Grădinărit

Plant Broom

Broom se referă la familia de leguminoase. Predomină creșterea în Marea Mediterană și în mijlocul Europei. Această plantă are un aspect frumos, decorativ. Acesta este adesea folosit în designul peisajului, iar în timpul înfloririi îi place nu numai cu flori frumoase, ci și cu parfum.

Ce este o mătură

Broom - este veșnic verde sau foioase, arbori purtători de miere, cultivate în sol deschis, servesc ca decor în designul peisajului. Frunzele culturii sunt triple, uneori simple. Florile sunt în rasele axilare sau apice. Culoarea mugurilor este albă, cărămizie, dar cel mai adesea galbenă. Această cultură nu crește rapid și doar la vârsta de 3 ani începe să înflorească pentru prima dată.

Fotografie de Creeping (Cytisus decumbens)

Interesant! Luna de mătase în calendarul celtic este la sfârșitul anului. Acesta este un timp de însumare, de curățare a tuturor lucrurilor inutile în casă, personaj și obiceiuri.

Multe varietăți ale acestei plante sunt otrăvitoare, deoarece conțin o mulțime de pectine, chitină, enzime. În cantități mici, unele dintre ele sunt utilizate în scopuri medicinale, dar este foarte important să se respecte doza! Anumite specii de broșe pot suporta înghețuri grave, dar există și soiuri termofile pentru care frigul este inacceptabil. Cultura, în funcție de varietate, este capabilă să crească în paturi de flori, pe fereastră, în garduri naturale sau în vase, vase și în condiții de interior.

Tipuri și soiuri de mătură

Citiți și aceste articole.
 • Sos de varietate Sora
 • Descriere soiuri de castravete Adam F1
 • Cum să faci struguri de apă
 • Galben rusesc galben

Genul de mătură conține peste 40 de specii din această cultură.

Fotografie de Coronet broom (Cytisus scoparius)

 • Mătură târâtoare (Cytisus decumbens) crește până la 20 cm înălțime și până la 80 cm în circumferință. Sprigs de culoare verde acoperite cu villi scurt. Frunzele sunt verde închis, alungite la 20 mm, acoperite cu villus pe partea din spate. Florile sunt galbene, nuante diferite. Aceasta este cea mai frumoasă priveliște a tuturor pitici, pentru că oferă o înflorire abundentă. Fasolele cresc până la 2,5 cm în lungime, pubescente. Există rezistență la îngheț, dar în același timp, planta poate îngheța, dacă iarna era geroasă, fără zăpadă.
 • Cytisus scoparius (Cytisus scoparius) creste pana la 3 metri in inaltime, deci este cultivat in pamant. Lăstarii sunt subțiri, verzi, în timp ce tinerii - pubescenți. Frunzele sunt alternativ triple, ovale. Budi cu dimensiuni de până la 20 mm, de formă neregulată, pot fi plasați singuri sau în perechi în axile pliantelor. Culoarea florilor este galbenă. Fructele sunt reprezentate de o fasole oblonga, oblate, cu mai multe seminte. Se răcește până la -20 ° C. Cultivate în țările europene calde. Calificări: Lena, Burkvudi, Andreanus Splendens, Killiney Red.
 • Mătură timpurie (Cytisus praecox) crește la 1,5 metri. Pagini ca arce, subțiri, cresc gros. Foaie lanceolate, înguste, până la 20 mm, verde deschis. Rădăcinile sunt superficiale. Floare abundenta, muguri galbene, cu un miros puternic. Aceasta este o plantă nepretențioasă, rezistentă la frig. Este folosit pentru decorarea peisajelor, a frontierelor, pot fi cultivate acasă. Pe baza acestei specii a fost creat celebrul soi Alldold. Se distinge prin muguri galbeni strălucitori care apar înainte de frunze. Și gradul "Bosko Ruby" crește până la 2 metri. Florile în afara sunt întotdeauna rubin, în interior - purpuriu.

