Grădinărit

Cum se usucă merele

Pin
Send
Share
Send
Send


Merele uscate pot fi folosite ca snacks-uri, le compotează, fac ceaiuri de fructe sănătoase sau chiar deserturi. A face un astfel de tratament poate fi acasă, nu durează prea mult timp. Acest articol descrie care sunt merele potrivite pentru uscare, caracteristicile preparării lor și modul de uscare a merelor la domiciliu.

Ce mere trebuie să se usuce pentru iarnă

Pentru ca merele uscate pentru iarnă să fie gustoase și sănătoase, iar în timpul gătitului să nu se destrame, este necesar să alegeți soiul potrivit. Merele de soiuri acru și dulce-acru sunt considerate cele mai potrivite. Este de dorit ca acestea să fie toamna, dar acest lucru nu este cel mai important. Principalul lucru de a lua aceste soiuri care diferă pulp dens. Printre acestea se disting "Antonovka", "Grushovka Moscova", "Titovka", "Aport", "Anis" și altele asemenea.

Mărul de uscare trebuie să aibă o pastă solidă.

Reguli pentru uscarea merelor

Citiți și aceste articole.
 • Cele mai bune soiuri de zmeură de reparații
 • Cele mai bune rase de vaci de lapte
 • Narcise de flori
 • Care sunt vitaminele din varză?

Pentru uscare, puteți lua nu numai mere bune, dar ușor stricate. Cu toate acestea, înainte de uscare, trebuie să dețineți anumite activități.

 1. Merele sunt spălate bine și uscate, astfel încât acestea să fie uscate.
Interesant! Se recomandă scoaterea miezului și tăierea merelor pentru uscare cu un cuțit din oțel inoxidabil sau ceramic.
 1. Miezul, cozile, precum și toate locurile putred, deteriorate sunt îndepărtate cu un cuțit.
 2. Peelul poate fi îndepărtat sau lăsat așa cum vă place mai mult. După uscare, nu se întărește prea mult, iar conținutul de nutrienți din acesta este mult mai mare decât în ​​celuloză, deci cel mai adesea este lăsat.
 3. Acum trebuie să faci felii. Merele pot fi uscate prin diferite metode. Unii preferă felii - felii subțiri care seamănă cu chipsuri. Alții preferă felii simple. Deci, aceasta este o afacere fantezie, este posibil să se usuce mere pentru iarnă sub formă de asteriscuri, dacă timpul le permite să fie tăiate. Dar trebuie să ne amintim că grosimea de felii ar trebui să fie de 0.8-1 cm!
 4. Pentru a face ca felii de mere să nu se întunece în timpul uscării, se recomandă să fie înmuiate în soluție de sare timp de 2-3 minute. Doar 10 g de sare sunt necesare pe litru de apă, apoi piese sunt drenate și uscate, astfel încât sticla este excesul de umiditate. O altă opțiune este soluția de acid citric. Per litru de apă se iau 3 g de acid citric. Când cristalele sunt dizolvate, felii de mere se scufundă în soluție și se mențin acolo timp de 25 de minute. Apoi trebuie să le luați și să vă uscați.

După toate aceste proceduri pregătitoare, puteți proceda la uscarea imediată a merelor.

Merele sunt spălate bine și uscate, astfel încât acestea să fie uscate.

Cum se usucă merele la domiciliu

Timp de mult timp, merele au fost uscate natural, doar în aer. Astăzi, această metodă este, de asemenea, populară, dar pentru ca merele să nu putrezească și nu există bug-uri în ele, trebuie să respectați regulile.

Pentru a usca merele la soare, ele sunt distribuite pe o foaie de copt într-un singur rând. Dacă acestea sunt tăiate în felii rotunde, atunci le puteți purta pur și simplu pe o coardă. Acum trebuie să găsiți un loc bun pentru mere. Ei trebuie să fie în picioare sau agățați de soare și trebuie să se asigure că animalele, păsările sau insectele nu au acces la ele. Pentru a face acest lucru, puteți înfășura coarda cu felii sau cu o foaie de coacere pliată de 2-3 ori cu tifon.

Important: Pentru ca merele să se usuce uniform, trebuie să fie așezate într-un singur strat, astfel încât felii să nu se atingă și să se suprapună între ele.

