Apicultură

Cum să scapi de șobolani în casă?

Pin
Send
Share
Send
Send


Când cresc puii, mai devreme sau mai târziu în coopul de pui, șobolanii sunt infestați. Acest lucru este destul de natural, deoarece în batoanele de pui cald, uscat, există apă și mâncare - locul perfect pentru orice rozătoare. Problema este că șobolanii pot dăuna gospodăriei, ca să nu mai vorbim de oameni. Cum să scapi de șobolani în casa de găină va fi descris în acest articol.

Ce sunt șobolanii periculoși?

Pentru puii de găină, șobolanii sunt foarte periculoși din mai multe motive. Dacă te uiți superficial, atunci aceste păsări sunt timid, iar șobolanii care merg sub picioarele lor nu sunt cel mai bun mijloc de relaxare. Deci, zgomotul din casa de găină în care locuiesc acești oaspeți nedoriți este destul de comună. Dar nu este doar nervozitatea păsărilor de curte. Deci, care sunt șobolanii care amenință?

Șobolani în casa casei de găină

 1. Aceștia poartă boli infecțioase, paraziți care sunt periculoși nu numai pentru păsările de curte, ci și pentru animale (câini, pisici, animale domestice) și chiar oameni!

Interesant! Se crede ca sobolanii nu se vor stabili niciodata in cazul in care soarecii traiesc si invers. Dar dacă nu există șobolani, nu înseamnă deloc că amelioratorul este norocos, este foarte posibil să existe șoareci în casa de găină, iar acest lucru nu este mult mai bun - ar trebui să scăpați și de ei!

 1. Șobolani - cauza furajelor care lipsesc constant în alimentatoare. Mulți crescători, fără să știe că au crescut șobolani, nu înțeleg de ce puii încep să mănânce mai mult - mâncarea dispare literalmente pe leneș și nu numai din hrana animalelor, ci și din stocuri în saci! Motivul este la șobolani (uneori la șoareci). Un rozătoare nu mănâncă puțin și dacă sunt 20-30, 50 sau chiar 100? În fermele mari, hoardele acestor creaturi periculoase nu sunt neobișnuite, așa că trebuie să le rezolvi în mod regulat pentru a nu se rupe la pupa!

 2. Rozătoarele fură ouăle. Și nu numai șobolanii o fac, ci și șoarecii. Pentru ei, ouale sunt o delicatesă - cea mai bună mâncare, este, apropo, unul dintre motivele pentru care se stabilesc adesea în cochiliile de pui.

 3. Un șobolan adult va zdrobi ușor și va mânca un pui mic. Deci, nu numai ouăle sunt amenințate, dar și tinerele!

 4. În timp, puii se obișnuiesc cu șobolanii, dar problema nu merge nicăieri. Înmulțirea, rozătoarele sapă tuneluri sub casa găinilor, pot submina clădirea și este prăbușirea periculoasă. În general, nimic bun nici pentru pui, nici pentru portofelul unui crescător.

 5. Mirosul din coșul de pui cu șobolani are niște note neplăcute de amoniac.

Metode moderne de luptă

Citiți și aceste articole.
 • Ce să hrănești purceii vietnamezi
 • Piersicul prăjit în primăvară
 • Când să planteze roșii pentru răsaduri în 2019
 • Mandarin Duck

Șobolani - problema veche a omului. Din momentul în care un bărbat a început să reproducă puii, a apărut o întrebare - cum să scapi de șobolani într-o casă de găină? Ei vin întotdeauna în mod neașteptat și fac rău mare. Deci, nu este surprinzător faptul că oamenii au început să caute metode tehnologice de combatere a dăunătorilor.

Lovitură de șobolani fotografie

Astăzi, puțini oameni sunt surprinși de dispozitivul cu ultrasunete. Acestea sunt alimentate de la baterie sau în rețea. Atunci când dispozitivul este pornit, acesta face un sunet, care se distinge, de regulă, și anume șobolani, molare, șoareci, iepuri - dăunători pe site. Pentru ei, acest sunet este înspăimântător, foarte tare, urât, așa că fug de el - părăsesc casa de găină sau, în general, de pe site.

