Olericulture

Ce poate fi plantat alături de dovlecei

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru a crește o cultură mare de dovlecei va fi frumos cu orice grădinar care iubește această cultură. Squashes sunt destul de simple în cultivare, dar o recoltă mare este dat numai în condițiile de creștere corespunzătoare. Articolul va descrie ce să planteze lângă dovlecei, cu ce culturi se întâmplă și cu ce nu.

Cei mai buni vecini pentru dovlecei

Înainte de a descrie ce să planteze dovlecei lângă, merită considerat dovlecelul ca o cultură similară. Pentru început, aceasta este o plantă de pepene galben. Squashes sunt plante asemănătoare lianei, unele specii din care pot să tese literalmente întregul complot dacă creșterea lor nu este controlată. Pe baza acestui fapt, trebuie să înțelegeți că nu fiecare plantă de grădină va putea să crească odată cu ei.

Cei mai buni vecini pentru dovlecei

Important: culturile rădăcinilor, vinetele, verdele, leguminoasele și ceapa vor fi cele mai bune predecesoare pentru dovlecei.

Maturitatea culturii joacă, de asemenea, un rol semnificativ în alegerea partenerilor pentru dovlecei. Deci, între rânduri puteți planta plante timpurii, cum ar fi usturoiul de iarnă sau ceapa, ridiche. În timp ce dovlecii încep să crească cât mai mult posibil, vor trebui deja să fie eliminați. Vecinii fiabile și buni pentru dovlecei cred:

 • trifoi;
 • nasturtium;
 • hreanul negru;
 • muștar;
 • ridichi;
 • usturoi;
 • ceapă;
 • floarea-soarelui;
 • porumb.
Interesantă! Ridichea neagră are rădăcini lungi, datorită cărora poate obține substanțe nutritive pentru sine, chiar lângă un astfel de companie vrăjitoare. În același timp, mirosul de ridiche neagră va descuraja dăunătorii din dovlecei. Deci, aceasta este o opțiune bună pentru cei care nu știu ce să planteze cu dovlecei lângă.

În plus, mulți grădinari practică plantarea lângă mazăre. Se dezvoltă rapid, în sus, îmbogățește pământul și nu interferează cu dovlecelul. Morcovii, ca sfecla, pot fi, de asemenea, parteneri buni. Desigur, frunzele de dovlecei le pot umple de la soare, dar dacă păstrați distanța, nu va fi. În plus, nu numai soarele este important pentru creșterea culturilor de rădăcini, dar și solul nutritiv - acestea sunt vecini buni.

Squashes, porumb și floarea soarelui pe același teren

Citiți și aceste articole.
 • Sisteme hidroponice
 • Irigarea prin picurare Beetle
 • Soiuri de măr timpuriu
 • Coacăze negre Hercule

Squashes, porumb și floarea soarelui pe același teren

Decide ce să planteze dovlecei lângă, mulți grădinari pur și simplu se opresc. Această cultură crește puternic, are frunze mari, lobate și, prin urmare, ascunde totul în jur. Prin urmare, plantele înalte, floarea soarelui și porumbul sunt adesea plantate aproape de ele. Dacă mențineți o distanță normală între paturi, acestea pot crește cu ușurință în continuare.

Deci porumbul și floarea soarelui sunt două opțiuni destul de bune. Adevărat, ambele plante scufundă foarte mult solul, deci trebuie să îl fertilizați în timp util și să observați rotația culturilor - aceste plante nu se plantează niciodată în același loc de două ori!

Este posibil să plantezi squash și dovleci în apropiere?

Pot să plantez dovlecei și dovleac în apropiere

Despre faptul că dovlecelul și dovleacul se pot întâlni într-o zonă, există dezbateri intense. În principiu, dovlecelul și dovleacul pe un singur loc se întâlnesc fără probleme, pot fi colegi de cameră bune, adesea sunt plantate într-un singur rând. Motivul este că îngrijirea lor este similară. Tipul de udare, pansament nu diferă și chiar slăbirea pământului se desfășoară până la un anumit timp.

Interesant! Squash și dovleci necesită o mulțime de nutrienți pentru creșterea activă. Dacă cresc în apropiere, vor trebui să fie fertilizați foarte des și abundent. Concurența acestor culturi pentru alimente și apă este ridicată!