Întoarceți merele pe zi. Numai atunci se vor usca bine. Și câte mere uscate la soare? Procesul durează de la 2 la 5 zile, în funcție de vreme. Pe măsură ce se usucă, se recomandă ca foaia de coacere să fie uscată și piesele să nu se atingă una de cealaltă. Când merele sunt uscate, acestea sunt scoase pentru stocare.

Grosimea segmentelor ar trebui să fie de 0,8-1 cm

Cum se usucă merele în cuptor

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cele mai bune soiuri de prune mari
 • Soi de soi de miere
 • Păstrarea rațelor la domiciliu
 • Trandafiri Floribunda

Cea de-a doua metoda cea mai populara de uscare a merelor este in cuptor. Acest proces este foarte simplu și nu durează prea mult. Dar trebuie sa stiti la ce temperatura sunt uscate merele, altfel ar putea sa arda sau sa se usuce foarte mult timp. Se crede că, cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât produsul este mai bun, astfel încât cuptorul trebuie încălzit la 75-80 de grade.

Cum se usucă merele într-un cuptor cu gaz? Nu este nimic dificil. În primul rând, fructul tăiat în bucăți subțiri, așezat pe o foaie de copt și introdus în cuptor, încălzit la temperatura de mai sus. Periodic, ele trebuie verificate și transformate. Cât durează să se usuce depinde de tipul de mere, felii, precum și de cuptorul însuși. Dar, în medie, poate dura 2 ore.

Dacă nu există cuptor, puteți usca merele pe aragaz. Pentru a face acest lucru, acestea sunt distribuite pe grilă, care este apoi plasat pe o foaie de copt. Acesta din urmă este așezat pe arzător. Uscarea prin această metodă durează până la 15 ore.

Multe hostess achiziționează aparate electrice de bucătărie. Dar cum să uscați merele într-un cuptor electric? Procesul este același, dar poate dura mai mult sau viceversa, mai puțin timp.

Înțelegeți că merele pot fi uscate pe culoarea smântânii. Ele vor fi softi la atingere, elastice, dar nu greu - nu se rupe in maini. Aproximativ 10 kg de fructe uscate sunt produse din 10 kg de fructe proaspete.

Merele tăiate așezate pe o foaie de copt și așezate în cuptor

Este posibil să se usuce merele într-un aragaz lent

Multe hostess moderne se întreabă cum să se usuce merele într-un aragaz lent? Într-un astfel de aparat de bucătărie, este, de asemenea, posibil să se usuce mere, dar într-o cantitate mică. Acest lucru se face simplu și fără efort, dar în cantități mari, uscarea nu poate fi obținută la un moment dat.

Mai întâi de toate, este necesar să se descompună felii de mere într-un singur strat de pe fundul bolului multicookerului. Apoi multicookerul pornește modul "Coacere". Timerul este setat pentru 40 de minute sau 1 oră, în funcție de putere. Capacul trebuie închis. O oră mai târziu, merele sunt verificate pentru pregătire. Acestea ar trebui să fie deja aproape uscate, dar pentru fiabilitate acestea sunt transformate și setate pentru încă 10 minute folosind același mod. La sfârșitul timpului puteți obține merele și se răcească.

Cum se usucă merele în cuptorul cu microunde

De asemenea, puteți prepara mere delicioase în cuptorul cu microunde. Această metodă este foarte rapidă, cu toate acestea, merele pot arde, așa că merită să începeți cu o mică petrecere, pentru instruire.

Merele deja tăiate trebuie să fie așezate pe o farfurie care poate fi pusă într-un microunde într-un singur rând. Cu o putere de 270W, timpul de gătire este de 35 de secunde. După sfârșitul timpului, merele ajung, se întorc spre cealaltă parte și se pun din nou în cuptorul cu microunde încă 3,5 minute. La expirarea timpului, merele sunt îndepărtate și verificate pentru pregătire. Dacă acestea sunt umede, trebuie să le întoarceți din nou și să le puneți pentru încă 30 de secunde.

Ultima etapă de uscare în cuptorul cu microunde este aceea de a lăsa merele să se răcească și să le identifice pentru depozitare într-o pungă de țesături, borcan sau un recipient similar.