Este important!Dispozitivele ultrasonice nu sunt perceptibile de către oameni, dar ele afectează organismul, deci nu ar trebui să vă aflați într-o cameră cu un astfel de dispozitiv pentru o perioadă lungă de timp.

Atunci când alegeți o astfel de mașină cu ultrasunete, trebuie să țineți cont de mai mulți factori. Pentru a începe cu - zona de pui coop, deoarece gama de audibilitate a sunetului în diferite dispozitive este diferită. Pentru camere mici, Tornado 200, Elektrokot va fi potrivit; pentru camere mai mari, Typhoon LS-800, Grad A-550, Chiston. În același timp, nu este recomandat să alegeți un dispozitiv foarte ieftin, deoarece acesta va funcționa prost. Efectul acestor dispozitive este dovedit științific și totuși mulți crescători se plâng de ele.

Produse chimice pentru controlul șobolanilor

Există sute de otrăviri diferite de șobolani, dar nu toate pot fi folosite. Iar motivul principal este că găinile și oamenii pot fi, de asemenea, otrăviți de ei. Prin urmare, experții vin cu o varietate de agenți chimici special pentru combaterea rozătoarelor.

Produse chimice de la șobolani fotografie

Este important! Înainte de a scăpa de șobolani în coopul de pui cu un produs chimic, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile, măsurile de precauție și posibilele consecințe pentru a nu dăuna găinilor, dumneavoastră sau mediului înconjurător.

Chimia este folosită pentru pulverizarea, pulverizarea prafului în jurul găurilor de șobolan sau pentru capcane. Pulverizarea otrăvurilor este de obicei lăsată la exterminator, pentru că nu toată lumea poate face această lucrare singură. De asemenea, este periculos să împrăștieți pulberea de otrăvuri în timp ce puii sunt în casa de găină, deoarece aceștia pot mânca de asemenea medicamentul, dar totuși această metodă este populară în rândul crescătorilor. Medicamentele bune sunt considerate "Kryds", "Zookumarin", "Death Rat", "Gryzunoff", "Goliath" și "Radid-1".

Capcane mecanice de șobolan

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cele mai bune soiuri de roșii pentru regiunea Moscovei
 • Varietate de tomate gina
 • Câte zile are carnea de pui incubând ouăle?
 • Rasă de ovine Dorper

Printre remedii populare eficiente se evidențiază capcane mecanice. Acestea pot fi cumpărate sau făcute de la sine și prinde "răufăcătorii" devorând ouă de pui.

Fotografia de șobolani capturați

 1. Capcana de șobolan este plasată într-o cutie cu găuri (pentru ca șobolanii să intre). În interiorul pune un gust foarte gustoase (aceleași ouă). Acestea pun astfel de capcane mai mari, astfel încât puicuțele sau găinile să nu fie prinse în ele și să aștepte. Curățați capcanele de șobolani zilnic.

 2. Un butoi simplu din plastic sau de fier (cel mai important este ridicat) este umplut până la jumătate cu apă. Pentru a pune scara din afară. Pe această scară, șobolanii se vor urca în butoi pentru a bea și se înece. Este important să curățați uneori apă, altfel nu va fi interesant pentru șobolani. Și mirosul de acolo nu va fi deosebit de plăcut.

Important: Metoda cu un baril și apă va fi eficientă numai dacă toate celelalte surse de apă sunt îndepărtate (boluri de băut din coș de găină, furtunuri în grădină sau în curte, unde există acces la șobolani).

 1. În vânzare există cutii în care șobolanul poate intra, dar nu poate ieși. Au fost foarte populare la un moment dat, dar există o avertizare - trebuie să faceți ceva cu prinșii rozăcuți. Nu toată lumea va fi capabilă să ucidă și, dacă da, nu este mai ușor să folosească otravă și să nu petreacă zile în cutii dubioase?

Remedii populare pentru șobolani

Remediile populare pentru șobolani sunt testate în practică de multe generații de crescători care se întrebau, de asemenea, cum să scape de șobolani în casa de găină. Acestea au fost folosite din timpuri imemoriale și astăzi ele nu sunt mai puțin populare decât înainte și sunt foarte eficiente!