Principala problemă cu care se confruntă grădinarii este inter-polenizarea. Mulți oameni sunt preocupați de polenizarea încrucișată a culturilor similare (dovlecei, squash, castraveți, dovleac, pepeni, pepeni) și, prin urmare, nu le plantați în apropiere. Cu toate acestea, experții observă că hibrizii lor pot fi obținute numai în al doilea an, în cazul în care semințele sunt colectate și plantate cu plante în creștere în apropiere. În primul an, hibridul nu va crește. Deci, nefavorabil va fi cartierul de dovlecei, dovleac și squash numai în cazul în care grădinarul colectează semințe de fructe cultivate.

Pot să plantez dovlecei lângă roșii?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Flori de galbenele
 • Norme de păstrare a albinelor
 • Soiuri de caise pentru regiunea Moscovei
 • Cât de mult lapte oferă o capră pe zi

Pot să plantez dovlecei lângă roșii

Roșiile lângă dovlecei pot fi plantate, dar trebuie să fii atent. În general, aceste plante nu concurează, însă au nevoie de îngrijire diferită, de alimentație și chiar de udare - acest lucru ar trebui luat în considerare. Adesea grădinarii se plâng că udarea abundentă de roșii face terenul nepotrivit pentru squash, care nu necesită atât de multă umiditate.

Interesant! Este de remarcat faptul că dovlecelul poate fi plantat în același loc o singură dată în 5 ani, altfel randamentul va fi scăzut.

În plus, roșiile înalte pe o grădină bună nu vor interfera cu dovleceii, dar dacă este un simplu jartieră pentru cârlige și nu un spini, roșiile pot cădea pe dovlecei și nimic bun nu va veni din ea. Cultivările cu creștere redusă și roșiile mijlocii cu jocke se trec de obicei, dar trebuie să mențineți o distanță, astfel încât bicele de dovlecei să nu se sufoce roșiile.

Squashes și castraveți

Squashes și castraveți

Squashes și castraveți aparțin pepeni, iar acestea sunt culturi complet incompatibile. Ei pot pereopylyatsya, dacă acestea cresc unul lângă altul (care este important pentru cei care colectează semințe). În plus, au dăunători și boli asemănătoare, deci dacă castraveții se îmbolnăvesc, vor primi dovlecei. Dar principala problemă este că dovlecii iau prea mulți nutrienți de pe pământ, fără a lasa nimic pentru castraveți.

Grădinarii experimentați observă că în aceeași cabană pot planta ambele culturi, dar departe unul de celălalt. În plus, după squash nu pot fi plantate în aceeași zonă castraveți, și după castraveți nu sunt plantate dovlecei.

Pot să plantez varza lângă dovlecei?

Poți și planta varză lângă dovlecei

De regulă, varza este plantată în aer liber, cu mult soare. Și așa că lângă ciucuri nu-i aparține. Faptul este că chiar varza tânără are nevoie de mult timp pentru a se coace. Până când începe să ridice dimensiunea capului, dovleceii vor crește și vor închide soarele. Și fără bogăția de varză de lumină pur și simplu nu pot să crească complet și să adune suc.

Verzii și dovleceii în același pat

Verzii și dovleceii în același pat

Verzii - aceasta este opțiunea care este întotdeauna potrivită. Nu trage multă substanță nutritivă de pe pământ, poate crește în orice fel de sol și se îmbină cu aproape orice recoltă. În cazul de dovlecei, puteți face următorul pat de grădină cu verdele sau plantați-l între rânduri. Potrivit grădinarilor, știind ce să planteze fructele următoare poate crește randamentele. În acest caz, potriviți:

 • patrunjel;
 • mărar;
 • coriandru;
 • salata;
 • ceapa de primavara;
 • usturoi (pentru verde).

Dar este demn de remarcat faptul că un astfel de cartier este rodnic numai în stadiul incipient al dezvoltării de dovlecei. Când cresc, vor umbri tot ce este sub ele cu frunzele lor, iar verdele vor începe să rămână în urmă în creștere.

Vizionați videoclipul: Turul grădinii de 8x8 m (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send