Grădinărit

Soiul de struguri Zabava

Pin
Send
Share
Send
Send


O viță de vie adultă, sănătoasă, poate da roade pentru o sută de ani și produce o recoltă mare în fiecare an. Desigur, pentru a obține fructe regulate, este necesar să alegeți un soi bun pentru o anumită zonă, să o plantați în mod corespunzător și să nu uitați de îngrijire. Acest articol va descrie strugurii de la Zabava, cunoscuți pentru grupele mari și gustul bogat, de desert.

Descriere struguri Zabava

Această specie a fost obținută prin traversarea strugurilor Laura și Codreanca. Autorul acestuia este amator amator V. V. Zagorulko. Struguri Zabava este adesea numit Black Laura. Soiul este foarte devreme, maturizând în doar 100-110 zile. Datorită maturizării sale rapide, aceasta poate fi cultivată nu numai în sudul sau în regiunile medii, ci chiar și în Urali sau în Siberia.

Fotografii de struguri de casă Zabava

Distracția este considerată o sală de mese dulce. Viță viguroasă, se maturizează aproape pe toată lungimea. Timp de 2 ani vița de vie ajunge la 4 metri. Florile sunt bisexuale, ceea ce simplifică creșterea și are un efect pozitiv asupra cantității culturii.

Important: strugurii distrați pot fi cultivate în zone reci, dar pentru a nu îngheța tufa în timpul iernii, trebuie să fie încălzită.

Clusterele au o greutate de 1 kg, dar mai des - 600-700 g. Ciorchinele sunt conice, nu foarte dense. Boabele sunt mari, cântăresc până la 11 g, dar sunt mai puțin - 5-6 g, formă ovală. Coaja soiului este Zabava albastru-negru, pe care se află un binecuvântat prune. Pulpa este bogată în suc, abdomene când mușcă, dulce. Semințe în fiecare boabe aproximativ 3 bucăți.

Struguri caracteristice Zabava

Citiți și aceste articole.
 • Soiurile timpurii ale prunelor
 • Flower Cineraria
 • Peperomia Flower
 • Pini Jam

Strugurii Zabava grădinari iubesc în multe țări. Este foarte dulce, fructuoasă, dă buchete de mărfuri de înaltă calitate.

Fotografie de o grămadă de struguri Distracție

 • Transportul nu cauzează dificultăți.

 • Rezistența la îngheț este ridicată.

 • Distracție - o calitate fructuoasă.

 • Nu există nici o tendință de a mazăre.

 • Există rezistență la temperaturi extreme.

 • Soiurile de struguri Zabava au o calitate comercială excelentă.

 • Recoltarea este stocată mult timp, dacă creați condiții optime pentru aceasta.

 • Soiul de struguri Zabava aparține tipurilor de desert. Gustul este dulce, bogat. Există o mulțime de zaharuri în compoziție (până la 20%), deși se acumulează pentru o lungă perioadă de timp, deci nu este recomandat să se grăbească să se recolteze. Există și mulți antioxidanți - în 100 g de produs se găsesc aproximativ 0,5 ml de resveratrol.

Cum să plantați struguri?

Soiul de struguri Zabava rezistă la scăderi semnificative ale temperaturii, astfel încât acesta poate fi plantat atât în ​​primăvară cât și în toamnă. Propagarea se face prin tăieturi și altoire pe stoc. Locul este ales bine luminat, însorit, cald, și care nu este puternic suflat de vânturi. Din moment ce sistemul radicular al acestei culturi nu este îngropat, un nivel ridicat de apă subterană este inacceptabil! Tipul de sol poate fi orice, dar aciditatea este acceptabilă doar neutră sau scăzută.

Fotografie de plantare struguri

Interesant! Strugurii varietății Zabava devin foarte repede rădăcini, dacă un loc bun este ales și pământul nu este acru.

Strugurii sunt plantați la o distanță de 2,5 metri unul față de celălalt, astfel încât să se dezvolte și să se dezvolte. Este recomandabil să faceți în prealabil sprijin, grătar sau ceva de genul acesta - în cazul în care vița va fi capabilă să se încurce în timp ce crește. Acest lucru nu numai că vă permite să eliberați pista de la genele îngroșate, dar, de asemenea, să facilitați formarea ulterioară a bucșei.

Struguri de struguri Distracție

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Când să faci squash
 • Beneficiile și răul de carne de prepeliță
 • Descrierea unei vinete grad negru frumos
 • Caracteristicile rasei de pui de mătase din China

Suprafață de struguri cu varietate de struguri. Toate procedurile sunt efectuate în funcție de necesități și în mod regulat!

