Țagle

Grâu de primăvară

Pin
Send
Share
Send
Send


În producția de grâu de primăvară nu este mai puțin valoroasă decât iarna. Calitatea sa principală este maturarea rapidă și sensibilitatea scăzută la tipul de sol. Din acest motiv, este foarte solicitată de agricultori. Articolul descrie soiurile grâului de primăvară, caracteristicile și caracteristicile culturii.

Caracteristicile grâului de primăvară

Grâul de primăvară este o plantă erbacee din familia albastră. Acesta include 20 de specii, populare în diferite părți ale lumii (în funcție de preferințele în climă, cultivare). Cele mai obișnuite tipuri (în Europa de Est și Asia de Vest) sunt considerate grâu moale și greu, grâu sharozer popular în India, persană în Siria, pitic în Pakistan.

Lăstari tineri de grâu de primăvară

Sistemul rădăcină nu este foarte dezvoltat, există niște germeni rădăcini, noduli care formează rădăcini adventive. Înainte de înflorire, sistemul radicular încetează să se dezvolte. Stemul este o paie lungă până la un metru înălțime, cu frunze lungi pe el. Inflorescențele sunt spikelets (cu segmente și stem). În ureche există mai multe flori solzoase. Cerealele (acestea sunt fructele unei plante) au o masă diferită, culoare și chiar tipul de coajă pentru fiecare varietate.

Interesant! Spike-ul grâului de primăvară poate fi gri, auriu, bej sau vernisaj ușor. Si kernelurile sunt galbui, bej lumina sau cu nuanta rosie.

Grâul de primăvară este oarecum diferit în ceea ce privește aspectul și calitatea din timpul iernii. Pentru început, aceasta este o cultură auto-polenizată, cu un sistem rădăcină slab dezvoltat. Rădăcinile sale nu sunt cea mai bună modalitate de a asimila substanța solului, deci este necesară fertilizarea și terenul bogat în momentul plantării. Este rezistentă doar la o scurtă scădere a temperaturii cu mai mult de -10 grade. Dacă frigul nu trece, atunci toate culturile mor.

Soiuri de grâu de primăvară

Citiți și aceste articole.
 • Cele mai bune soiuri de zmeură de reparații
 • Vaccinarea cu vaca
 • Câte zile are carnea de pui incubând ouăle?
 • Rețete de dovleac

Există o mulțime de soiuri de grâu de primăvară, dar nu toate sunt în cerere în rândul fermierilor. Mai jos sunt cele mai populare soiuri care au fertilitate decentă și au caracteristici excelente.

 • "Zlata" se referă la tipurile de grâu de primăvară de primăvară. Timp de maturare de până la 95 de zile. Sâmburii sunt de dimensiuni medii, vitriți 58-72%, proteine ​​15%, gluten 35-38%. Are un randament ridicat. Se produc pe hectar 30,2-50,8 cenți de grâu. Avantaje: rezistență ridicată la mucegaiul praf, rugină, nu cade, nu se rupe după maturare.

 • "Lada" - varietate moale, timpurie de grâu de primăvară. Maturarea are loc în 2,5-3 luni. Aceasta este o instalație de înălțime medie care poate cădea cu un vânt puternic pe pământ! Soiul, de asemenea, nu tolerează ploile lungi (când recolta este aproape coaptă). Formele ovale de boabe, mai aproape de roșu. Avantaje: rezistență la mucegaiul praf, randament ridicat (până la 37 kg / ha). Are nevoie de recoltare în timp util, pentru că poate să se prăbușească.

 • "Daria" - hibrid timpuriu de grâu de primăvară. Poate fi cultivată în Rusia centrală sau sudică și în țări cu un climat similar. Stemul este vertical, cu o formă de spikelet frumos. Boabele sunt de aur, rotunjite ovale. Dezavantaje: o tulpină slabă, poate fi adesea afectată de rugină, există o tendință de a fi cazată. Avantaje: soiul este rezistent la septorie, are o calitate excelentă a semințelor - clasa întâi. Randamentul de 30 kg / ha.

 • "Irgina" - soiuri de primăvară cu randament ridicat, de primăvară, care este cel mai adesea cultivat în regiuni calde, sudice. Se referă la o minte moale. Plantele nu se culcă, dar au nevoie de curățare în timp util. Maturarea are loc în 3 luni. În fiecare hectar de recoltă se recoltează până la 39 de cenți de cereale de înaltă calitate.

 • "Prioksky" - grâu moale de tip arc. Ripește în medie peste 90 de zile, deși se întâmplă înainte și dă recolta. Spikelet este alungit cu boabe roșii, rotunjite. Producția pe hectar atinge 45 de cenți, dar acest soi are nevoie de îngrijire corespunzătoare. Principalul dezavantaj este că nu există imunitate la bolile bacteriene, iar soiul este frică de secetă.

