Grădinărit

Tratarea copacilor în primăvară

Pin
Send
Share
Send
Send


O grădină sănătoasă este o bucurie pentru grădinar. Dar pentru ca copacii să nu se teamă de boli și insecte periculoase, trebuie să le pulverizați în timp. Primele lucrări din grădină încep în luna martie. Tratarea copacilor în primăvară poate distruge bolile și dăunătorii, precum și prevenirea apariției lor, pentru că în acest moment multe insecte se trezesc și bolile devin active.

Când să procesați copacii?

Spray copaci fotografie

În primăvară, pomii fructiferi, precum și boabele, sunt procesate de mai multe ori. Acest lucru se face, de obicei, la începutul primăverii, înainte de apariția florilor și după înflorire. În toate aceste manipulări, vă puteți "pierde", mai ales dacă practica de grădinărit nu sa întâmplat niciodată. Mai jos este un tabel detaliat, care arată când, de ce și cum să se ocupe de copaci în primăvară.

perioadămuncăPregătiri (la alegere)
Primăvara devremelapte de var
 • solutie de var
 • compoziții gata făcute pentru copaci pomi fructiferi
Spray profilactic împotriva dăunătorilor care iarnă în copaci
 • combustibil diesel
Înainte de pauzăSpray împotriva bolilor fungice
 • Amestec Bordeaux
 • sulfat de cupru
 • fier vitriol
 • uree
Prevenirea împotriva dăunătorilor de larve
 • karbofos
 • spectru larg de insecticide
În timpul înfloririiPulverizare pentru a crește imunitatea împotriva ciupercilor
 • Bordeaux lichid
 • sulfat de cupru
Prelucrarea de la căpușe, șuvițe
 • anabasine
 • DDT
 • karbofos
După înflorirePrevenirea răului
 • combinații de medicamente cu spectru larg
Pulverizarea împotriva dăunătorilor

După cum puteți vedea, există o mulțime de lucruri pe tratarea copacilor în primăvară. Dar ele sunt necesare pentru menținerea imunității și a sănătății generale a culturilor de grădină.

Tratarea pomilor fructiferi în primăvară de la dăunători

Citiți și aceste articole.
 • Cele mai bune soiuri de roșii dulci
 • Dogwood Jam
 • Cele mai bune soiuri de spanac
 • Cirese Valery Chkalov

Primele activități în grădină sunt în martie, înainte ca boboci să înceapă să înflorească copacii. Este necesară îndepărtarea izolației, curățarea zonei, efectuarea tăierii sanitare. În același timp, începe tratamentul copacilor din primăvară de la dăunători. Insectele, în funcție de specie, pot fi așezate pe arbori în diferite momente ale anului, astfel încât să nu puteți pulveriza o dată pe an, în speranța că nu le veți întâlni din nou. Prevenirea și munca suplimentară vor fi necesare pe tot parcursul sezonului cald, dar în diferite cazuri se vor folosi diferite metode de luptă.

Rănire provocată de fotografie de afide

Vierii de copaci de var pot proteja de dăunători diferiți care se pot așeza și trăi în coajă. Înainte de vărsare, scoarța trebuie curățată și apoi albită. Astfel, este posibil să se distrugă habitatele insectelor și să se împiedice re-așezarea acestora în coajă.

Interesant! Copacii de culoare albă protejează de asemenea trunchiul de arsurile solare în zilele fierbinți.

Înainte de a crește în copaci, este necesar să se ia măsuri de combatere a larvelor, care în această perioadă devin active. Dintre acestea, puteți utiliza insecticide eficiente cu spectru larg: Karbofos, Aktellik, Decis Profi, Prokleym, precum și lichid Bordeaux, Urea.

În jurul apariției mugurilor sau atunci când apar în masă pe un copac, culturile sunt adesea supuse atacului masiv al moliei. Grădinițele sunt deosebit de periculoase pentru mării de măr! Deci, înainte de înflorire, este imperativ să se facă eforturi pentru a le distruge. Pentru aceasta poți folosi drogurile "Fitoverm", "Atom", "Zolon", "Ivanhoe", "Sirocco", "Detsis", "Alatar", "Iskra M", "Bean", "Lepidotsid", "Ditox" Bordeaux lichid, uree.

