Olericulture

Soi de cartof Zekura

Pin
Send
Share
Send
Send


Randamente ridicate și gust plăcut - principalele avantaje ale cartofului Zekura - soiuri de selecție germană. Este cultivat de grădinari din întreaga lume și este renumit pentru caracteristicile sale. Puteți să vă familiarizați cu soiul, calitățile sale și caracteristicile de cultivare în acest articol.

Descrierea soiului

Varietatea Zekura este un cartof creat de crescătorii germani. La nivel mondial, este foarte solicitată în rândul agricultorilor, deoarece se distinge prin înaltă calitate și gust excelent. În Rusia, acest soi a fost cultivat de mai mult de 20 de ani.

Cartoful Zekura este un soi mediu timpuriu, se maturizează în 90-100 de zile din momentul plantării. Bushul devine compact, iar iazurile practic nu se sprijină pe pământ, ele stau exact. Înălțimea arbustului este de aproximativ 35 cm. Se poate forma o medie de 15-20 de tuberculi sub fiecare plantă.

O medie de 15-20 de tuberculi pot fi formate sub fiecare bucată.

Tuberculii sunt rotunzi, cântărind 65-135 g. Pielea este netedă, subțire, cu ochi mici, de culoare nisipoasă. Culoarea pulpei este galbenă. Gusturile sunt excelente. Cartofii acestui soi sunt clasificați ca produse dietetice, conțin o mulțime de caroten și alte substanțe benefice.

Interesant! Zekura este apreciat de agricultori pentru că este potrivit pentru plantarea, îngrijirea și recoltarea mecanizată.

Soiuri caracteristice Zekura

Citiți și aceste articole.
 • Cum sa bei puii pentru prevenire
 • Gradina de vinete Vera
 • Erbicide de porumb
 • Cum se usucă merele

Crescătorii germani au lucrat la crearea Zekura de cartofi. Aceasta indică calitatea ridicată a soiului, deși are unele dezavantaje.

 • Zekura nu este o varietate tardivă, deci cultura se înrăutățește destul de repede.
 • Are imunitate puternică față de virusul frunzelor de frunze și a scabiei.
 • Zekura cartofi sunt solicitante pe tipul de sol și de îngrijire.

  Pielea este netedă, subțire, cu ochi mici, culoare nisipoasă, culoarea cărnii este galbenă

 • Productivitatea este ridicată și stabilă. Pot fi colectate aproximativ 350-370 centari pe hectar.
 • Tubercuri calitate comerciala, neteda, frumoasa.
 • Recoltarea poate fi păstrată timp de 4 până la 6 luni în condiții adecvate.
 • În compoziția tuberculilor aproximativ 18% amidon. Are calități bune de gust, în timp ce gătește, piesele nu se destramă, păstrează forma lor.
Important: cartofii Zekura pot fi transportați pe distanțe lungi, având o carne densă și o piele puternică. Pe șosea, tuberculii nu se crăpa, nu putrezesc, păstrează calitatea comercială.

Caracteristici de plantare cartofi

Plantarea cartofilor Zekura trebuie efectuată numai în sol fertil, bine fertilizat. Pe terenuri sărace, acest soi nu va crește sau va da o recoltă slabă. Este recomandabil să fertilizați solul cu humus sau compost cu câteva săptămâni înainte de plantare, iar îngrășămintele minerale sunt permise. Aciditatea trebuie să fie ușor ridicată sau neutră.

Interesant! Puteți îmbunătăți calitatea terenului pentru cartofi prin creșterea acestuia pe site-urile sideratov. În acest caz, este necesar să se mănânce mazăre, muștar sau rapiță. Pământul după aceste culturi este moale, bogat în minerale.

Plantarea cartofilor Zekura trebuie efectuată numai în sol fertil, bine fertilizat.

Tuberculii înainte de plantare se încălzesc și se pun în germinare. Semințele de însămânțare cu stimulente nu sunt necesare, dar se recomandă utilizarea unei soluții slabe de permanganat de potasiu pentru pulverizarea cartofilor. Această procedură este o excelentă prevenire a bolilor și dăunătorilor.

Zekura cartofi sunt plantate în brazde sau sub o lopata, la fel de convenabil. Pământul trebuie să fie slăbit, pre-udat (puțin umed), încălzit. Timpul de plantare pe care fiecare grădinar îl alege în funcție de climă. În conformitate cu semnele naționale, cel mai bun moment pentru a planta cartofi este atunci când frunzele apar pe un copac de mesteacăn, dimensiunea unei monede mari. Plantarea se face la o distanță de 35-40 cm între tufișuri, culoarul este de 55-60 cm Pentru a face cartoful mai bine și dăunătorii nu îl lovesc, puteți adăuga o jumătate de cenușă de lemn în fiecare puț, dar dacă solul este bine fertilizat și tuberculii sunt tratați cu o soluție de permanganat de potasiu , nu este necesar să faceți acest lucru.

