Olericulture

Pardoseli galvanizate

Pin
Send
Share
Send
Send


Pardoselile galvanizate nu sunt noi pe piață, dar au fost utilizate recent pe scară largă în fermele private mari și mici. Grădinarii își cumpără din ce în ce mai multe paturi galvanizate pentru a le instala pe site-urile lor. Mai jos, în articol vor fi descrise avantajele și dezavantajele acestor structuri, soiurile lor și metoda de instalare a acestora pe site.

Ce sunt paturile galvanizate

Există paturi de diferite dimensiuni și forme.

Pentru ca grădina să aibă un aspect curat, grădinarii fac adesea paturi staționare care vă permit să separați zona de creștere de căi și căi. Paturile staționare sunt fabricate din cele mai diverse materiale, de la sticle de plastic la ardezie și metal.

Pardoseli galvanizate - aceasta este una dintre cele mai populare soiuri, care este o cutie metalică simplă cu 4 pereți conectați prin cleme. Ele sunt făcute, așa cum sugerează și numele, din metal zincat și, prin urmare, sunt foarte durabile și fiabile. Deși, în același timp, este imposibil să le numim fără cusur, pentru că totul are dezavantajele sale.

Există paturi de acest tip de diferite dimensiuni și forme. Unele conțin mai mult de 4 pereți, dar acestea sunt de obicei făcute la comandă. În configurație, uneori sunt adăugate 2 elemente suplimentare care dau rigiditate structurii și, în același timp, permit patului să fie împărțit în secțiuni.

Pozitii de polimer galvanizat si alte tipuri

Citiți și aceste articole.
 • Descrierea și caracteristicile incubatorului
 • Hrana pentru porci
 • Conținutul de bibilici acasă
 • Morcovul Nantes

Fotografii de paturi galvanizate cu acoperire polimerică

Gardul galvanizat pentru paturi este realizat din același material ca și pardoseala profila folosită în construcții. Aceste modele sunt de mai multe tipuri principale:

 • Cel mai ieftin model este fabricat din oțel simplu galvanizat. Pentru ao proteja, puneți un strat de zinc pe partea de sus. Modelele de pat ale acestui material sunt cele mai accesibile, dar devin foarte calde la soare și au mai multe dezavantaje decât alte tipuri. Culoarea standard este de argint.
Interesant! Modelele achiziționate de paturi galvanizate sunt încadrate pe marginea laturilor, astfel încât să nu puteți fi răniți de ele în timpul muncii.
 • PVDF (polivinil fluorură și acril) paturi acoperite sunt o acoperire ecologic de un nou tip, care este foarte rezistent la efectele de apă, chimie. Paturile practic nu se incalzesc si servesc cel putin 30 de ani. Astfel de modele sunt foarte rare.

Există, de asemenea, încă două tipuri de paturi galvanizate: cu o acoperire polimerică și cu un strat de poliuretan. Ele sunt cele mai frecvente și mai populare. Mai jos sunt descrise caracteristicile acestora.

Pardoseli galvanizate cu acoperire polimerică

Peretele paturilor galvanizate cu acoperire polimerică este fabricat din oțel galvanizat. Primul strat protector este zinc, al doilea este un polimer. Aceste paturi au apărut de ceva timp și au multe calități pozitive.

 • De înaltă calitate.
 • Rezistență ridicată la căldură la soare.
 • O mare varietate de culori.
 • Abundența de dimensiuni și forme ale paturilor.
 • Durata de viață de 20-30 de ani.

Dar, în același timp, acest pat va fi scump.

Fotografii de paturi galvanizate cu acoperire din poliuretan

Pardoseli galvanizate cu acoperire din poliuretan

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Jeleu regal
 • Cum să tăiem capră
 • Noua Zeelandă alb Rabbit
 • Paturi calde

Paturile cu acoperire poliuretanică sunt realizate ca polimeri, dar în loc de polimer, poliuretanul este aplicat cu un al doilea strat de protecție. Acest pat este considerat cel mai scump, dar servește și până la 50 de ani! Este durabil, rezistent la expunerea regulată la apă, la radiațiile ultraviolete și la temperaturi ridicate. În plus, nu se teme de expunerea la substanțe chimice.

Avantajele paturilor galvanizate

Există multe avantaje pentru paturile galvanizate, motiv pentru care sunt populare. Acestea sunt modele cu adevărat profitabile, care pot simplifica foarte mult munca în grădină.

 • Durata unui astfel de pat este de 20-50 de ani - în funcție de tipul construcției, de sol, de climă și de caracteristicile utilizării.
 • Un astfel de design poate fi folosit în teren deschis și închis.
 • Acest pat nu se deteriorează, nu dă coroziunii. Nu-i este frică de ploi frecvente, cum ar fi lemnul, vântul puternic, cum ar fi sticlele de plastic, și nu se rupe ca ardeaua veche.
 • Rozătoarele nu pot să rostească printr-un pat metalic, ceea ce înseamnă că cultura va fi protejată suplimentar. În același timp, insectele dăunătoare nu trăiesc pe metal.
 • Desenele arata frumos, au calitati exterioare placute, se potrivesc oricarui design.

