Grădinărit

Varietate de prune Angelina

Pin
Send
Share
Send
Send


Prune Angelina, ea Angelzhino - cunoscut, varietate comună. Are fructe frumoase, rotunjite, cu o culoare bogată a pielii și un gust excelent. Articolul propune o descriere a soiului, caracteristicile sale principale, metoda de cultivare și revizuirile grădinarilor care au crescut deja acest tip pe parcelele lor.

Descriere soiuri de prune Angelina

Soiul de prune Angelina a fost crescut în California. Este târziu, obținut prin trecerea prunei chinezești și a gutuiței sălbatice. Cultura recoltată la sfârșitul lunii septembrie. Un copac arata mai mult ca un prun de cires, creste pana la 3 metri inaltime. Coroana în forma unei piramide, cu o bază largă. Pălării, puternice. Frunzele nu sunt foarte groase, bogate în culoarea verde. Frunzele sunt ovale, arătate în partea de sus. Mugurii sunt albi, adunați în umbrele.

Celuloză cu un conținut ridicat de suc, chihlimbar, cu un gust dulce și acru

Fructele sunt practic rotunde, dar sunt în formă de butoi. Masa de cremă este de 70-90 g în medie, deși unele fructe pot ajunge la 120 g. Coaja este purpuriu închis, cu o patină albastru-argintiu. Celuloză cu un conținut ridicat de suc, chihlimbar, cu un gust dulce și acru. Drupe în dimensiune nu este mare, ea lasă pulpa fără probleme.

Caracteristicile de prune Angelina

Citiți și aceste articole.
 • Merino oaie
 • Norme de păstrare a albinelor
 • Schefflera - îngrijire și reproducere
 • Hrana pentru pui

Caracteristicile excelente ale soiului Angelina de prune au făcut-o favorită pentru grădinarii din diferite părți ale globului. Ce diferențiază acest soi?

 • Prima înflorire este de obicei observată la 2 ani după plantare. Ea se încadrează la începutul lunii mai. Prima recoltă este recoltată încă la 4 ani după plantare.
 • Imunitatea protejează pomul și fructele de cele mai multe boli fungice. Când dăunătorii invadează un copac, acesta poate suferi un impact negativ, dar prelucrarea este necesară.
 • Soiul se adaptează bine la diferite condiții meteorologice.
 • Prunele au o calitate comercială.
Important: dacă prunele sunt adesea adăpate, ele pot începe să sufere de boli fungice.

Ca polenizare, poți să iei frunza de prune, chihlimbar, negru sau o prune cireșă coloană.

 • Fructele pot fi transportate pe distanțe lungi. Dacă recoltați în timp, pe drum nu se rupe, pielea nu se sparge, strălucirea naturală, aroma, textura delicată a pulpei se păstrează.
 • Arborele este rezistent la îngheț, nu se teme de secetă.
 • Randamentele ridicate sunt observate anual.

Caracteristicile cultivării

Planta o varietate de Angelina poate fi în primăvara sau toamna, atunci când este convenabil. Locul este ales solar, închis de vânt pe una sau două laturi. Terenurile ar trebui să fie drenate, fertile. Cu 1-2 săptămâni înainte de plantare, o groapă este adusă la 60 cm adâncime și 70 cm în diametru. Terenul pentru plantare este îmbogățit cu humus și minerale. La o asemenea groapă, sunt suficiente 1-2 găleți de humus și 400 g de superfosfat, iar restul este simplu de grădină.

Înainte de plantare, în carieră se instalează un suport (bolț), apoi o alunecare este realizată din sol fertilizat pe care este așezat răsadul. După ce înălțimea a fost ajustată și este plat, nu se înclină spre lateral, puteți începe să vă răsturnați rădăcinile. Umplerea groapa, sfărâmarea mâinilor compacte, legată de un cui și udat în abundență. Acum trebuie doar să vă asigurați că chiuveta are grija potrivită, astfel încât să se poată dezvolta pe deplin.

 • Mulchingul nu este principala, dar importantă parte a îngrijirii. Mulți grădinari o neglijează și, de fapt, reduc numărul de apă, face terenul mai potrivit pentru dezvoltarea arborelui și distruge buruienile din cercul apropiat. Este posibil să mulci prunele imediat după plantare cu rumeguș simplu, mulci decorativ sau ceva similar. Stratul de mulci este de 10 cm, iar iarna este mărită la 25-30 cm.
 • Udarea este abundentă. În timpul verii, solul trebuie să fie înmuiat cu umiditate de 40 cm adâncime, deci aveți nevoie de aproximativ 5-6 găleți de apă sub un copac.
 • Cercul de curățare este foarte important. Din când în când, curăță mulciul astfel încât pământul să fie aerat, să îndepărteze buruienile, să săpare solul.

Crema de masă - 70-90 g în medie, deși unele fructe pot ajunge la 120 g

Important: Floarea Angelina nu poate da roade singur. Pentru a obține randamente mari, este necesar să plantați polenizatori în apropierea soiului - prune cu aceeași perioadă de înflorire ca și soiul Angelina. Ca polenizator, puteți să luați prunele, chihlimbarul, prunele negre sau prunele din prunele coloanale.
 • Top dressing aduce pe tot parcursul anului. În primăvara anului, este necesar să se introducă azotat de amoniu împreună cu irigarea în cantitate de 40 g / mp. În toamnă, puteți adăuga 40 g de sare de potasiu și 80 g de superfosfat în același pătrat de plantații la sol. Dar astfel de îngrășăminte se aplică cu o pauză de 1 an. Odată la trei ani, copacul este fertilizat cu humus pentru a săpături.
 • Decuparea se face cel puțin o dată pe an. Este necesar să se angajeze în formarea unui copac, astfel încât coroana să devină îngrijită și, de asemenea, să efectueze tăierea sanitară pentru a elimina pagonii afectați și bolnavi care împiedică dezvoltarea arborelui.
 • Pruna Angelina are o bună rezistență la iarnă. Dar, pentru a obține recolte mari în fiecare an, este necesar să mulci copacul pentru iarnă și, de asemenea, să adăpostiți trunchiul din regiunile nordice.