Remedii populare împotriva fotografiei șobolanilor

 1. Alabastrul și făina sunt amestecate în proporții egale. Apoi amestecul este așezat pe o coș de pui (în locuri izolate sau pur și simplu pe podea). O astfel de tratare atrage, de obicei, șobolanii imediat. Dar după ce o mănâncă, încep să aibă probleme de stomac și, ca urmare, vor muri. În cazul în care nu există alabastru, puteți utiliza praf de nuci, iar făina este adesea înlocuită cu zahăr.

Important: Înainte de a folosi momeala cu alabastru, se recomandă evacuarea tuturor păsărilor din casa de găină!

 1. "Șobolanii sunt primii care fug de corabia" - este adevărat. La urma urmei, șobolanii, ca mulți alți rozătoare, sunt conștienți de orice pericol. Dacă scoateți toate păsările și puneți o bucată de lână sau o cârpă de lână în coopul de pui, fumul va umple rapid coopul de pui și șobolanii vor simți pericolul. Rămâne doar să aștepți un pic, astfel încât ei să fi evacuat în cele din urmă, iar tu poți rezolva din nou găinile. Este adevărat că aceasta este o măsură temporară - nu funcționează mult timp.

 2. Cenușa este un remediu vechi. Conține alcalii, care mănâncă pielea de pe picioarele șobolanilor. Trebuie doar să împrăștii cenușa de pe podeaua coșului de pui. Astfel de oaspeți neinvitați nu vor putea suporta mult timp și vor pleca pur și simplu. Principalul dezavantaj al metodei este că coșul de pui va fi murdar - nu este atât de ușor să scapi de cenușă.

În plus, șobolanii nu pot suporta mirosuri. Fără să știi cum să scapi de șobolani în casa de găină, poți încerca aceste unelte.

 • Tulpinile de tansy, musetelul de chimist sau frunze de menta sunt asezate peste coopul de pui si sunt atasate sub tavan - sobolanii nu pot suporta aceste mirosuri! În cazul în care nu există sprigs, puteți uda orice bastoane de lemn cu ulei aromatic din aceste culturi, cumpărat în magazin.

Important: unii crescători folosesc o plantă de rozmarin sălbatic împotriva șobolanilor, plantați-o într-un coș de pui, dar și pentru oameni este nesigur - provoacă dureri de cap, amețeli și greață.

 • Bătrânul nu-i plac șobolanii, mai ales că nu numai mirosul îi sperie - rădăcinile plantei sunt otrăvitoare. O poți pune într-un coș de pui.

Pisici și câini

Desene animate, basme, cărți descriu că pisicile sunt oponenții șoarecilor, iar instinctele lor sunt concepute pentru a prinde rozătoarele. Dar în lumea modernă această opinie este criticată. În antichitate, multe case au început pisici să lupte împotriva rozătoarelor, iar acest lucru a fost eficient. Astăzi, este foarte dificil să găsiți o pisică adevărată de vânătoare.

Interesant! Purebred, familial, s-ar putea spune, o pisică din canapea, ar fi mai degrabă speriat de un șobolan mare și să nu-l prindă!

Pisica ii invata pe pisici sa vaneze in practica, dar acasa aceasta practica este aproape imposibila. Jocul este doar o imitație, nu o condiție reală de "câmp", așa că pisica de vânătoare trebuie să fie special cultivată sau cumpărată. O pisică bună care poate prinde șoareci, șobolani și chiar iepuri trebuie să trăiască o viață reală, rurală, pe jumătate sălbatică. Prin prinderea șoarecilor în copilărie, el va prinde cu ușurință șobolani când va crește.

Fotografia de șobolani capturați

Dacă nu există o astfel de pisică sălbatică și este dificil să o achiziționezi, poți cumpăra un câine. Unele rase, cum ar fi berbeci și unele specii de terieri, sunt excelenți capcană de șobolani și, de altfel, sunt adesea crescuți și chiar instruiți în aceste scopuri!

Știind chiar cum să scapi de șobolani într-o coop de pui, un crescător nu reușește adesea. Motivul este că oamenii subestimează inteligența șobolanilor, dar sunt rozăși foarte inteligenți! Prin urmare, nu este necesar să amânați exterminarea și este recomandat chiar să utilizați mai multe metode în complex, numai în acest fel, puteți distruge cu siguranță și în mod deliberat sau să îndepărtați șobolanii.

Pin
Send
Share
Send
Send