Olericulture

Soiul de cartof Impala

Pin
Send
Share
Send
Send


Atunci când alegeți un soi pentru plantare, grădinarii văd multe caracteristici ale cartofilor. Din păcate, nu toate soiurile au rate mari. Potato Impala are un randament foarte bun, stabil si imunitate la multe boli. Puteți afla mai multe despre descrierea, avantajele și metoda de cultivare din acest articol.

Descrierea soiului de cartof Impala

Foto soiuri de cartofi Impala

Cartofi Impala - un tip de matur timpuriu, tip de masă. Înmulțită de crescătorii olandezi. Se cultivă în principal în mijlocul străzii și în sud. În zonele de nord, cultivarea este posibilă, dar numai cu îngrijire de calitate - este posibil să nu fie suficient soare acolo.

Bush crește în medie până la 75 cm, în poziție verticală. Constă din aproximativ 5 tulpini, deși poate fi mai mult sau mai puțin. Frunzele sunt saturate verde, de dimensiuni medii, chiar și cu o ușoară valuri de-a lungul marginii. Florile sunt de culoare albă, tipică de cartof și mărime medie. Sub tufiș, în perioada de vegetație se formează aproximativ 8-16 tuberculi.

Deoarece Impala oferă o recoltă timpurie, în regiunile de sud ale grădinarilor au timp pentru a obține cât mai multe două culturi pe sezon!

Masa medie a cartofilor recoltați este de 90-150 g. Forma este ovală. Coaja este plată, ochii sunt plantați puțin. Pielea este subțire, galbenă. Carnea este de asemenea galbenă. Compoziția a aproximativ 17% substanțe uscate, 10-14,5% amidon, precum și vitamine, minerale, acizi organici. Gustul tuberculilor este estimat la 4,9 puncte din 5. În timpul tratamentului termic, pasta nu schimbă culoarea. Cartofii nu sunt fierți încet - ei doar crack, dar nu se despart. Potrivit pentru prăjire, fierbere, prăjire, coacere.

Caracteristicile cartofului Impala

Citiți și aceste articole.
 • Albă și albă de vaci
 • Narcise de flori
 • Colombo varietate de cartofi
 • Plantarea răsadurilor de roșii în seră

Cunoscând caracteristicile soiului, este sigur să spunem dacă este adecvat cultivării într-un anumit caz.

Potato Impala

 • Randamentul de aproximativ 180-360 kg / ha. Peste 21 de cartofi de mărime medie sunt recoltați din bucșă.
 • Există rezistență la boli, cum ar fi cancerul de cartofi, scabia comună, virusurile din grupa A. Nematodul nu este teribil.
 • Culturile de rădăcini au un aspect comercial, imediat după recoltare sunt gata de vânzare (desigur, când se usucă).
 • Soiul nu se teme de secetă și se dezvoltă în mod normal chiar și cu insuflare suficientă.
 • Poate fi cultivat pe orice tip de sol.
 • Transportabilitatea este ridicată. În timpul transportului, cartofii nu se sfărâmă și nu se deteriorează dacă sunt create condiții favorabile pentru ei.
 • 95% păstrarea calității și, dacă creați condițiile cele mai confortabile pentru stocarea culturilor, păstrarea calității va fi de aproximativ 100%!
 • Gustul cartofului este foarte bun, utilizarea este universală.

Cum de a crește o varietate?

Fotografie a cartofului înflorit Impala

Cartofii Impala este un soi timpuriu, deci sunt plantați în jurul lunii aprilie sau mai. Desigur, este imposibil să te grăbești cu această problemă - trebuie să aștepți vremea caldă. Nu este necesar să se germineze un soi, este adesea plantat imediat, luat din depozit sau după cumpărare. Dar, înainte de aceasta, merită să sortați cu grijă tuberculii, să eliminați toate cele rele și să le împachetați în dimensiuni. Dacă grădinarul dorește să obțină o recoltă mai devreme, merită să germinează tuberculii în avans.

Un loc pentru plantare este ales soare, de preferință unul în care au fost folosite pentru a cultiva leguminoase, ierburi perene sau ierni. Plante o varietate, precum și orice alt soi de cartofi. Aproximativ 30-35 cm între tuberculi și 60-70 cm între rânduri Nivelul de adâncime - 10 cm Dacă pământul este încălzit și fertilizat cu substanțe azotate, răsadurile nu vor dura mult timp să aștepte.

Important: În cazul în care cartofii sunt germinați, în timpul plantării este necesar să le manipulați cu atenție. Varza nu se rupe in nici un caz, este important sa se monitorizeze integritatea lor, deoarece chiar si un varf deteriorat poate duce la dezvoltarea lenta a tufisului.

Îngrijirea se slăbește între rânduri, îndepărtând buruienile. Tufișuri cu creastă de creștere. Dacă se observă dăunători, ele pot fi asamblate pur și simplu de mână, dar dacă există multe, nu durează să pulverizeze tufișurile cu insecticide biologice. Nu se recomandă utilizarea chimiei datorită faptului că soiul este mai devreme. Pentru boli, se folosesc măsuri preventive - rețete populare. Acest soi este extrem de rar, dar pentru a nu pierde cultura, nu trebuie să-l riscați. Impala este susceptibilă la mlaștină târzie și rhizoctonioză.

Cartofi de udare

Udarea are nevoie de regulat, dar nu foarte frecventă. Soiul Impala tolerează bine seceta, dar umiditatea constantă ridicată poate duce la dezvoltarea putregaiului. Primii cartofi noi pot fi gustați după 45 de zile. O cultură completă crește cu 60-75 de zile, în funcție de climă. Cartofii sunt depozitați foarte bine, dar de obicei sunt consumați tineri.

Opinia grădinarilor despre soiul de cartof Impala

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Soiuri de struguri Timur
 • Soi de morcov Regina toamnei
 • Tratarea copacilor în primăvară
 • Erbicide de porumb

Mărturiile oamenilor care au crescut deja cartofii Impala fac posibilă înțelegerea dacă soiul este la fel de bun ca și producătorul.

Cartofi cu verdețuri

 • Timur Semin: "Am plantat Impala pentru primul an si il recomand tuturor celor pe care ii cunosc. Sunt cartofi foarte gustosi, mai ales cand sunt tineri si nu mai greu sa creasca decat alte tipuri.
 • Valentina Matveeva: "Nu pot sa spun ca soiul este direct cel mai bun din toate, dar este destul de decent, randamentul si calitatea tuberculilor nu sunt rele.
 • Vitaly Moroz: "De cativa ani am incercat sa gasesc un furnizor de incredere pentru Impala, pentru familia mea, acesta este cel mai bun soi, crestem in fiecare an, iar randamentul este intotdeauna mare, adevarat, au existat probleme cu pacatatea tarzie, de atunci pulverizam" retetele bunicii " nici o problema. "
 • Maria Soltanova: "Producem cartofi Impala de vanzare, oameni care se incalzesc intr-o oarecare masura, sunt transportati foarte bine, fara nici un fel de daune speciale, au fost luati in cutii, saci, plase - nu se suresc in nici o forma.

Vizionați videoclipul: Plantare 4 soiuri de cartofi in propria gradina! (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send