Grădinărit

Zmeură de zmeură Glen Ampl

Pin
Send
Share
Send
Send


Zmeura standard Glen Ampl este o varietate relativ nouă. Dar, în ciuda acestui lucru, este cunoscut de grădinari aproape în întreaga lume. Acesta este adesea numit un copac de zmeură, deoarece crește înalt și ramurile ramificate. Aceasta este o varietate foarte valoroasă de zmeură cu randamente ridicate.

Descrierea varietății de zmeură Glen Ampl

Zmele de zmeură Glen Ampl se referă la soiurile de mijloc. Recoltarea a fost recoltată în a doua jumătate a lunii iulie. A fost obținut prin trecerea lui Miker și Glen Prosen. Potrivit pentru teren deschis și închis.

Interesant! Raspberry Glen Ampl adecvat pentru cultivarea la scara industriala si curatenie mecanica.

Foarte adesea tufa este reprezentată de un singur foc.

Bucățile ocupă mult spațiu. Captează puternic, neted, cu o înălțime de până la 3 metri. Foarte adesea tufa este reprezentată de un singur foc. În același timp, ea are până la 30 de ramuri, pe care se îngroașă fructele. Spikele sunt rare. Plicuri colorate saturate verde.

Boabe sunt mari, cântărind până la 10 g, culoare zmeură. Forma este aproape rotundă. Soiul se caracterizează printr-o abundență de suc în boabe. Gustul este dulce, cu o ușoară aromă, scor de degustare de 4,5 puncte din 5.

Meritele zmeurii Glen Ampl

Citiți și aceste articole.
 • Compote Apple
 • Cum să săriți o capră după primul miel
 • ceară de albine
 • Sweet Cherry Variety Astakhova

Varietatea de zmeură Glen Ampl are multe calități pozitive.

 • Planta este puternică, nu se teme de vânt puternic, se dezvoltă rapid.
 • Aproape nici un spini.
 • Există o mare rezistență la secetă, vânt puternic.
 • Glen Ampl este imun la multe boli.
 • Randamentul este ridicat - 1,3-1,7 kg pe o traiectorie ramificată. Dacă tufa constă din 2-3 astfel de lăstari, atunci randamentul crește corespunzător.

  Zmeura creste calitatea mare, comerciala

 • Zmeii cresc mari, de calitate comerciala.
 • Bomboanele pot fi transportate pe distanțe lungi și scurte.
 • Rezistența la îngheț la -30 grade Celsius.
Important: Variabilitatea vremii nu afectează negativ GlenAmpl. Prin urmare, este convenabil să-l crească în zone cu temperatură variabilă.

Lipsa varietății

Nu există multe dezavantaje la soiul de zmeură Glen Ampl, dar înainte de a achiziționa material săditor pentru plantare, trebuie să vă familiarizați cu ele.

 • Bush mare, ceea ce complică îngrijirea și recoltarea.
 • Rezistența la putregai și rugină este medie.

  Mărimea și gustul boabelor depind în mod direct de calitatea terenului.

 • Mărimea și gustul boabelor depind direct de calitatea terenului. În cazul în care solul are un conținut scăzut de potasiu și fosfor, boabele vor crește mici, acru. Deci, hrănirea este acordată o atenție specială.

Plantarea de Zmeură Glen Ampl

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • De ce frunzele de Zamioculkas devin galbene
 • Ce poate și nu ar trebui să fie dat curcanilor
 • Descrierea și caracteristicile de ridiche Daikon
 • Rasă de găini Phoenix

Soiurile de plantare se desfășoară cel mai adesea în primăvară, astfel încât tufișurile să se înrădăcineze în mod normal înainte de vremea rece. Acest lucru este cel mai bine făcut după îngheț de întoarcere, când pământul se încălzește. În toamnă se poate planta, dar este important să se calculeze corect timpul, în caz contrar răsadurile vor muri înainte ca ele să se poată lăsa în urmă înainte de îngheț. Terenul este ales soare, deși în umbră acest soi crește bine. Nu puteți planta zmeură în locuri unde stagnarea apei, deoarece tufișurile sunt predispuse la putrezirea rădăcinilor.