Vinogradie de îngrijire a copiilor

 • Udarea este necesară nu frecventă, ci abundentă. Pentru sezonul de struguri suficiente 5-6 irigatii.

 • Dacă vara este uscată, puteți mulci pământul de la baza tufișului, va crește valoarea nutrițională a pământului și va reduce evaporarea umidității. Din diferite tipuri de mulci pentru strugurii Zabava, poți lua carton, paie sau rumeguș. Un strat de mulci de 5 cm și mai mult.

 • Îngrășămintele sunt aplicate de mai multe ori pe sezon. În perioada de creștere a viței de vie (primăvara devreme) - azot și potasiu, în cantități mai mici cultura are nevoie de zinc și fosfor. A doua hrană a aceluiași complex este necesară înainte de înflorire. Când boabele încep să se coacă în mod activ, se efectuează al treilea dressing - fosfor, potasiu, zinc. Pentru iarnă, în pământ se introduc numai potasiu sau materie organică, cum ar fi humusul.

Important: Dacă începeți tufișurile și nu le acordați suficientă atenție, ele vor crește foarte mult, randamentul și gustul strugurilor vor scădea. Tunderea se face, de obicei, pe termen scurt sau mediu până la 6-8 ochi.

 • Randamentul ridicat al soiului determină tendința de a supraîncărca cu clustere. Mulți grădinari nu acordă atenție faptului că vița se rupe de la ciorchini și chiar se bucură în ea, ducând la fructe mici de gust mediu. În cazul în care numărul de clustere pentru a normaliza, fructe de padure va ajunge la dimensiunea maximă, iar gustul va fi bogat și foarte dulce. Fiecare tufiș lasă aproximativ 35-45 de ochi.

 • Înghețurile de până la -21 grade sunt tolerate de soi, fără a afecta vița-de-vie, dar dacă iernile sunt mai reci, ar trebui să se acopere fiecare bucată. Este realizat din ramuri de paie, molid, stuf sau materiale artificiale (pânză, agrifibră, polietilenă).

Boli și dăunători

Pentru cele mai multe boli fungice, strugurii Zabava au o rezistență relativă. Acesta este aproape nu este afectat de mucegai gri, rezistenta la oidium este de 3 puncte, la mucegai - 3.5 puncte. Dacă au fost înregistrate boli fungice, este necesar să le combatem prin pulverizarea 2-3 ori pe an cu fungicide speciale cu spectru larg. Pentru prevenirea tratamentului adecvat Bordeaux lichid 1%.

Fotografie a bolilor de struguri periculoase

Dintre dăunători, acest soi este cel mai iubit de viermi de frunze, acarieni de struguri, acarieni, phylloxera. Pentru combaterea acestora folosiți insecticide speciale. Dacă încă nu există dăunători, dar există o mare șansă de apariție a acestora, infuziile populare și soluțiile pot fi folosite pentru a le sperie.

Viespi sunt foarte pasionat de struguri Zabava. Uneori problema atinge proporții catastrofale. Ce să fac?

 1. Orice cuib de viespi de pe site este distrus sau transferat.

 2. Terenul este tratat cu "fum lichid".

 3. Grupurile de coacere pot fi tratate cu oțet (pentru a sperie insectele).

 4. Aproape perii coapte ar trebui să fie plasate în saci speciale pentru struguri.

Recenzii de struguri Distracție

Impresiile grădinarilor și grădinarilor despre soiul de struguri Zabava pot fi citite mai jos.

Fotografie fructe boabe distractiv

 • Maxim Kirichenko: "Sunt pe deplin mulțumiți de soiul Zabava, perii sunt mari, măsurați, nu au existat niciodată cinci ani de cultivare, au fost bolnavi, dar au scăpat cu ușurință de ei cu fungicide simple, iar iarna am acoperit filmul, înghețurile au fost de 35 de grade și au rezistat fără probleme.

 • Elena Salmatova: "Strugurii mei sunt distractiv pentru mine este o comoara adevarata, am grija de ei tremurator si de a avea mari clustere dulci pentru asta.Ei cluster inainte de maturare am pus intr-o plasa astfel incat viespi sa nu lovit.In anul trecut, Bush sa imbolnavit cu oidium, poate din cauza ploilor frecvente, tratate fungicide - ajutat partial - unele fructe de padure inca au suferit, au uscat ".

 • Irina Mihayluta: "Anul trecut, datorita vara rece, culturile au fost recoltate o saptamana mai tarziu - inca din 15 august, dar au fost multumiti de gust - pe deplin coapte, fructe de padure sunt dulci. O varietate foarte buna este Codreanki mai bine, pentru mine este vandut mai repede".

Vizionați videoclipul: Soiul de struguri MOLDOVA predomina la Cimislia (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send