Îngrijirea cartofilor Zekura

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • David Austin Trandafiri
 • Separator de lapte
 • Sistem de irigare prin picurare
 • Miere Apitonus

Printre alte soiuri, Zekura iese în evidență pentru randamentul ridicat și gustul excelent, dar este solicitant să aibă grijă!

 • La o săptămână după plantare, este necesar să slăbiți solul cu cartofi. Acest lucru se face pentru a sparge crusta superioară, iar planta a fost mai ușor să se ridice. Procedura se desfășoară foarte atent, nu puteți atinge lăstarii tineri în pământ.
 • Aproximativ 14 zile după plantare, când apar primele imagini, prima faza este terminată. Cea de-a doua furtună este necesară în timpul apariției florilor.
 • Fără udare în timp real cartofii Zekura nu vor putea să crească în mod normal, randamentele vor scădea, iar tuberculii vor fi mici. În perioada uscată, udarea se face cu un interval de 1-1,5 săptămâni. Dacă plouă în mod regulat, apa poate fi adusă rar. Dar după sfârșitul tufișurilor de înflorire, udarea se oprește cu totul, astfel încât tuberculii se pot forma în mod normal.

  Medicamente care vor ajuta la protejarea cartofilor de dăunători și boli

 • Toți cartofii potențiali Zekura îi dezvăluie numai cu fertilizare regulată. Poate fi organică sau minerală, dar, în orice caz, cartofii sunt hrăniți de cel puțin 2 ori în timpul unui sezon (2 săptămâni după plantare și când apar boboci)! Grădinari spun că Zekura răspunde cel mai bine la introducerea de infuzie de ierburi, cenușă, biohumus, gunoi de grajd sau orice complexe minerale. Îngrășămintele sunt aplicate la o distanță de 10-15 cm în jurul plantelor, iar apoi pământul este ușor slăbit cu o greblă.
 • În cazul apariției bolilor sau dăunătorilor pe tufișuri, medicamentele specializate sunt folosite pentru a le combate "Aktara", "Actofit", "Senpai", "Previcur", "Topaz" și altele asemenea.
Important: Dacă solul este uscat, nu a mai existat ploaie pentru mult timp, cartofii sunt udați la rădăcină și numai atunci fertilizarea se face. Relaxarea solului și împământarea se recomandă și pe teren umed.

Recoltare și prelucrare

Recoltarea se face în 90-100 de zile după plantare. Procedura se efectuează într-o zi uscată, când nu se așteaptă ploi. Soluționați tuberculii pe sol și lăsați-i să se usuce. După aceea, este necesar să le ștergeți din terenuri excesive, sortate după dimensiune și trimise la depozit.

Utilizați cartofii Zekura din acest soi pot fi utilizați pentru fierbere, coacere, prăjire

Păstrați cartofii Zekura pentru depozitare în 2-3 straturi în cutii. Recolta bine depozitată, dar totuși experții recomandă să o sortați o dată pe lună. Temperatura de depozitare trebuie să fie de aproximativ +2 ... +3, camera este aleasă întunecată, cu o bună ventilație.

Cartofii din acest soi pot fi utilizați pentru fierbere, coacere, prăjire. Dar, deoarece este fierbinte moale, piure, este rareori făcut. Este, de asemenea, potrivit pentru congelare și uscare.

Recenzii gradinari despre cartof Zekura

Opiniile grădinarilor despre cartofii Zekura sunt prezentate mai jos.

 • Alina Garmash: "Soiurile străine, în ciuda calității superioare, sunt rareori alese, sunt de obicei foarte capricioase, nu cresc pretutindeni și necesită o întreținere atentă, dar îmi place Zekura, solicitând doar udarea și hrănirea, dar orice cartof trebuie să fie fertilizat și udat corespunzător, altfel pur și simplu nu poate să crească, deci soiul este bun, rareori dăunează, de obicei nu există dificultăți serioase în ceea ce privește creșterea.
 • Timofey Tolochko: "Eu cresc cartofii Zekura doar pentru mancare, sotia mea si cu mine avem o plantatie mica, dar avem destule pentru iarna, colectam aproximativ 17 cartofi din fiecare tuf, dar pot fi mici si mari in marime, cat de norocosi sunt. rosti si nu se imbolnaveste in pivnita timp de aproximativ 3 luni, atunci vom incepe sa rezolvam si sa stricam toata mancarea rasfatata in primul rand. Sotia cea mai mare parte o prajeste sau o stinge, nu este potrivita pentru piure ".
 • Vladislav Vetrov: "Soiurile de cartofi s-au schimbat inainte de fiecare an, pentru ca nu au aranjat in mod constant ceva, dar dupa ce am incercat Zekura, am decis sa ma opresc aici. aceasta nu este o mare problemă pentru mine În fiecare an, colectez 6-8 kg de cartofi dintr-un tufiș, se păstrează bine, gustul este bun, așa că îl recomand!

Vizionați videoclipul: Plantarea si cresterea capsunilor in bidoane PET etajatePlant and grow strawberries in PET bottles (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send