Olericulture

Când să luați varză

Pin
Send
Share
Send
Send


Varza este un produs sanatos, nutritiv. În funcție de tipul de legume, gustul, aspectul, metoda de cultivare, precum și perioada și metoda de recoltare pot fi diferite. Când să alegeți o varză de un fel sau altul, precum și cum să procedați, va fi descrisă mai jos în articol.

Când să luați varză din grădină pentru iarnă

Când să luați varză din grădină pentru iarnă

Varza albă în legumicultura este incredibil de populară. Există multe rețete în care este un ingredient cheie. În cosmetologie și în medicina tradițională, acest produs este adesea folosit. Varza crescândă de acest tip nu este foarte dificilă, dacă faceți totul conform regulilor, dar din cauza recoltării necorespunzătoare, întreaga cultură se poate deteriora rapid. Deci, când să curățați varza albă pentru depozitare pentru iarna?

Curățarea depinde de perioada de maturare a capului. Pe varza timpurie vor fi discutate mai jos. În ceea ce privește mijlocul sezonului și târziu, atunci trebuie să urmați aspectul capului și caracteristicile varietale. Soiurile de coacere se coagulează aproximativ 100-135 de zile, iar mai târziu 140-180 de zile din momentul apariției.

Capacele pregătite de varză sunt grele, nu moi, cum ar fi varza tânără. Furca dobândește o formă tipică pentru varietate, pliurile inferioare pot începe să se usuce din motive naturale. Râul varză are o culoare bogată și pliante bine montate.

Când să luați varza timpurie

Citiți și aceste articole.
 • Porcinele Karmaly
 • Pui de rasa Hisex Brown
 • Materiale pentru paturi
 • Albă și albă de vaci

Când să luați varza timpurie

Varza timpurie albă are frunze delicate, gust plăcut, proaspăt, conținut ridicat de suc. Capul de varza timpurie are o textura libera, nu sunt dense, moi, verde in culoare. Stumpul este întotdeauna mic. Când să-l colectezi?

Important: recoltarea se face cu un cuțit ascuțit. Se recomandă să-l spălați după fiecare tăiere sau să-l ștergeți cu o cârpă curată pentru a nu transporta infecția în capetele taiate. Dacă tăierea este curată și nu există infecție sau spori de ciuperci înainte de uscare, varza va fi stocată mai mult.

Varza timpurie apare pe piață încă de la începutul primăverii, dar dacă vorbim despre creșterea în aer liber și nu în sere, atunci obținerea unei recolte timpurii nu este întotdeauna obținută. Primele capete de varză sunt tăiate la 100 de zile după semănarea semințelor - acesta este timpul optim pentru majoritatea soiurilor timpurii.

Când să eliminați frunzele de varză

Fotografie de varză albă

Un moment important când varza albă este curățarea frunzelor de jos. Mulți grădinari consideră că este necesar ca capul să se coacă mai repede și să aibă un gust mai bogat și mai bogat. La urma urmei, varza nu-și va mai folosi puterea pe frunzele inferioare și va pune toate resursele pe capul de maturare.

Alte grădinari cred că varza nu are nevoie de această procedură. Pentru varză, acest lucru poate fi un stres grav, mai ales în timp ce planta este tânără și începe să se dezvolte. Deci, dacă scoateți frunzele de jos, atunci când varza este încă mică și tocmai a început să se formeze un cap, aceasta poate întârzia dezvoltarea și maturarea completă a culturii.

După cum puteți vedea, în această chestiune, grădinarii au două opinii, dar cine este cel potrivit? Experții cred că tăierea frunzelor nu este necesară. Dar dacă și pentru a face această procedură, apoi cu toate regulile, respectând metodologia și calendarul.

 • Când recoltarea frunzelor de varză depinde de maturarea unuia sau a altui soi, dar în orice caz, în acest moment capul ar trebui să fie aproape complet coaptă!
 • Tăierea frunzelor inferioare este necesară doar cu un cuț dezinfectat sau prin desprinderea acestora cu mare atenție.
 • Puteți pulveriza zonele tăiate cu cenușă de lemn sau pur și simplu asigurați-vă că putregaiul nu începe să se dezvolte.
 • De obicei, frunzele putred, uscate, deteriorate sunt curățate prin care varza se poate îmbolnăvi. Dar frunzele proaspete, verzi, întregi nu ar trebui tăiate.

