în India, în China și în alte țări din Asia de Sud-Est, dar nu poate decât să fie de acord că ea a suferit schimbări considerabile în această țară. Timp de mulți ani, crescătorii englezi au lucrat pentru îmbunătățirea și modificarea alergătorului indian. Rasa a fost utilizată pe scară largă pentru crearea de noi specii de rațe domestice. În prezent, ele sunt populare în fermele mici.

Descrierea rasei

Citiți și aceste articole.
 • Extractor de miere - ce este, specii
 • Beneficiile și răul de cireșe pentru oameni
 • Rădăcini dăunătoare
 • Cele mai bune struguri albi

Incepator indian

Prima descriere a strămoșilor rasei moderne, cunoscute sub numele de "pinguini de pinguini" sau "pinguini", se găsește în lucrările lui Charles Darwin. În scrierile sale, acestea sunt menționate ca fiind una dintre cele 4 rase comune ale rațelor în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Inginerii indieni au un aspect foarte strălucitor - sunt greu să nu observe sau să nu recunoască.

Duck Torso Călătorul indian este foarte poziționat și plasat mai vertical decât în ​​poziție orizontală, ca în cazul rațelor simple. Când se plimbă, își ridică trupurile în sus, își întind gâtul, ca și când vor să vadă ceva în depărtare.

Ciocul este scurt în comparație cu alte rase de rațe, dar se evidențiază, având în vedere capul mic, subțire. Pasărea arată extrem de subțire, frumoasă, estetică. Aripile sunt presate strâns pe corp. Picioarele sunt de dimensiuni medii și pot avea și o culoare diferită - gri, negru, portocaliu. Coada este scurtă, constă din 18 pene, îndoite în sus. Pălării alungite. Culorile sunt variate.

Calități productive

Ouă de rață indian runner

Performanța unei rațe poate transmite atât punctele forte, cât și cele slabe.

 • Incepător indian - rațe de ouă. Pentru primul an, o femeie pune 200-280 de ouă de înaltă calitate. Dar, din al doilea sezon, producția de ouă este redusă la 140-170 unități pe an.
 • Oul pasarilor cântărește aproximativ 80 de grame.
 • Vârsta de reproducere începe la 5-6 luni.
Interesant, alergătorii indieni de culoare albă se grăbesc de obicei iarna și negri - în vară.
 • Greutatea medie a unei femei adulte este de 1,5-2 kg. Drake mai mult, dar nu prea mult. Carnea unei astfel de păsări este incredibil de gustoasă, considerată dietetică și foarte apreciată în Asia și Europa.
 • Rațele se maturează. Din momentul nașterii, cresc rapid, se dezvoltă activ, câștigând masa musculară. La vârsta de 2 săptămâni, greutatea corporală ajunge la 1-1,5 kg cu dieta potrivită, iar într-o lună ajunge la greutatea unei păsări adulte.

Funcțiile de conținut

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Vladimirskaya cireș
 • Plantarea răsadurilor de struguri de primăvară și butași
 • Cum să tratați diareea la viței
 • Castraveți Herman F1 - descrierea soiului și cultivarea

În ceea ce privește îngrijirea, această pasăre este nemaipomenită.

 • În cea mai mare parte a anului, în timp ce este cald, se recomandă ca alergătorul indian să fie ținut liber. Pentru păsările de curte este utilă, iar pentru ameliorator nu este nevoie de timp.
 • Pentru iarna ar trebui să fie echipat cu o casă caldă în cazul în care pasărea se poate încălzi. În zilele cele mai calde, se poate lăsa pe stradă, ele suportă ușor înghețurile, dar în timpul înghețurilor severe nu trebuie să ristiți sănătatea păsărilor.

Conținutul de rață indian

 • Utyatnik ar trebui să fie convenabil din punct de vedere al dimensiunii, aranjamentului, locației. Este necesar să vă asigurați că păsările au suficient spațiu și că există furie pentru femele.
 • Raftul de rase de rahat Nu este necesar un alergător indian, deși nu doare. Ce fel de rață nu vrea să trăiască lângă rezervor? Dar crescătorii remarcă faptul că, cu și fără rezervor, productivitatea păsărilor nu se schimbă. De regulă, dacă nu există rezervor, acesta este înlocuit cu o baie de păsări simplă, deoarece rațele indiene iubesc să înoate și să-și curețe penele în apă. Poate fi un bazin scazut cu apa, o baie, un mic rezervor artificial sapat in gradina.
 • Cel puțin o dată pe an, trebuie să dezinstalați camera și să arătați păsările medicului veterinar.