Pământul din zmeura Glen Ampl preferă pământul argilos sau nisipos. Ar trebui să fie moderat de lumină, drenat cu o abundență de humus. Este important ca toate substanțele nutritive necesare (în special potasiu și fosfor) să fie prezente pe pământ.

Zmeura Glen Ampl crește de obicei și nu cade, dar, totuși, pentru a simplifica cultivarea, merită legată de grătar

Important: Bucățile de zmeură Glen Ampl cresc de obicei și nu cad, dar totuși, pentru a simplifica cultivarea, ar trebui să le legați de spini.

Înainte de plantare, pământul este săpată, slăbit, fertilizat după cum este necesar. Ei fac adâncimi de 25 cm adâncime și 60 cm în diametru pentru tufișuri. O distanță de 2-3 metri este observată între tufișuri, deoarece acestea se extind atât de mult! După plantare, fiecare răsad este udat, cheltuind într-o găleată de apă. Zona rădăcinii poate fi mulsată, astfel încât plantele să se rădăcineze mai repede, iar apa nu se va evapora repede. Dacă plantele au fost plantate în primăvară, vârfurile sunt tăiate cu 20 cm.

Cum să îngrijiți o plantă

Zmeura Glen Ampl nu este greu de îngrijit. Pentru a obține randamente mari, este necesar ca cultivarea să fie corectă.

 • La începutul primăverii, în cazul în care zmeura Glen Ampl a crescut de mult timp pe site-ul, trebuie să goliți solul sub tufișuri din frunziș. Pământul este slăbit, astfel încât aerul începe să curgă spre rădăcini.
 • Udarea este abundentă, dar nu este frecventă, astfel încât apa să nu stagneze. În special, se acordă o atenție deosebită udării în perioada secetei, în timpul verii.

  Udarea este abundentă, dar nu este frecventă, astfel încât apa să nu stagneze.

 • Alimentarea se face obligatoriu, altfel dimensiunea și gustul fructelor de padure pot suferi. La începutul lunii aprilie, se aplică primul îngrășământ. O găleată de humus, 5 g de uree se ia într-o găleată de apă. După amestecare, trebuie să insistați îngrășămintele la 3 ore și numai apoi să le folosiți pentru udare. În timpul verii, va fi util să se facă o soluție de îngrășăminte de pasăre (200 g / 10 l de apă) infuzată în timpul săptămânii. În toamnă, sub fiecare bucată (în brazde) se face superfosfat (50 g) și sare de potasiu (40 g). De asemenea, nu face rău pentru a face humus (3,5 kg / mp M.) Pentru a săpături de la sol.
 • Mulchingul este o procedură opțională și totuși mulți grădinari îl recomandă. Astfel, mai mulți nutrienți și umiditate sunt depozitați în sol și, prin urmare, poate fi redusă și udarea și fertilizarea. Ca mulci puteți folosi paie, humus, turbă.
 • Formarea este esențială pentru ca planta să producă randamente ridicate anual. Păgonii vechi sunt întotdeauna tăiați și cei care cresc incorect. De asemenea, eliminați sucursalele bolnave, rupte.
 • Cultivarea se face cel mai bine pe spițe. Un simplu jartieră pentru cârlige sau un suport, în acest caz nu dă efectul dorit.
 • În toamnă este important să eliminați toate frunzele căzute, astfel încât dăunătorii să nu apară.
 • Pentru iarnă, tufișurile nu trebuie să fie încălzite. Numai în regiunile nordice, unde iarnă este foarte rece și prelungită, nu se doare să se pună un strat de mulci sub tufișuri și să se îndoaie iazurile la pământ, acoperindu-le cu lapnik și material dens și izolant.

Mulchingul este o procedură opțională și totuși mulți grădinari îl recomandă

Important: nu puteți acoperi zmeura cu folie pentru iarna, pentru că va începe să măture. Ca urmare, va apărea putregaiul și bucșa ar putea să moară înainte de primăvară.

Boli și dăunători de zmeură Glen Ampl

Soiul are un sistem imunitar robust. Pentru ca tufișurile să nu facă rău și să nu fie afectate de dăunători, de obicei este suficient să urmați regulile tehnologiei agricole. De asemenea, este important să se ia măsuri preventive.