Când să elimini varza savoie

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Beneficiile și efectele nocive ale ouălor de guinee
 • Peperomia Flower
 • Coada Yadrenaya
 • Seamă mașină de rapiță

Foto Savoy Varza

Savura varza este similară cu varza albă, dar diferă în frunze curat. Este mai puțin probabil să fie atacat de dăunători și doare mult mai puțin decât alte tipuri de varză, chiar dacă compoziția vitaminică și minerală a acestei specii este foarte bogată.

Interesant! În Italia, Spania, Franța și Portugalia, varza Savoy este numită Milanese, iar în Bulgaria - Curly.

Recoltarea varza savoie depinde de perioada de coacere. Soiurile timpurii trebuie să fie curățate imediat după maturare, fără întârziere. Acest lucru se datorează faptului că soiurile timpurii se sparg foarte puternic atunci când au prioritate și afectează în mod negativ calitatea comercială. Timpul de recoltare are loc de obicei în intervalul 2-2,5 luni de la plantarea culturii.

Soiuri târzii trebuie să stea pe pat pentru a îmbunătăți gustul. De obicei, ele coacă timp de 3,5-4 luni, până când capul de varză devine dens și când este timpul să curățați varza, vine o toamnă rece. Dar nu vă faceți griji că capul va îngheța. Acestea cu ușurință îngheață transfer la-7 grade.

Cum si cand sa curatam varza de Bruxelles

Fotografii de Varza de Bruxelles

Este nevoie de mult timp pentru maturarea varza de Bruxelles. Prima recoltă este colectată din octombrie. Ultimele fructe se coacă până la sfârșitul toamnei (începutul sau sfârșitul lunii noiembrie - în funcție de climă). Recoltarea este selectivă, deoarece lăstarii pot continua să crească după recoltarea culturii principale și pot încă să curețe rozătoarele.

Dacă aveți nevoie pentru a stoca lapte de Bruxelles, Kochanchik nu este eliminat din lăstari. Grădinarii distrug frunzele superioare, mugurii apiciali și au tăiat focul la gulerul rădăcinii. Astfel de cap de varza de pe tulpini sunt pliate in saci de plastic si depozitate timp de 2-3 luni.

Când să alegeți conopida

Fotografie de conopida

Conopida are un cap alb, deși există mai multe soiuri cu un cap de galben, verde și chiar purpuriu. Capul varzei este foarte dens, asamblat din mai multe inflorescențe. Se folosește pentru pregătirea primului și a celui de-al doilea curs, a aperitivelor.

Cu vreme bună și îngrijire în timpul sezonului cald, recoltarea are loc la un anumit moment. Când să alegeți varză de acest tip depinde de perioada de maturare.

 • Soiurile timpurii se coace în 60-90 de zile după primele lăstari. Prin urmare, recolta la plantarea răsadurilor la începutul și sfârșitul lunii aprilie este în ultimele zile din iunie sau din primele zile ale lunii iulie.
 • Varza de mijloc se înroșește în 100-130 de zile. Culturile recoltate, respectiv, la sfârșitul lunii iulie sau la mijlocul lunii august.
 • Speciile târzii se cristalizează în jur de 150 de zile și se produc la sfârșitul lunii august sau în octombrie. Aceasta varza este stocata cel mai mult.

Conopida conopida are un diametru al capului de 11 cm. Sunt destul de dense, normale pentru o varietate de culori. Strângeți conopida, tăiați-o cu un cuțit ascuțit. Dar trebuie să tăiați capul cu câteva frunze inferioare, așa că va fi stocat mai mult.

Când se recoltează broccoli

Fotografie de varză de broccoli

Broccoli este una dintre cele mai utile legume, care este recomandată pentru utilizare chiar și în timpul unor diete stricte. Această varză conține o mulțime de substanțe utile, nu provoacă balonare și este ușor absorbită de organism. Dar pentru a obține o recoltă cu adevărat utilă, trebuie să știți când să ridicați broccoli și cum să o faceți în mod competent.