  Fotografie de Early Broom (Cytisus praecox)

Interesant! Infloreste timpuriu in ultima luna de primavara. Are flori frumoase și aromă bogată, care se întinde pe distanțe lungi.
 • Mătură oblică (Cytisus elongatus) crește până la 1,5 metri înălțime. Acesta este un tip foarte comun. Înflorește de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii iunie. Mugurii sunt galbeni cu un luciu de aur. Frunze cu un fuzz scurt, culoare trifoliată gri-verde. Soiul iubește lumina, nu se teme de secetă, dar pentru adăpostul de iarnă se face pentru el.
 • Twisted Broom (Cytisus aggregatus) - varietate pitic pentru cultivarea în paturi de flori și în condiții de cameră. Creste doar pana la 50 cm in inaltime. Bush în circumferință de până la 80 cm. Înflorirea are loc la începutul lunii iulie și durează până în octombrie, mugurii fiind galbeni. După înflorirea fructelor coace. Planta este rezistentă la îngheț, ușor de înmulțit.
 • Mătură din Rusia - O cultură capabilă să reziste la iernile înghețate. Creste o tufa mica pana la 1,5 metri in inaltime. Frunzele sunt de culoare gri-verde. Buchetele sunt galbene strălucitoare, în timp ce înflorirea este frumos decorată cu un tufiș.

  Fotografia lui Broom Oblong (Cytisus elongatus)

 • Purple Broom (Cytisus purpureus) creste pana la 60 cm in inaltime. Ramurile se ridică ușor deasupra solului, creând o coroană de răspândire. Este o plantă cu creștere rapidă, cu calități decorative excelente. Albă Albă - varietate de specii violet de foioase. Ramurile sunt arcuite, până la un metru înălțime. În lunile mai și iunie, această plantă este acoperită cu flori delicate în formă de bulion alb, care sunt înaintea apariției frunzișului. Mătură albastră Albus -40 de grade! De asemenea, se cunosc soiuri de specii mov, cum ar fi: "Roseus", "Depresie", "Captivitate", "Amzatikus".
Interesant! Broomstickul este un simbol al bunăstării și al armoniei la toate nivelurile activității vitale - fizice, mentale, spirituale și emoționale.

Acestea sunt doar cele mai comune tipuri de cultură. Există, de asemenea, astfel de tipuri de plante, cum ar fi Rakitnik Kyussky, plutitoare, înnegrite, Zinger.

Reproducerea și plantarea plantelor

Fotografie de Twisted Broom (Cytisus aggregatus)

Înmulțirea măturii se face de obicei prin una din cele trei metode descrise mai jos.

 • Atunci când semințele de reproducere trebuie să selecteze numai semințe de înaltă calitate. Semințele sunt semănate în plăci sau recipiente similare în primăvară, la o adâncime de 6 mm. Terenul pentru aceasta este format din părți egale de turbă și nisip. Containerul cu semințele semănat este plasat într-un loc întunecat, dar cald (+ 18 ... + 21 ° С). Este necesar să le aerisiți și să le udați în mod regulat. După apariția germenilor, se scufundă în recipiente separate sau, într-un loc permanent, în pământ. Pământul pentru acest lucru este preluat din 2 părți de sodă, părți de humus și 0,5 părți de nisip.
Interesant! Dacă puneți ramurile de mătură în dormitor, vă va permite să memorați și să descifrați mai bine visele.
 • Pentru tăieturile de reproducere sunt tăiate prin ramuri cu 3-4 frunze. Toate frunzele mari sunt îndepărtate. Butașii înrădăcinați în vară, în solul nisipului și turbei (în părți egale). Acestea pot fi plantate gros, deoarece este nevoie de transplant ulterior. Apoi, acestea sunt acoperite cu o sticlă transparentă, tăiată și menținută la o temperatură de aproximativ + 18 ... + 20 ° С. Este necesară ventilarea și umidificarea terenului la butași. După ce cresc, puteți planta răsaduri în recipiente separate sau în sol deschis.
 • În timpul reproducerii prin stratificare, este luată o ramură lungă și este îndoită la sol, acoperită cu sol deasupra. Și pentru a nu se ridica de vânt, este necesar să-l apăsați cu o lovitură sau cu o piatră mică. În curând vor exista planuri. Când cresc, sunt separați de bucătarul părinte și se așează.

