Olericulture

Varietate de usturoi Gribovsky

Pin
Send
Share
Send
Send


Usturoiul poate fi găsit pe aproape orice cabană de vară. Cultura apartine familiei de ceapa, are un gust ascutit si este considerata una dintre cele mai bune antiseptice naturale si antibiotice. Usturoi Gribovsky de iarnă este una dintre cele mai comune soiuri. Este ușor de dezvoltat și poate fi stocat mult timp. Descrierea soiului și a metodelor de cultivare sunt prezentate în acest articol.

Descriere soiuri de usturoi Gribovsky

Varietatea usturoiului Gribovski aparține speciei de iarnă binecunoscute. Perioada de maturare este de 80-125 de zile - în funcție de climă și varietate. În timpul creșterii neapărat eliberează săgeata, care uneori crește la un metru. Inflorescența este o umbrelă densă, verde, cu o multitudine de becuri mici. Frunzele au o lungime de 15-40 cm și o lățime de până la 2,5 cm. În total, aproximativ 10 frunze cresc pe plantă pe sezon.

Important: Calitățile pozitive ale usturoiului Gribovsky includ rezistența la boli bacteriene și fungice, rezistența la temperaturi scăzute și secetă.

Fiecare cap poate avea 5-12 dinți de dimensiuni medii.

Forma bulbului este rotunjită. Husk uscat pe partea de sus, ușor gălbui cu vene violet sau purpuriu. Capetele au o greutate de 30-60 g, sunt campioni, sub 100 g. Fiecare cap poate avea 5-12 dinți de dimensiuni medii. Gustul este întotdeauna picant. Utilizați acest usturoi pentru a crește cel mai mult în gătit, precum și în medicina populară, cosmetologie.

Soiuri de usturoi Gribovsky

Citiți și aceste articole.
 • Ovstuzhenka Sweet Cherry Variety
 • Siloze pentru animale
 • Zmeură de zmeură Glen Coe
 • Clematis Multi Blue

Există mai multe soiuri de soiuri de usturoi Gribovsky. Sunt foarte asemănătoare, deși au calități unice.

 • Gribovsky Jubileu - varietatea de săgeți de iarnă. Ripeste în 100-105 de zile. Capul este de dimensiuni medii cu cântare de liliac roșu, conține aproximativ 6 dinți. Are o imunitate bună și poate fi stocată mult timp. Gustul este foarte ascuțit. Productivitatea dintr-un pătrat de debarcări de aproximativ 2 kg.
 • Gribovsky 80 - Tir cu arcul, soi de iarnă. Se adaptează ușor la orice condiții meteorologice, astfel încât zona de creștere este destul de largă. Lezhkost este medie, dar cu condiții adecvate este stocat foarte mult. Capul conține până la 11 dinți. Gustul este foarte bogat.
 • Gribovsky 60 - acesta este un subspecific fructuos, de săgeată, al lui Gribovski. Are o rezistență mare la lovituri reci și chiar înghețuri mici, nu se teme de secetă. Capul are o dimensiune medie (40-60 g). Zubkov de la 5 la 12 bucăți. Imunitatea nu este rea. Poate fi depozitat mult timp după colectare. Gustul este picant.

Plantarea usturoi Gribovsky

Plantarea usturoi Gribovsky

Usturoiul de iarnă Gribovsky este cultivat cu becuri unice, de obicei. Numai solul bine drenat și umed este îndepărtat sub această cultură. Locul este potrivit însorit. Usturoiul crește bine după varză, castraveți și leguminoase. Poate fi plantat și în culoarul căpșunilor.

Aterizarea se efectuează la toamna târzie, chiar înainte de înghețurile de toamnă. Înainte de a ateriza capul este împărțit în dinți. Terenul este slăbit în avans, nivelat. Puneți dinții în adâncime brazdă de 2-3 cm. Între plante ar trebui să fie cel puțin 10 cm de spațiu liber. Între rânduri se lasă 15-20 cm de spațiu liber. În timpul aterizării, merită să vă asigurați că partea superioară a vârfului, unde scapă trage, privește în sus, nu în jos.

Important! Tunsurile de usturoi ar trebui să fie pur și simplu plasate în brazde. Daca le fortati in pamant, cresterea sistemului radicular va incetini.

După aterizare, când canelurile cu dinți sunt deja acoperite cu pământ, rândurile dintre rânduri mulci, astfel încât pământul este saturat cu oxigen, substanțe utile și umiditatea este mai puțin exagerată. De asemenea, puteți mulci rândurile cu usturoi, dar numai dacă iernile sunt lipsite de zăpadă în regiune, altfel va exista riscul unei scutiri mai devreme, ceea ce amenință să înghețe plantațiile. Înainte de apariția primelor lăstari în primăvară, plantațiile nu ating deloc.