Important: 100 g de broccoli fierte conțin 180 mg de calciu și aportul zilnic de vitamina C!

Capetele de broccoli formate au o culoare verde bogată, deși există soiuri cu capete cenușii. Ele nu sunt la fel de dense ca în cazul conopidei, iar în unele soiuri, inflorescențele care formează capul sunt în general libere. Cu toate acestea, varza finita ar trebui sa fie de 10-25 cm in diametru si au boboci descoperite in inflorescențe. Este ușor de determinat, doar dacă privim mai mult inflorescențele.

Capul principal tăiat, dacă a ajuns la maturitate. Dar nu grăbiți și trageți baza plantei din rădăcină. Dacă lăsați socketul să crească mai departe, următoarele capete mici de broccoli vor începe să apară din sinusuri. Ele sunt mai mici decât capul principal, dar și utile dacă le colectați înainte de inflorescențele înflorite.

Când să luați varză

Fotografii de varza din Beijing

Varza de la Beijing este plantată sub film în mijlocul lunii aprilie. Ea suferă puțină frig fără probleme, deci nu ar trebui să trageți cu o aterizare. Are nevoie de ceva timp pentru a se maturiza. Deja la 45 de zile după apariția primilor germeni, puteți să colectați prima varză din grădină.

Interesant! Avantajul varza Peking fata de alte specii este ca este usor sa creasca.

Pentru a începe, scoateți varza cea mai luxuriantă, deși este opțională. Multe feluri de mâncare necesită prize mici, așa că totul depinde de nevoile grădinarului. Principalul lucru pentru a se asigura că nu este prea mare. Cu cat este mai lunga pe ciorba, cu cat matura se maturizeaza cu atat mai greu poate fi frunzele.

Recoltarea Kale

Fotografii de Kale

Când nu există prea mult spațiu pe site, varza albă în creștere nu este profitabilă. Este nevoie de mult spațiu. Dar kale este o alternativă ideală, deoarece crește un tufiș mic și nu are un cap mare. Această varză este potrivită pentru supe, borscht, rulouri de varză, salate proaspete, aperitive etc.

Prima recoltă de kale poate fi tăiată încă din iunie. Varza nu este dezrădăcinată, ci recoltată printr-o altă metodă. Din tufișuri tocmai tăiați cantitatea potrivită de frunze, lăsând planta să se maturizeze și să se dezvolte în continuare. De obicei, primele frunze sunt tăiate din frunzele inferioare și apoi cele care sunt mai aproape de miez. Kale crește până la toamna târzie. Dacă există o dorință, puteți transporta tufișurile într-o oală mare în toamnă și păstrați-o acasă, pe pervazul ferestrei, toată iarna. Varza va continua să crească și să dea frunze proaspete de varză pentru întreaga iarnă.

Recoltarea varză de kohlrabi

Fotografie de varza de varza

Kohrrabi se coace foarte repede, deci este usor sa-l cresti in gradina. Deja în 2-2,5 luni după însămânțarea semințelor, acestea oferă o recoltă deplină, care poate fi recoltată în totalitate, și să planteze o altă cultură în spațiul gol.

Important: varza veche de varza cu gust este uscata, poate contine goluri in interior, iar pielea este foarte greu de manevrat si dificil de taiat. Prin urmare, este mai bine să nu lăsați-o să se supraîncălzească și să o scoată din grădină la timp.

Recoltarea de kohlrabi este întotdeauna colectată în mai multe etape, deoarece rareori se maturizează în armonie. Și totuși, de 2-3 ori puteți elibera complet site-ul. De obicei, se recoltează varză tânără, când stebleplods sunt încă delicate, moi și conțin o mulțime de suc. Este pur și simplu îndepărtat de la rădăcină, tăiat tulpina și pus în depozit sau folosit pentru a pregăti o varietate de feluri de mâncare.

Pin
Send
Share
Send
Send