Apicultură

Băuturi pentru prepelițe

Pin
Send
Share
Send
Send


Dezvoltarea corectă a prepelițelor, creșterea lor activă depinde nu numai de alimentele de înaltă calitate și de dieta potrivită, ci și de apă. Apa în bănci se schimbă adesea, astfel încât să nu fie murdară. Alcoolii pentru prepeliți trebuie să fie de înaltă calitate, în siguranță. În acest articol, sunt luate în considerare tipurile moderne de bănci de băut, precum și metodele de a le face manual.

Ce ar trebui să fie un bol de băut pentru prepeliță

Atunci când cresc prepelița, apa nu este turnată niciodată într-o farfurie. Aceasta este o specie foarte mobilă de păsări, în câteva secunde, acestea vor întoarce farfuria cu susul în jos sau vor polua apa. Deci, alegerea bolurilor pentru prepeliță trebuie abordată cu toată responsabilitatea. Deci, care ar trebui să fie bolul de băut?

 • Materialul nu trebuie să fie fragil, altfel se va sparge într-o săptămână! De asemenea, trebuie să fie ecologic, nu dăunează păsărilor și fără părți ascuțite și periculoase.
 • Recipientul, cu apă, ar trebui să fie de preferință închis, astfel încât penele, penele, mâncarea și murdăria din celulă să nu se varsă în apă.

Băuturi de băut, de asemenea picură - aceasta este una dintre cele mai practice opțiuni.

Important Nu se recomandă achiziționarea băuturilor din lut, lemn sau metal. Lemnul și lutul sunt de scurtă durată, cu contact constant cu apă, iar metalul poate începe să ruineze.
 • Dimensiunea consumatorului, lungimea acestuia ar trebui să corespundă numărului de persoane din cușcă și vârstei acestora. Consumatorii de tip longitudinal, care sunt situați de-a lungul întregii lungimi a cuștii, sunt foarte populare în zilele noastre. Astfel, păsările pot să vină mereu și să bea și să nu aștepte până când o prepeliță se îmbată.
 • Rezervorul trebuie așezat la o înălțime astfel încât păsările de orice înălțime să ajungă și să bea.
 • Este necesar să se verifice în prealabil că băutorul este ușor atașat și scos din cușcă, altfel va fi dificil să-l spălați. Dar trebuie să spălați beți zilnic, în special pe cele care sunt deschise.

Tipuri de băutori pentru prepeliță

Citiți și aceste articole.
 • Aloe phlox
 • Galben zmeură
 • Cele mai bune soiuri de tomate timpurii cu o descriere și fotografie
 • Varietate de tomate Robin

În vânzare puteți găsi patru tipuri principale de băutori pentru prepelițe

 • Băuturi de băut, de asemenea picură - aceasta este una dintre cele mai practice opțiuni. Apa se scurge din recipient atunci când prepelita își apasă ciocul pe vârful mamelonului. Apa din interior nu este poluată, ele lucrează fără probleme, principala fiind că păsările înțeleg principiul acțiunii, dar de obicei acest lucru nu provoacă probleme.
 • Tipii de băuturi din plastic tip deschis sunt cei mai simpli băutori care sunt utilizați și ca alimentatoare. Unii băutori din plastic au pus pe podea, alții - sunt atârnați pe cușcă, dar, de regulă, din interior. Principalul lor dezavantaj - apa este rapid poluată. Chiar dacă se schimbă la fiecare 2 ore, va rămâne în praf și resturile alimentare, deoarece prepelițele se comportă prea activ. În plus, dacă băutorul este pe podea, o puicuță se poate îneca în ea.

Tipii de băuturi din plastic tip deschis sunt cei mai simpli consumatori de alcool.

Important: dacă alegeți băutorul potrivit pentru prepeliță, puteți reduce cantitatea de murdărie din cușcă și puteți proteja păsările de o varietate de boli.
 • Cupa pentru bețișoare este alcătuită din plosek, care se află una peste alta într-un model de șah. Când se scurge apa (atinge o valoare critică), se declanșează o supapă specială și apa începe să se toarnă până la un anumit nivel. Cupa de băut este cea mai convenabilă în utilizare, se completează singură, este doar tip deschis, prin urmare apa va fi poluată.
 • Vacuum consumator de alcool este adesea folosit pe fermele mari de păsări. Principiul muncii sale constă într-o presiune diferită în interiorul și în afara structurii. Apa în sine este adăugată la rezervor pe măsură ce nivelul scade, cel mai important fiind adăugarea regulată a apei în rezervorul principal. Astfel de recipiente sunt practice, doar o farfurie în care apa din rezervor este de obicei de tip deschis, iar apa din ea este poluată rapid.

În plus, băuturii diferă în funcție de volum, prezența unui rezervor închis, conectarea la sistemul de alimentare cu apă, metoda de localizare în celulă. Toate aceste tipuri de băutori au atât calități, cât și dezavantaje. În practică, este posibil să înțelegem ce este în neregulă cu ei și cum sunt mai buni decât alții. Doar pentru asta trebuie să le cumperi pe toate, dar nu este profitabilă. Prin urmare, mulți fermieri își fac propriile boluri de prepelițe.

Cupa pentru bețișoare este alcătuită dintr-un castron similar băuturilor deschise

Cum să faci un bol de băut pentru prepelițe cu mâinile tale

Nu este dificil să faci băutoare bune pentru noplu pentru prepelițe cu mâinile tale, principalul lucru este acela de a determina dimensiunea și tipul construcției.

 • Un bețivar mic.