Stock Foto Mătură rusă

Cum să aibă grijă de mătură în câmp deschis

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Dur grâu
 • Stavropol oaie rasa
 • Mascarea roșiilor în seră
 • Rasă de pui albi din Rusia

Broom are multe soiuri. În unele cazuri, îngrijirea pentru aceasta poate fi puțin diferită, însă punerea în aplicare a unor standarde de îngrijire necesită majoritatea tipurilor de mătură.

 • Temperatura optimă a aerului din martie până la sfârșitul lunii octombrie este de + 18 ... + 25 ° С. Din noiembrie până în februarie acesta poate fi redus la + 8 ... + 10 grade. Dacă temperatura este mai mare în timpul iernii, cultura va începe să doară.
 • Planta de umiditate preferă mare. Puteți efectua pulverizarea regulată sau puteți seta vasul pe o tavă umedă. Dar această plantă are nevoie de umiditate ridicată numai în timpul verii. În timpul iernii, pulverizarea se realizează foarte rar și cu mare grijă, mai ales dacă planta este conținută la temperaturi scăzute.
 • Iluminarea ar trebui să fie întunecată, dar luminată. În cea mai mare parte, planta ar trebui să fie iluminată abia dimineața, iar când soarele este înclinat, după-amiaza soarele nu trebuie să cadă pe ea. Cea mai bună locație în condiții de apartament este pe fereastra de vest sau est. Dar în perioada de toamnă-iarnă lumina nu este importantă, nu ar trebui să fie prea mult.
Important: În timpul transplantului și al îngrijirii măturii, trebuie să fiți foarte atent, să folosiți mănuși, deoarece aproape toate tipurile sunt otrăvitoare.

Fotografia lui Broom Purple (Cytisus purpureus)

 • Broomul nu poate crește fără aer curat. Dacă creste acasă, într-o oală, pentru vară este mai bine să o luați pe stradă, pe balcon, pe grădină sau pe verandă. Dacă nu există posibilitatea de a aduce cultura la aer curat, atunci cel puțin trebuie doar să vă asigurați că ventilația regulată a camerei.
 • Udarea în sezonul cald petrec abundente când stratul superior al pământului începe să se usuce. În timpul iernii, este nevoie de udare rare, astfel încât pământul să nu fie acid. Este indicat să apăsați această plantă cu apă de var în compoziție.
 • Îmbrăcămintea de sus din primăvară până în toamnă se efectuează la fiecare 14 zile cu minerale complexe. În toamnă și iarna se opresc.
 • Prima circumcizie are loc la vârsta de trei ani, când cultura atinge o înălțime cuprinsă între 50 cm. Aceasta se face astfel încât cultura să nu-și degradeze frunzele și să se înmulțească mai mult.
 • Transplantul se face după înflorire, dacă potul este deja mic pentru el. Un amestec de 2 părți sodă, 1 parte humus și 0,5 părți nisip este utilizat ca sol. Pentru plantele mari este necesar să adăugați puțină var la sol. De asemenea, este important să se asigure o scurgere calitativă într-o oală sau într-o grădină de flori. Deoarece cultura nu tolerează stagnarea apei.

Bătrânețea nu este deseori, dar poate afecta dăunători și unele boli. În cazul moliilor, molii sunt tratați cu 0,2% clorofos. Pulverizarea cu insecticide bacteriene va ajuta de la molii și de la mucegaiul praf - 5% vitriol albastru. Uneori, cultura este afectată de un spot negru. În acest caz, utilizați 1% oxiclorură de cupru, fondazol sau 1% amestec Bordeaux.

Vizionați videoclipul: Broom: The local Yellow Plant Medicine? - E417 - by (Octombrie 2019).