În ceea ce privește alte păsări de curte, alergătorul indian se comportă destul de calm, astfel încât să nu vă fie teamă să stabiliți diferite specii într-o casă de păsări. Aceasta este o rasă liniștită, cu toate acestea, un pic timid, mișcări atât de bruscă, zgomotul poate speriet cu ușurință reprezentantul speciei.

Cum si ce sa hranesti ratele?

Alimente pentru rasa de rață

Reprezentanții de hrănire a alergătorului indian al rasei sunt asemănători hrănirii cu rața obișnuită, dar există unele particularități.

 1. Rasa are un apetit bun, deci nu merita limitat in mancare. Alegerea unui tipic pentru rațe, o alimentație echilibrată.
 2. Pentru a obține o carne delicioasă, trebuie să faceți o parte din dieta care se hrănește.
 3. În dimineața, de obicei, se dau paie de verdeață, legume, culturi de rădăcini, diverse aditivi cum ar fi făină de oase, vitamine și alte lucruri.
Important: În casa de păsări și pe fugă, trebuie instalate rezervoarele pentru apă curată și proaspătă, astfel încât păsările să poată bea, dacă se dorește, în orice moment.
 1. Pe o rață cu rază liberă se găsește alimente: insecte, melci, plante.
 2. Pentru cerealele de seară sunt de obicei date. Acestea au o valoare nutritivă crescută, astfel încât păsările nu se înfometa peste noapte.
 3. Iarna, pasărea nu are ocazia să găsească verdeață pentru ea însăși, prin urmare, dieta este îmbogățită cu siloz, cereale germinate, insecte achiziționate, precum și suplimente de vitamine.

Înmulțirea alergătorului indian

Pui și rațe

Femelele din rasa indiană sunt excelente pui de găină. Datorită acestui fapt, este posibil să nu cumpărați un incubator dacă se păstrează o fermă mică, ci să se introducă ouăle sub găină și să așteptați până când acestea sunt acoperite în mod natural. Acest lucru vă permite să economisiți în mod semnificativ timpul pentru reproducere și să reduceți treburile casnice, deoarece femeia are grijă de ea însăși și de ouă, iar crescătorul are nevoie doar de hrănire regulată, schimbarea apei potabile și menținerea curățeniei în carnea de pui.

Vârsta de reproducere începe la 5-6 luni. În acest moment, femelele încep să pună ouă, iar dacă un bărbat fertil este pus pe ele, atunci testiculele vor fi fertilizate. Pe un drake luate 5 femele.

Interesant! Conducătorul individual indian se poate combina chiar și la temperaturi sub zero valori - iarna, care este rară nu numai pentru păsările domestice, ci și pentru păsările sălbatice.

Femelele se ocupă, de obicei, de rață, dar crescătorul ar trebui să aibă grijă de dieta rață. Când apar animale tinere, este necesar să le hrăniți în mod corect, astfel încât să nu existe probleme cu dezvoltarea. În primele zile dați gălbenușuri, apoi proteine, apoi verde mărunțit, cereale sfărâmate și alte produse. Legumele sunt alimentate mai întâi cartofi fierți, apoi morcovi rași, etc. Încep să dea furajul din ziua a 4-a vieții, dar numai înmuiați.

Recenzii de rață rase indian alergător

Gâscă și rațe

Inginerul indian are mulți fani printre crescătorii profesioniști de păsări de curte. Deși există și cei care nu văd nimic în rasă.

Alexey Evgenevich: "Am început un alergător indian anul trecut, la început nu au mâncat nimic și le-a speriat minunat - m-am gândit că ceva nu este în neregulă cu ei, dar apoi s-au obișnuit cu noi condiții, s-au stabilit și au început să mănânce ca de obicei. “.

Olga Korobko: "Acum câțiva ani, rasa a crescut un cățărător indian și a reușit foarte mult, carnea este foarte gustoasă, dar pentru a obține suficient de mult, trebuie să hrăniți hrana pentru animale, dar acest lucru nu este un exercițiu ieftin, dar au fost atât de multe ouă pe care nu le știam unde să le pun. În general, rasa nu este rea, dacă există o dispoziție de reproducere a acesteia. Personal, prefer rațele simple. "

Evgeny Dar: "Îmi place foarte mult această rasă, păsările sunt cu adevărat uimitoare, doar că trebuie să le crești în mod corespunzător, dacă nu le îngrijești, nu le pasă, ele devin repede murdare, au un aspect complet neplăcut, mă uit la amândoi, le vând cu carne și tânăr ".

Vizionați videoclipul: Taiwanese Street Food - ROAST DUCK Kaohsiung Taiwan (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send