Olericulture

Soiul de tomate Hali-Ghali F1

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomato Hali-Ghali este un nou hibrid de crescători ruși. Se caracterizează prin rezistență, un sistem imunitar puternic, precum și fructe foarte frumoase. Potrivit pentru alimente proaspete, conserve, vânzări. Stocat moderat de mult. Caracteristicile mai detaliate au un hibrid în articolul de mai jos.

Descriere soiuri de tomate Hali-Ghali F1

Hibrizii timpurii, prima recoltă poate începe să se colecteze după 85-105 de zile după germinare. Bush determinant, shtambovy, atinge o înălțime de 60-90 cm, destul de puternic, cu pagonami întinse. Frunzele sunt de culoare verde deschis, de culoare medie. Inflorescențele sunt de tip simplu, primul este așezat pe aproximativ 6 frunze, dar poate fi și peste 5.

Fructele sunt de dimensiuni medii. Greutatea maximă - 250 g, dar mai des - 100-150 g. Tomatele au o formă rotunjită cu un pronunțat "nas" - foarte frumos. Coaja este densă, roșie saturată. În interiorul a 3-5 camere. Gustul pentru tomatele timpurii este mai mult decât bun. În compoziția de până la 5% zaharuri, 2,6% substanțe uscate.

Interesant! În timpul unei căldări puternice, frunzele de roșii Khali-ghali, ca oricare altul, se pot încinge în formă de bărci. Pentru a evita o problemă similară de la începutul verii, când începe mai ales zilele fierbinți, un baldachin simplu făcut din perdele vechi translucide, din tul sau din țesături similare ar trebui să fie înclinat.

Soiul de tomate Hali-ghali F1 este cultivat nu numai pentru consumul proaspăt, ci și pentru conservare. Grădinarii notează că, datorită formei neobișnuite a roșiilor (cu un "ghiule"), se arată grozav în cutii după conservare, iar gustul se îmbunătățește atunci când se mănâncă sau săpaie!

Fotografie Tomato Hali-Ghali F1

Caracteristicile roșiilor Hali-ghali

Citiți și aceste articole.
 • Cultivarea cartofilor
 • Soiuri de castraveți pentru sere
 • De ce frunzele orhidei devin galbene?
 • Cirese Valery Chkalov

Deși roșiile Hali-Gali de pe piață au apărut relativ recent, au deja mulți admiratori printre grădinari, rezidenți de vară și cumpărători. Care este caracteristica lor și există vreun dezavantaj?

 • Hibridul are rezistență la mlaștină târzie și virus mozaic de tutun. Chiar și în prezența dăunătorilor, planta le transportă bine în stadiile incipiente, în timp ce grădinarul nu folosește insecticid pentru pulverizare. Prin urmare, daunele cauzate de dăunători sunt de obicei minime.
 • El transferă o roșiă la Hali-Ghali F1 fără probleme și fără pierderi, principalul lucru fiind să-l udă la timp.
 • Fructul nu este numai abundent, ci și prelungit. Acest lucru permite nu numai să facă o bună conservare, ci și să folosiți roșii proaspete direct din grădina cea mai mare parte a verii!
Datorită faptului că soiul este rezistent la multe boli, atunci când este crescut este posibil să se facă fără chimicale care sunt utilizate în mod obișnuit pentru prelucrarea soiurilor simple.
 • Hibridul este rezistent la temperaturile extreme și calitățile vremii.
 • Comercializarea fructelor la cel mai înalt nivel. Cine nu va atrage fructele mici pe tejghea unul câte unul cu o culoare strălucitoare și o formă interesantă?
 • Transportabilitatea este bună, grație piele densă și pulpa relativ densă, deși suculentă, roșiile Hali-Gali pot rezista chiar și transporturilor foarte lungi. Cu toate acestea, experții recomandă să le transportați numai dimineața devreme sau seara, când nu este fierbinte, deoarece la vârful activității solare, fructele smulse pot începe să fiarbă chiar în cutii.
 • Gustul este excelent în formă proaspătă și conservată.

Grădinari, de obicei, nu-și amintește dezavantajele unui hibrid. Având în vedere masele de avantaje, dar aceste informații vor fi utile pentru tinerii rezidenți de vară.