Didimelă și antracnoză pe plantă apar în cazuri foarte rare, dar bolile virale pot ataca cultura. În cazul debarcărilor îngroșate există riscul de rugină sau de mucegai praf. Pentru combaterea bolilor, se folosesc fungicide biologice precum Planriz, Fitosporin-M, Gamar. Dacă boala a reușit să se dezvolte și să se răspândească prin arbuști, atunci este mai bine să folosiți produse chimice cum ar fi Bayleton, Kvadris, Kuproksat sau Topaz. Bordeaux lichid ajută cu multe boli.

Dintre dăunători trebuie să vă temeți de aproape toate insectele, cu excepția afidelor (pentru ea, această zmeură nu este interesantă). De la dăunători se utilizează insecticide, cum ar fi Karbofos, Alatar, Kemifos, Metafos, Aktellik.

De la dăunători utilizați insecticide

Important: Atunci când se plantează între plante, distanța necesară este menținută astfel încât să aibă un loc de dezvoltare liberă. În caz contrar, dăunătorii vor începe să planteze, iar bolile se vor dezvolta.

Pentru a preveni apariția bolilor și a dăunătorilor de pe zmeura Glen Ampl, se vor lua măsuri preventive în timp util.

 • Pentru plantare se folosesc numai răsaduri sănătoase.
 • Pe măsură ce tufișurile cresc, trebuie să le subțiriți.
 • Recoltat la timp merge.
 • Pe site-ul de mai multe ori pe săptămână se colectează toate buruienile.
 • De 2-3 ori pe an se efectuează tratamentul preventiv al arbuștilor cu fungicide biologice și insecticide (este de dorit să le schimbăm în mod constant, astfel încât bolile și dăunătorii să nu aibă timp să se adapteze).

Recoltare și prelucrare

După maturizarea completă, boabele nu sunt vărsate din bucșă, datorită faptului că se fixează ferm pe tija. Fructul durează aproximativ o lună. Până la 30 de tone de recoltă sunt recoltate pe hectar pe sezon.

Peste 30 de tone de recolte sunt recoltate pe hectar pe sezon.

Boabele au uz universal. Cele mai mari pot fi înghețate, după dezghețare, își păstrează forma, nu-și pierd gustul și dulceața. Fructele mici sunt potrivite pentru a face gem, suc, gem, fructe roșii și alte conservări. În plus, zmeura Glen Ampl este potrivit pentru uscare, utilizarea în prepararea produselor de patiserie delicioase, deserturi.

Recenzii privind varietatea de zmeură Glen Ampl

Opinia grădinarilor despre zmeura Glen Ampl cea mai mare parte pozitivă.

 • Ekaterina Kravchenko: "Zmeura Glen Ampl este un soi bun, am crescut in gradina timp de 2 ani, randamentul este foarte mare, este suficient atat pentru mancare, cat si pentru conservare, anul trecut chiar si o parte din recolta a fost oferita cunostintelor pentru ca iau prea mult pentru o singura familie. Nu o izolăm, mai ales că este dificil de făcut - tufișurile sunt mari, iar zăpada este folosită ca mulci în timpul iernii ".
 • Maxim Tanko: "Din soiurile noi de zmeură de la Glen Amplum este un favorit pentru mine, soiul este rezistent la multe boli și dacă îl plantați în mod corespunzător, nu dens și aveți grijă de acesta în mod normal, atunci plantele nu vor face rău deloc. nevoie de udare adecvată și de fertilizare. Deci, o recomand tuturor! ".
 • Tatyana Rybka: "Zmeura Glen Ampl a plantat de doua ori pentru prima data, site-ul a ales cel greșit.Am citit că soiul se răzgândește la umbra, numai că nu a fost acordat atenția că nu poate fi plantat pe teren cu drenaj slab.Așa că prima experiență a eșuat, "din cauza abundentei de umiditate, a doua oară a plantat-o ​​la umbra din nou, dar deja pe un teren înalt, astfel încât apa să nu mai stea, tufișurile s-au liniștit repede, prima recoltă a fost deja testată, fructele sunt foarte dulci, mari, ca în imagine!

Vizionați videoclipul: MALINA GLEN nawożenie (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send