Acest băutorul este ușor de făcut dintr-o simplă sticlă mică de plastic. O gaură pentru mamelon este forată în gât (poate fi cumpărată la orice magazin de animale de companie). Apoi, mamelonul este atașat la gât și apa este turnată în sticlă. Toate bolurile de băut sunt gata. Acesta poate fi atașat la cușcă cu un fir simplu în două locuri, pentru a nu cădea.

 • A doua variantă a băuturii este mai dificilă, dar convenabilă, dacă există multe păsări în cușcă.

Vacuum consumator de alcool este adesea folosit pe fermele mari de păsări.

Găurile pentru nipluri sunt realizate în țevi din plastic cu secțiuni pătrată. Este mai bine să faceți aceleași distanțe între ele, de aproximativ 3-5 cm. Pe o parte a țevii trebuie să introduceți un tub mai mic care va ieși în sistemul de alimentare cu apă sau în rezervor cu apă. Pentru a fixa un tub pe altul, se folosesc dispozitive de fixare din plastic și garnituri de cauciuc. Din a doua parte, tubul este închis cu un dop pentru a împiedica scurgerea apei.

Acum este posibil să fixați sfarcurile, uneori fac și dripticks sub ele, dar nu neapărat. Sfarcurile sunt setate astfel încât nivelul apei din conductă să fie deasupra feței lor superioare, altfel apa nu va picura.

Tot ce rămâne rămâne să fixați sticla de apă pe peretele cuștii, folosind elemente de fixare din metal sau plastic, astfel încât păsările să poată bea apă în mod confortabil. Un tub care iese din băut este conectat la un sistem de alimentare cu apă sau la un rezervor de apă și apa trece prin el în băutorul.

Interesant! În băuturile mamelonului este ușor să se dizolve vitaminele. În acest caz, puteți fi siguri că aditivul valoroasă nu va fi vărsat în celulă sau contaminat. Și în ceea ce privește consumul de alcool, păsările vor consuma vitamine cu apă.

Sticlă de băutură dintr-o sticlă de plastic cu propriile mâini

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cum să hrăniți usturoiul de primăvară
 • Cal cal Andaluz
 • Zmeură de zmeură Glen Coe
 • Ce să hrănești porcii?

Puteți chiar să faceți propria apă de prepelă dintr-o sticlă de plastic simplă. Există o mulțime de metode de fabricare, dar există și cel mai simplu tip, care se face în câteva minute. Un astfel de bețiv din sticlă va face dacă cel bătrân a răsfățat sau puii au ieșit înaintea timpului și nu au de ce să bea.

Într-un băutură de plastic deschis, apa trebuie schimbată la fiecare 2 ore

 1. O sticlă de plastic și un cuțit ascuțit sunt necesare pentru băut. Dimensiunea sticlei poate varia. Pentru un număr mic de persoane va fi suficient și 0,5 litri. Dacă colivia este mare și există multe prepelițe, atunci 1,5-2 litri.
 2. Sticla este plasată orizontal și se taie câteva găuri cu un cuțit în care prepelițele își pot lipi capetele. Pentru a împiedica păsările să se rănească de marginile sticlei, puteți să le ștergeți, să le lipiți cu bandă de scotch de mai multe ori sau să le lipiți cu cauciuc tăiat, în mod clar pe margine. O altă opțiune este de a arunca marginile cu foc. Plasticul sa topit puțin și nu va fi ascuțit. Dar, în principiu, acest lucru nu este necesar în cazul în care găurile sunt tăiate curate.
 3. Acum este necesar să umpleți flaconul cu apă curată și să-l atașați la cușcă din exterior sau din interior, depinde de modul în care vă îmbunătățiți. Principalul lucru este că păsările pot ajunge la apă! Puteți atașa o sticlă cu un fir simplu sau o atârnați pe o frânghie, înfășurând în jurul gâtului și fundului, apoi legată pe tavanul cuștii.

Recomandări generale

Este necesar să nu puteți alege doar corect sau să știți cum să faceți un vas de băut cu propriile mâini, ci și să îl mențineți, altfel prepelita va rămâne fără apă sau chiar se poate îmbolnăvi. Următoarele sunt sfaturi generale.

 • Nu este permisă turnarea apei reci sau calde în bolile de prepelițe. Indiferent de perioada din an, apa trebuie să fie la temperatura camerei!
 • Dacă vitaminele sunt adăugate în apă, este important să se măsoare corect doza. În plus, orice aditivi trebuie să fie solubili, în caz contrar se vor lăsa pur și simplu pe fund.
 • Dacă se folosește un vas de plastic de tip deschis, este necesar să se schimbe apa din acesta la fiecare 2 ore.
 • Alcoolul se spală o dată pe zi în apă curată folosind un burete. Toate murdăriile care pot ajunge acolo sau se pot lipi de suprafață sunt decojite. Este mai bine să nu folosiți mijloace speciale, în special cele care au un miros persistent, deoarece păsările pot refuza să bea de la băutorul care are o aromă neobișnuită. În schimb, puteți lua o cenușă de lemn simplă. Se curăță bine și miroase, nu lasă urme.
 • Dezinfectarea consumatorilor de alcool trebuie efectuată de aproximativ două ori pe lună. Acest lucru poate reduce riscul de îmbolnăvire în rândul păsărilor.

Un bol de prepeliță de calitate este la fel de important ca și alimentatorul. Dacă păsările nu au un rezervor normal de apă, nu vor putea bea pe deplin, apa va fi murdară și microorganismele periculoase pot începe să se dezvolte. Deci este mai bine să petreceți ceva timp creând un băiat bun sau cumpărați-l într-un magazin.

Vizionați videoclipul: Shake proteic din lapte si oua de prepelita - Nicoleta Luciu (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send