Boli și dăunători

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Conținutul de rață muscovitoare
 • Kuchinsky aniversare rasa de pui
 • Cele mai bune soiuri de broccoli cu descriere și fotografie
 • Exploatarea oilor ca o afacere

Pruncul Angelina are o rezistență medie la boli. De asemenea, poate fi asediat de dăunători, deci este important să știți ce să faceți în astfel de cazuri.

 • Rugul este exprimat în pete maronii care se formează între vene. Mai aproape de cădere, devin mai întunecate. Din exterior, chiar arata ca rugina. Pentru tratament, se folosesc fungicide, care pot fi pulverizate pe întregul copac sau pe părțile afectate. Prevenirea implică tratarea răsadurilor înainte de plantarea și utilizarea plantelor exclusiv sănătoase.
 • Inelele inelului clorotic sunt inele galbene și dungi care acoperă frunzele. La fructe apar pete negre. Tratamentul se efectuează numai cu echipament special, astfel încât în ​​grădini mici singura modalitate de a scăpa de boală este de a săpa și de a arde copacul. Dar boala este ușor de prevenit, este suficient să se utilizeze plante sănătoase, neinfectate pentru plantare.

  Recoltarea fotografiei pe prunul Angelina

 • Odată cu apariția de putregai fructe pe fructe apar pete urât negre. Pentru a preveni problema, este important să pulverizați arborele cu soluție de iod la fiecare 3 zile. Și dacă problema a apărut deja, singura metodă de luptă este de a colecta fructele afectate și de a le arde.

Acestea sunt bolile principale specifice prunei Angelina. Și acum despre dăunătorii care pot lovi copacul.

 • Mielii de prune sunt omizi care mănâncă fructe. Pentru tratament, trebuie să curățați copacul de coaja veche, să eliminați fructul afectat și apoi să pulverați întregul copac de la sol la paginii subțiri cu un insecticid puternic din pulverizator. Ca măsură preventivă, este necesar să răzuți imediat frunzele căzute și să slăbiți solul în cercul apropiat.
 • Pruncul de prune. Poate fi văzută pe petele maro care apar în vara pe partea din față a frunzei, iar pe partea din spate există o patină roz. Îndepărtați dăunătorul prin distrugerea părților afectate ale plantei. Pentru prevenire, irigarea regulată, slăbirea solului și pulverizarea prin insecticid sunt suficiente.
 • Afida de trestie poate duce la o deformare severa a frunzelor copacului, ceea ce, la randul sau, strica aspectul culturii, reduce randamentele si poate chiar duce la distrugerea completa a prunii. Aphis poate fi distrus prin pulverizare cu insecticide speciale sau uleiuri minerale.

Recoltare și depozitare

Vintage prune angelina

Productivitatea de la un copac poate ajunge la 50-80 kg. Recoltarea se face la sfârșitul lunii septembrie. Strângeți fructele cu unelte speciale sau urcând manual un copac pe scări. După ce prunele sunt colectate, trebuie să fie procesate, vândute sau determinate pentru depozitare. La temperatura camerei, fructele coapte pot fi păstrate timp de până la 3 săptămâni, în frigider sau într-o pivniță - până la 4 luni.

Important: în timpul depozitării, gusturile de prune Angelina, aroma și calitățile externe nu se deteriorează, prin urmare sunt atât de populare pentru vânzare.

Fructele de prune Angelina au un scop universal. Ele pot fi consumate proaspete, folosite pentru prepararea deserturilor, coacere. Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru conserve, prepararea sucurilor, jeleurilor, gemurilor. Adesea, prunele acestui soi sunt făcute în sosuri și gemuri, compoturi sau pur și simplu închise în întregime.

Recenzii privind soiul de prune Angelina

Pruncul Angelina este cunoscut pe plan mondial. Are un gust bun, este ușor de crescut și prin urmare grădinarii rareori vorbesc prost despre el.

 • Oleg Puzik: "Nu am fost niciodată fan al prunelor, pentru că, în calitate de copil, numai maghiarul a crescut de la toate rudele, dar de îndată ce am încercat Plum Angelina, am hotărât că va trăi mult timp în grădina mea.Fructele sunt carne, foarte suculente și osul este mic. dupa ce ati facut presiune, si apoi, daca apasati in jos, asa ca colectam un pic inainte, asa ca este stocat mai mult. Sotia acestui prun face compoturi delicioase si gemuri - in general, cred ca este cel mai interesant si mai bun soi de a creste pentru mine.
 • Alexandra Golenko: "Prunele lui Angelina sunt adesea afectate de omizi, dar dacă aveți grijă de ele, fructele nu se vor deteriora. Nu este greu să vă îngrijesc copacii, recoltăm culturi mari, majoritatea fructelor vin în vânzare, eu păstrez restul cremei, mănânc proaspăt. hrană, suculentă, dulce, aproape acră. "
 • Serghei Dashko: "Pentru familia noastra, prunele sunt mai mult o sursa de venit decat o delicatesa preferata, desi inchidem gemul anual." Angelina a fost selectata pentru randamentul, gustul, aspectul fructelor si cererea ridicata. grija, dar fructuoasă așa cum ar trebui, așa că nu există plângeri. Pot să recomand o varietate pentru cei care vând prune ".

Vizionați videoclipul: Prunele - beneficii unice pentru sănătate și rețete vechi de magiun, dulceață și compot (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send