  Pardoselile galvanizate pot fi utilizate în teren deschis și închis

Interesant! De asemenea, rândurile galvanizate deja achiziționate pot fi extinse, dacă se dorește, în lățime sau lungime.
 • Metalul poate fi vopsit în orice culoare dorită, dacă este necesar.
 • În timpul iernii, paturile galvanizate nu sunt ascunse și uneori nici măcar nu se acoperă. Deși sunt ușoare și, dacă se dorește, pot fi transferate cu ușurință în orice loc convenabil sau eliminate complet ca fiind inutile.
 • Există o mare varietate de paturi galvanizate. Ele diferă în funcție de dimensiune, tipul de acoperire, culoare, formă.
 • Designul este complet sigur, fără colțuri ascuțite, muchii care pot fi rănite, sub rezerva achiziționării de paturi într-un magazin specializat.
 • În unele modele există dispozitive de fixare pentru furtunuri, sistem de irigații prin picurare, arce pentru crearea unei serii.
 • Ansamblu rapid și nu dificil.

Deficiențe de proiectare

Dacă vorbim despre dezavantajele paturilor galvanizate, nu există multe dintre ele, dar fiecare grădinar ar trebui să fie conștient de ele înainte de a decide cu privire la alegerea finală de cumpărare.

A face un astfel de pat de la tine de la home-made materiale este destul de dificil.

 • Paturile galvanizate de înaltă calitate sunt scumpe. Desigur, ei vor plăti pentru ei în timp, dar nu fiecare grădinar va fi de acord cu cheltuieli semnificative în cazul în care puteți obține cu simplu, materiale improvizate.
 • Orice metal din soare se încălzește. Și, deși stratul de protecție reduce acest efect, nu îl poate neutraliza complet. Suprafețele fierbinți pot face grădinăritul dificil. În plus, căldura provenită de la metal încălzește rădăcinile plantelor în pământ, iar acest lucru nu este întotdeauna bun, mai ales în vara fierbinte.
 • Este foarte dificil să vă creați un astfel de pat de la materialele de acasă. Principala problemă constă în găsirea unei oțeluri galvanizate cu un strat de polimer sau poliuretan, dar chiar dacă găsiți unde să le cumpărați, va trebui, de asemenea, să le tăiați corespunzător, să procesați și să conectați toate elementele. Fără echipament special, designul final poate fi dezamăgitor.

Montaj și amplasare de instalare

Când cumpărați un pat de polimer galvanizat sau altul, cumpărătorul primește gratuit instrucțiuni detaliate de instalare.

La cumpărare, cumpărătorul primește instrucțiunile de instalare

 1. Materialul de construcție este dezasamblat și studiat cu atenție. Trebuie să fie nu numai fețele laterale, ci și colțurile și toate elementele de fixare.
 2. Conectați mai întâi o foaie longitudinală și perforată astfel încât să se obțină litera "G". Pentru a face acest lucru, utilizați colțurile și șuruburile, piulițele, șaibele - care sunt disponibile în set.
 3. Acum este necesar să faceți o construcție similară mai mult - litera "G" și apoi să conectați cele două părți obținute pentru a forma un pătrat sau un dreptunghi (în funcție de forma finală).
 4. Următoarea etapă este de a instala jumperi, dacă există (nu sunt prevăzuți în paturi mici).
Important: dacă este necesar, producătorii pot comanda un pat de forme și dimensiuni. Multe companii efectuează astfel de comenzi, dar la un cost poate merge mai scump.
 1. Pentru a face designul mai fiabil, puteți pune o grilă metalică în partea de jos a patului. Nu va permite rozătoarelor să ajungă la plante.
 2. Rămâne doar să instalați un pat galvanizat pe locul potrivit și să îl umpleți cu pământ.

Pardoselile galvanizate pot fi utilizate pentru a face un pat de flori, căi de gard, a face paturi confortabile sub cerul deschis sau în sere. Le puteți pune oriunde. Principalul lucru este că ei stau în siguranță pe o suprafață solidă.

Recenzii de paturi galvanizate

Opiniile grădinarilor despre paturile galvanizate sunt ambigue.

 • Alena Rudneva: "Am obisnuit sa folosesc paturi din lemn, dar au o durata scurta de viata, o data la 3 ani trebuiau reinnoite, paturile galvanizate au devenit o descoperire placuta, au stat timp de 5 ani si nu exista semne de deteriorare. .
 • Nikolay Yezhov: "Un pat de echipă este foarte convenabil, este ușor de mutat de la un loc la altul, buruienile sunt mult mai mici, nevoia de săpătură completă a grădinii a dispărut - e suficient să sapi doar pământul în paturi galvanizate și totul - în general, sunt mulțumit. foarte confortabil și sigur de utilizat. "
 • Valery Pastukhov: "Pardoselile galvanizate ar fi o alternativă ideală la lemn, dar au un dezavantaj major. În primăvară, încălzesc rapid pământul în interior, prin încălzirea metalului și este bine, dar vara, pământul literalmente fierbe din cauza acestui interior și cu el rădăcini de plante, numai din acest motiv trebuiau să le abandoneze ".

Vizionați videoclipul: Prepararea substratului suport pentru pardoseli (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send