Rata de însămânțare

Se recomandă să se semene grâu de primăvară într-o anumită perioadă de timp. Lucrul se efectuează imediat ce se topeste zăpada și pământul se încălzește puțin. În funcție de regiune și de caracteristicile climatice, acest timp poate cădea pe o altă perioadă de primăvară. Dar dacă nu aveți timp să semănați cerealele în acest moment, nu vă puteți aștepta la o recoltă bună în timp.

Trizo de grâu de primăvară în fotografie

Important: Grâul de primăvară crește bine pe sol slab alcalin sau neutru. Dar pe pământul acru, nu dă niciodată o recoltă bogată.

Grâul de primăvară este semănat, de regulă, prin două metode - cruce și înguste. Plantele semănate cu astfel de metode sunt, de obicei, mai rezistente la cazarea decât cele semănate într-un mod simplu, obișnuit. Rata de însămânțare în diferite zone și în anumite soiuri poate fi diferită. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că grâul de primăvară din specii moi este mai mic decât boabele de soiuri de durum, prin urmare norma sa este întotdeauna mai mică decât cea a grâului dur. În medie, aproximativ 120-160 kg de grâu pe hectar, deși în unele cazuri sunt necesare până la 250 kg de cereale pe hectar.

Adâncimea de însămânțare a boabelor pe un teren diferit este diferită. Deci, în cernoziom de aproape de grâu la 3-5 cm, și pe vrac (nisip, nisip), la 6-8 cm.

Tehnologie de cultivare

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Creșterea oilor
 • Cum să păstrați purceii vietnamezi
 • Cum să crească răsadurile de varză din semințe la domiciliu
 • Cum să crească dovlecei

Metoda de cultivare a grâului de primăvară depinde de regiune, tipul de sol, varietățile culturilor și mulți alți factori.

Album de grâu de primăvară

 • Grâul uscat pentru grâu este distructiv, dacă vorbim de soiuri de primăvară. Umiditatea trebuie menținută la 65-75%.

 • După însămânțare, se efectuează rularea. Aceasta este o procedură obligatorie în cazul grâului de primăvară.

 • După apariția răsadurilor, provoacă tulburări. Procedura se repetă încă o dată în perioada în care 3-4 frunze vor apărea pe lăstari.

 • Buruienile de grâu de primăvară pot fi foarte deprimante în contrast cu soiurile de iarnă. Pentru ca randamentul să fie ridicat, este necesar să semănați cultura doar pe terenurile tratate cu buruieni. În acest caz, erbicidele și substanțele similare sunt bune.

 • Dăunătorii (muște suedeze, fluturi, băutori, tripsi, afide) pot infecta grâul, prin urmare, din când în când, culturile sunt pulverizate cu mijloace speciale pentru profilaxie. De asemenea, tratamentul este efectuat de la boli (Septoria, rugină, mucegai praf). Dacă neglijezi aceste proceduri, poți pierde o parte semnificativă a recoltei, pentru că unele boli și insecte pot distruge plantațiile mari de plante cultivate!

Randamentul grâului de primăvară

Recoltarea se face, de obicei, atunci când grâul atinge stadiul de maturitate cerată a cerealelor cu un conținut de umiditate de 35-40%. O perioadă fără ploi abundente este de obicei selectată, astfel încât este posibil să lucrați pe teren. Dar, în general, când grâul a coagulat, nu este necesar să-l colectăm pentru o lungă perioadă de timp, deoarece urechile pot cădea, pot fi mâncate de dăunători sau va apărea o altă problemă, așa că grâul de primăvară este recoltat și semănat - într-un timp scurt.

Randamentele grâului de primăvară sunt ridicate, în conformitate cu regulile tehnologiei agricole

Secerătorii sunt utilizați pentru recoltare. În general, mașinile de recoltat grâu sunt selectate în funcție de economie, oportunități și nevoi. Dar, de regulă, un astfel de echipament este achiziționat, care poate colecta întreaga recoltă de grâu în maximum 5-10 zile!

Factorii negativi care reduc randamentul grâului de primăvară includ seceta, ploaia constantă, vânturile puternice, bolile și dăunătorii.

Randamentele grâului de primăvară sunt ridicate, în conformitate cu regulile tehnologiei agricole. Randamentul aproximativ al grâului de primăvară este de 25-35 c / ha. Cu toate acestea, folosind metode moderne de cultivare a grâului, folosirea suplimentelor cu valoare completă, controlând problema bolilor și dăunătorilor pe teren, se pot obține randamente mai mari, până la 50 c / ha.

Pin
Send
Share
Send
Send