Cultura de îngrijire

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Zmeură de zmeură Glen Ampl
 • Vinete de selecție de răsaduri de vinete
 • Tomato Varietate Inima de Aur
 • Suc de morcov Imperator

Când tulpinile și frunzele încep să devină galbene, puteți începe să recoltați

Ca și în cazul oricărei alte culturi de legume, usturoiul Gribovsky necesită îngrijire atentă pe tot parcursul creșterii.

 • Îndepărtarea se face aproximativ o dată pe săptămână. Dar această cifră poate varia în funcție de vreme, de tipul de sol, precum și de starea paturilor. Se știe că cu cât sunt mai multe buruieni, cu atât mai des trebuie să faceți udare! Aproximativ 3 săptămâni înainte de preluarea usturoiului, udarea este oprită complet.
 • Pentru a slăbi terenul trebuie, de asemenea, neapărat o dată pe săptămână. Acest lucru se face astfel încât capul să se poată dezvolta în mod corespunzător. Realizați procedura o zi după irigare, când toată apa este bine absorbită în pământ. În timpul acestei proceduri, este recomandabil să scapi de buruieni. Ele sunt dezrădăcinate și arse.
 • Garnitura de usturoi Gribovsky este recomandată în primăvara timpurie, astfel încât cultura să crească rapid și să crească pene. Folosit pentru aceste minerale azotate. La sfârșitul primăverii și alimentelor de vară se efectuează numai atunci când este necesar. Mineralele fosforice, azotoase și gunoi de pui sunt considerate bune pentru cultură.
 • În iunie, când săgeata a crescut deja cu 10-15 cm, este necesar să o tăiați. În acest caz, planta va trimite puterea dezvoltării capului, mai degrabă decât săgețile cu becuri. Pentru a obține materialul de plantare, lăsați de obicei câteva săgeți.

Dacă grija a fost corectă, grădinarul va obține o recoltă bogată cu cap de usturoi mare. Acesta va avea un gust bun, plin de gust, aromă plăcută și poate fi păstrat timp de câteva luni.

Recoltare și depozitare

Puteți stoca usturoiul prin diferite metode.

Când tulpinile și frunzele recoltei încep să devină galbene și apoi cad în jos, puteți începe să recoltați usturoiul Gribovsky. Capetele sunt săpate cu grijă, cu furci și lăsate să stea în soare pentru a se usca și a se coace.

Important! Recoltarea usturoiului este posibilă numai în condiții meteorologice insorite, când solul nu este umed. În cazul în care capetele sunt săpate în sus sau în timpul ploii, acestea nu vor fi stocate corespunzător.

Înainte de a depozita usturoiul, tăiați vârfurile de usturoi, uscați-l bine de la câteva zile la săptămâni și sortați-l. Este important să sortați capetele în mărime și calitate. Cel mai mare, cel mai mic și deteriorat merge la mâncare în primul rând, iar cele care sunt întregi, de dimensiuni medii, pot fi îndepărtate, ele sunt cele mai lungi. Usturoiul poate fi depozitat în moduri diferite. Cel mai adesea, ele sunt pliate în plase și atârnate într-un loc răcoros, întunecat, unde nu există umezeală sau curenți.

Recenzii de usturoi Gribovsky

Opinia de grădinari pe o notă de usturoi Gribovsky, de obicei, pozitive. Rareori vă plângeți, și acest lucru nu este surprinzător, deoarece soiul este considerat unul dintre cele mai bune!

 • Marina Sorokina: "Am plantat usturoi pe site-ul meu anual, imi place sa experimentez cu soiuri noi, dar intotdeauna plantez cel putin cateva ronduri lungi de soiuri Gribovsky Yubileiny pentru asigurare, acest usturoi creste bine, se dezvolta rapid si daca este mentinuit corespunzator, da o cultura decenta".
 • Stepan Pavlov: "Usturoiul de iarnă Gribovsky 60 este bun pentru orice fel de mâncare, desigur foarte picant, dar util, în ceea ce privește cultivarea, există doar o singură problemă - capetele devin uneori foarte mici, ceea ce este neînțeles - solul este slăbit, nu există buruieni, dar beneficiul unor astfel de specimene rar întâlnim. "
 • Valeria Ivanova: "Usturoiul Gribovsky a fost cultivat nu numai la dacha, ci chiar la domiciliu, într-o oală, nu este foarte simplu, dar experiența a fost interesantă, soiul se dezvoltă bine, răspunde la vestimentația superioară, are mai mult decât un rival vrednic la multe alte soiuri. nu este prea mult (datorită clarității). Stocate fără probleme, principala cauză este de a asigura ventilația normală numai în pivniță, altfel începe să putrezească.

Vizionați videoclipul: Slăbit Rapid: Cum Să Pierzi Grăsimea de la Burtă În 7 Zile! (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send