Cuptorul trebuie încălzit până la 75-80 de grade

Uscarea merelor cu cuptor cu convecție

Cuptorul cu convecție este adesea folosit pentru uscarea merelor. Procesul va dura aproximativ 1-1,5 ore, în timp ce merele sunt gustoase, nu arde și nu rețin vitaminele.

Este important să păstrați merele mai lungi, nu ar trebui să fie umiditate. Prezența sucului în felii duce la dezvoltarea mucegaiului în timpul depozitării.

Pentru a usca merele în cuptorul cu convecție, trebuie să le tăiați sau să le frecați cu o grosime de până la 3 mm și să le întindeți pe grătar în 1 strat. Dacă temperatura din interiorul aparatului atinge 110 de grade, atunci merele vor fi gata în aproximativ o oră. Nu este necesar să le întoarceți. După gătire este important să verificați disponibilitatea acestora. Pentru a face acest lucru, o felie este luată și comprimată, în cazul în care sucul nu este eliberat, uscarea este de peste.

Cum se usucă merele într-un uscător electric

Uscătorul electric - metoda cea mai simplă și cea mai eficientă de uscare pentru iarnă

Electrodrider - metoda cea mai ușoară și cea mai eficientă de obținere a uscării de înaltă calitate pentru iarnă. Merele uscate în acest dispozitiv rețin substanțe utile, au consistența potrivită, nu se strică timp de mai multe luni sau chiar ani. Nu este nevoie să țineți cont de procesul de uscare, deoarece dispozitivul funcționează automat și este proiectat special pentru uscare, astfel încât este imposibil să ardeți mere, cum ar fi în cuptor.

Mai întâi, este necesar să asamblați uscătorul electric, să puneți merele pe un singur strat pe tavă și să porniți dispozitivul. Timpul de uscare în acest dispozitiv este de aproximativ 5,5-6,5 ore. Și la ce temperatură se usucă merele într-un uscător electric? Primele 3 ore se usucă la 80 de grade și apoi la o temperatură de 50 de grade. Cu toate acestea, nu toate uscătoarele electrice vă permit să setați timpul și temperatura, deci aceasta este o convenție în cazul mașinilor mai profesioniste.

Avantajul uscătoarelor electrice este acela că funcționează fără supraveghere. Puteți pur și simplu să încărcați merele și să vă relaxați, iar când sunt gata, acestea sunt scoase și așezate în cutii sau în saci.

Cum se păstrează merele uscate

Puteți depozita, de exemplu, în borcane de sticlă într-un loc uscat.

Siguranța merelor uscate depinde nu numai de procesul de uscare, ci și de modul în care sunt stocate. După uscare, este important să sortați toate feliile, verificându-le. Dacă unele felii nu sunt terminate, acestea sunt trimise din nou pentru uscare.

Interesant! Termenul de valabilitate al merelor uscate este de aproximativ 3 ani. Dar pe măsură ce sunt stocate, acestea sunt sortate în mod regulat, îndepărtând piesele deteriorate.

Uscarea finală este transferată într-o pungă de pânză cu o remiză bună. Dacă nu există umiditate ridicată în încăpere, acestea trebuie depozitate în cutii care pot fi bine închise. Această metodă vă permite să evitați apariția moliei de mâncare în mere. De asemenea, puteți stoca uscarea în saci sau cutii de hârtie, dar ele pot să se atenueze. Deci, acest lucru este potrivit doar pentru camere cu umiditate scăzută.

Dacă în timpul depozitării în bug-uri de uscare sunt lichidate, lobulele sunt colectate, bucățile cu ouă sunt distruse, iar restul sunt plasate în cuptor pentru a se usca la 65 de grade sau mai mult. Timpul de uscare - o jumătate de oră. După aceea, acestea sunt răcite și re-așezate în bănci pentru depozitare.

Mere - un fruct sănătos și sănătos. Dar nu întotdeauna sunt disponibile proaspete. Pregătirile pentru iarnă permit sărbătorirea merelor pe tot parcursul anului. Cum se usucă merele, fiecare gazdă își alege singură. Metoda de uscare depinde de echipamentul disponibil și de preferințele personale. Uscarea finală poate fi descompusă în borcane de sticlă, pungi sau chiar încastrate în bucătărie. Este depozitat excelent și poate fi folosit pentru a pregăti o varietate de feluri de mâncare.

Vizionați videoclipul: Uscare mere chipsuri (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send