 • Prima problemă nu este randamentul foarte mare în câmpul deschis. 6 kg pe metru pătrat reprezintă aproximativ 2-3 kg pe plantă, ceea ce este mic în comparație cu alți hibrizi. Și dacă site-ul este mic, este pur și simplu neprofitabil să-l crească!
 • Pentru a obține o bogată cultură de roșii, nu puteți schimba pe pansament. Acestea sunt ținute la nevoie de 2-5 ori pe sezon pentru a menține puterea plantei. Problema este că mulți grădinari neglijează această procedură și primesc ca rezultat culturi bolnave, strâmbe și slabe.

Semințe de tomate Hali-Ghali

Productivitate soiuri tomate Hali-Gali

În diferite condiții de cultivare, roșiile Hali-gali dau randamente diferite. Astfel, într-o zonă deschisă cu un metru pătrat de plantare se poate obține pentru sezonul 6-8 kg de roșii de înaltă calitate. În același timp, în sere, unde condițiile sunt mai acceptabile pentru tomate, se colectează 15 kg de roșii suculente pe metru pătrat.

Lucrul rău este că este destul de dificil să sporiți randamentul acestui hibrid, cu excepția cazului în care este strict să respectați toate standardele de îngrijire, ca într-un manual și adesea să vă alimentați.

Caracteristici ale tomatei în creștere

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cum să plantezi morcovi
 • Mini porc Mini Gilt
 • Compote Apple
 • Structură de varietăți de struguri

Cel mai simplu mod de a crește o varietate de roșii Hali-gali prin răsaduri. Este recoltat 55-60 de zile înainte de a ateriza pe un loc permanent. Răsadurile sunt făcute printr-o metodă tipică, fără caracteristici. Dar atunci când plantați într-un loc permanent - în sol deschis sau în seră, trebuie să urmați o anumită schemă. Între rânduri rămâneți întotdeauna 50 cm spațiu liber și între răsaduri 40-50 cm. Dacă plantați mai dens, tufișurile vor crește foarte mult timp și randamentul poate scădea.

După plantarea răsadurilor, trebuie să aveți grijă de germenii, astfel încât să crească arbuști mari, puternici și frumoși.

 • Este importantă o panglică superioară, deoarece bushul poate crește până la 90 cm. Dacă nu există pansamente și jartiere, poneii se vor sparge sub greutatea culturii sau bucata va cădea pur și simplu la pământ.
Interesant! Tomato Hali-Ghali F1 poate fi cultivat chiar acasa, pe balcon!
 • Formarea merge la 3 stâlpi în sol deschis și 2 stâlpi în închis.
 • De 3-5 ori pe sezon, trebuie să furați cultura cu îngrășăminte complexe.
 • Udarea se efectuează după cum este necesar - astfel încât pământul să nu se usuce prea mult. În același timp, nu ar trebui să existe pământ mlaștos, altfel vor apărea boli fungice.
 • Buruienile sunt distruse pe măsură ce apar, iar paturile după udare, când apa este bine absorbită, buruienilor pentru a asigura aerarea normală a solului.

Recolta Tomato Grade Hali-Ghali

Recenzii de Tomato Hali-Ghali

Grădinarii iubesc roșiile Hali-Gali pentru simplitatea și gustul lor rafinat. Ele sunt ușor de dezvoltat și sunt, de asemenea, universal așa cum a fost intenționat!

 • Valery Chernov: "Dacă alegeți dintre mulți hibrizi moderni, atunci numai roșii Hali-Gali .Acesta este un aspect cu adevărat de înaltă calitate - dulce, suculent, roșiile mici sunt întotdeauna îngăduite pentru conservare și avem proaspete mari și mergem. Cred că va fi minunat! "
 • Julia Safonova: "Cautam semințe bune de tomate la magazin - au sfătuit-o pe Khali-Gali, au semănat, au recoltat recolta și l-au cumpărat din nou anul viitor. hai să mergem la mâncare.
 • Mikhail Kolesnik: "Am plantat o dată, recolta nu a fost rău, dar nu pentru a spune că a fost foarte mare. În general, roșii Khali-Ghali sunt un hibrid bun și totuși există soiuri dulci - nimic special, dar trebuie să plătești tribut - pentru tot sezonul nimic era bolnav ".

Vizionați videoclipul: Ağ örgü bileklik (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send