Grădinari eficienți consideră pulverizarea combustibilului diesel în primăvara devreme. Acoperă suprafața cu un strat subțire, blocând accesul oxigenului la dăunători.

În perioada de înflorire arborii trezesc acarieni. Deci, în acest moment nu strica să protejeze pomi fructiferi, precum și fructe de padure, de efectele unei insecte periculoase. Dacă acest moment este ratat, acarienii se vor așeza pe fiecare copac și acest lucru va afecta în mod inevitabil cultura. Din căpușe se foloseau adesea "Aktellik", "Bi-58 New", "Bona Forte", "Karate", "Fitoverm".

După înflorire, copacii sunt atent examinați pentru prezența dăunătorilor. Dacă acestea sunt observate, ele re-procesează, dacă nu, toate lucrările ulterioare pot fi amânate până în vară.

Tratarea copacilor în primăvară de boli

Chiar și o singură boală, dacă nu este tratată, poate duce la distrugerea completă a grădinii. Copacii sunt capabili să lupte mult timp cu ciuperci, viruși, dar dacă nu ajută, mai devreme sau mai târziu boala va câștiga. Deci, tratamentul pomilor fructiferi din primăvară de la boli începe chiar înainte de spargerea mumii.

Gradinarit pentru dăunători și boli

 • Culturile de semințe sunt tratate înainte de spargerea mugurilor de cancer negru, scabie, actracioză și citosporoză.
 • Arborii de piatră pot fi pulverizați pentru klyasterosporioză, monilioză, coccomicoză și citosporoză.

Atât pentru fructele de piatră, cât și pentru arborii de semințe, plantele înmuguritoare folosesc fungicide precum Horus și Skor. De asemenea, puteți aplica "Iron Vitriol", "Copper Vitriol", "Bordeaux Liquid".

Este important! Pentru a nu face separat tratamentul dăunătorilor și bolilor, este posibilă amestecarea fondurilor într-un singur recipient și pulverizarea arborilor cu compoziția obținută. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai dacă medicamentele sunt compatibile! Deci, înainte de a cumpăra, ar trebui să consulte cu vânzătorul - puteți interveni cu ele sau nu.

Înainte de înflorire și, uneori, în timpul procesului de pulverizare a scabiei și a blotchiness, se efectuează coccomicoza, monilioza și noduli. În ciuda faptului că majoritatea acestor boli au fost deja tratate, este necesară din nou creșterea rezistenței plantelor. Puteți folosi medicamentele pentru acest lucru: "Strobe", "Skor", "Chorus", "Raek", "Fitolavin", "amestec Bordeaux", "Poliram DF".

Când florile cad și ovarele apar în locul lor, va trebui să faceți un alt tratament final pentru bolile putrefactive. Aici putem recomanda "Alirin-B", "Diskor", "Topaz", "Gamair", "Gliokladin", "Fitolavin" sau "Uree". În această primăvară procesarea copacilor împotriva dăunătorilor și bolilor se termină. Dar asta nu înseamnă că munca din grădină este terminată cu totul. În timpul verii, ar trebui să monitorizați îndeaproape culturile, pentru a le proteja în timp de bolile de vară și de insecte.

Prelucrarea pomilor fructiferi Bordeaux lichid

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Făina, speciile și varietățile sale
 • Oi Katumsky
 • Cafea varietate Prinț negru
 • Cele mai bune rase de carne și ouă de pui

Unele preparate din grădină sunt folosite mai des decât altele. Sunt foarte eficiente și ajută foarte bine atât dăunătorii cât și bolile. Fiecare grădinar novice trebuie să știe despre aceste preparate și să le folosească în cazul în care apare necesitatea. Dintre aceste medicamente emit - Bordeaux lichid, uree, cupru și sulfat de fier.

Preparați lichidul Bordeaux acasă

Bordeaux lichid este unul dintre cele mai cunoscute și comune instrumente folosite pentru copaci. Se compune din sulfat de cupru și var. Culoarea ei este întotdeauna albastră, deci este greu de confundat cu orice. Pentru prelucrare utilizând soluție 3%.

Bordeaux lichid este considerat un fungicid puternic. Se poate face față bolilor fungice, pete și este eficient împotriva dăunătorilor, datorită faptului că conține var. Este potrivit pentru tratarea oricăror culturi de fructe și boabe.

Sulfat de fier pentru prelucrarea copacilor

Sulfatul de fier este al doilea medicament cel mai popular. Este cel mai des folosit în procesarea prunelor, perelor, cireșelor, merelor. În principal, vă permite să scăpați de tot felul de boli care sunt deja pe copac sau pot doar să-l lovit.

Fotografie de sulfat de fier

Important! Vitriolul de fier nu este doar un agent de protecție. În timpul utilizării, de asemenea, culturile saturate cu fier, ceea ce este necesar pentru multe fructe și fructe de pădure pentru dezvoltare normală și fructare.

Atunci când utilizați sulfat feros pentru a trata copacii în primăvară, trebuie să știți că lucrează cu acest instrument numai înainte ca mugurii din copaci să fie în plină floare! Folosit soluție 3% - aceasta va fi mai mult decât suficient pentru o cultură a adulților.

Tratarea sulfatului de cupru

Sulfatul de cupru în acțiunea sa este similar cu lichidul Bordeaux, dar ajută împotriva dăunătorilor. Pentru ca medicamentul să aducă beneficii mari, se adaugă, de obicei, un fel de insecticid cu spectru larg. Dacă nu există un astfel de produs în vânzare, puteți pur și simplu să alternați tratamentul sulfatului de cupru cu pulverizarea insecticidului - aceasta va fi de asemenea eficientă.

Bluestonul în sine se confruntă cu curly, coccomycosis, moniliasis, phyllostiosis, colesterol, scab, și alte boli. Nu este posibilă numai pentru ei, ci chiar a recomandat să procesați în primul rând mere, pere și prune.

Dar sulfatul de cupru are un dezavantaj major - toxicitate. În timpul lucrului cu el, sunt folosite costume de protecție și mănuși. Este important să excludeți-l de la intrarea în iaz, fântână, rezervor cu apă din care animale, oameni, pește bea. Soluția de lucru este preparată din 100 g sulfat de cupru și 10 litri de apă. Concentrațiile mai mari pentru copaci pot fi periculoase.

Tratarea ureei

Ureea sau ureea sunt un remediu puternic împotriva exterminării unei largi varietăți de dăunători pe fructe și pomi fructiferi. De asemenea, acest instrument poate proteja copacii de bolile cu putregai. Tratarea copacilor în primăvară implică utilizarea unei soluții preparate din 500-700 g de uree pe 10 litri de apă.

Important: tratarea copacilor cu uree vă permite să luptați împotriva insectelor și, de asemenea, hrăniți plantele cu azot, activând procesul de trezire și creștere.

Grădinarii intervin frecvent cu ureea și sulfatul de cupru. În medie, 600 g de uree sunt prelevate 50 g de sulfat de cupru și o găleată de apă caldă. Acest amestec vă permite să scăpați de dăunători și boli pe copac și, de asemenea, încetinește dezvoltarea acestuia cu 1-2 săptămâni. O metodă similară este adesea folosită pentru acele culturi, care înfloresc pe înghețurile de întoarcere. Dacă procesarea este efectuată în timp, înflorirea va avea loc după înghețul de întoarcere și mugurii nu vor îngheța.

De droguri nu este periculoasă, în orice caz, pentru o persoană, măsuri de protecție atât de grave nu sunt necesare în cazul în care ureea nu interferează cu nimic. Pregătiți un instrument pentru procesare imediat înainte de procedură! O soluție concentrată este folosită doar la începutul primăverii, iar după înflorire este slabă, deoarece abundența ureei poate lăsa arsuri pe frunze.

Pin
Send
Share
Send
Send