Apicultură

Rasă de rațe de Vale Cherry

Pin
Send
Share
Send
Send


La alegerea rațelor pentru creșterea animalelor, o atenție deosebită ar trebui acordată rasei Cherry Valley. Aceste păsări sunt caracterizate de o producție mare de ouă și oferă o mulțime de carne hrănitoare și hrănitoare. Catele din raul Cherry Valley au fost crescute în Anglia, la sfârșitul secolului trecut, pe baza rasei Peking. Această specie este foarte solicitată în rândul fermierilor datorită abundenței calităților pozitive.

Descrierea rasei de rațe Cherry Valley

În afară, rața din Valea Cherryi arată ca o rasă de rață Peking. Masa femelelor - 3,4-3,7 kg, masculi - până la 4 kg. Corpul lor este alungit, pieptul este larg. Picioarele sunt de culoare groasă, roșie sau portocalie, aproape de coadă. La adulți, există un strat mare de grăsime, mușchii sunt dezvoltați neuniform. Gâtul este cap gros, mijlociu. Fruntea este convexă. Ochii sunt de culoare albastru închis. Ciocul este curbat, galben-portocaliu. Penaj dens, alb.

Penajul este dens, alb

Interesant! Crescătorii disting două linii de rasă - tată și mamă. Linia maternă este caracterizată de creșterea producției de ouă, iar tatăl - printr-un set rapid de greutate corporală.

Caracteristicile rațelor Valea Cherry

Citiți și aceste articole.
 • Stanley Plum Sort (Stanley)
 • Vacă de calare
 • Cele mai bune soiuri de coacăze negre
 • Rasă de găini Phoenix

Rasa are caracteristici de înaltă calitate, pentru care este apreciată de fermierii din întreaga lume.

 • Persoanele fizice cresc destul de repede. Păsările la 7 săptămâni de viață deja cântăresc aproximativ 2,5-3,5 kg. La această vârstă sunt de obicei permise să fie sacrificate. Greutatea carcasei după sacrificare este de 66-68%.
 • Carnea de pasăre este de culoare roșie, aspru în comparație cu carnea albă, dar destul de blândă, cu gust excelent. Carnea hrănitoare, conține multe minerale, vitamine în compoziție.

Masa carcaselor după sacrificare - 66-68%

Important: carnea de rață Cherry Valley nu este alimentară, deoarece este absorbită de organism timp îndelungat.
 • Siguranța păsărilor adulte - 98%, tinerii - 95%.
 • Femelele încep să se nască din 6-7 luni de viață.
 • Femelele pot produce 120-150 ouă de înaltă calitate pe an.
 • Masa unuia ou este de aproximativ 100 g.

Întreținere și îngrijire

Întreținerea și îngrijirea rasei de rață Cherry Valley este pretențioasă. Pentru ca rațele să zboare, să crească, să se stabilească într-o casă confortabilă și să urmeze niște reguli importante de îngrijire.

 • Camera pentru păstrarea rațelor se face pe baza faptului că până la 3 persoane pe metru pătrat.
 • Temperatura camerei trebuie să fie întotdeauna peste zero. În timpul iernii, nu trebuie să scadă sub +5 grade. Dacă este necesar să primiți ouă din rațe în timpul iernii, atunci temperatura în cameră se ridică la +15 grade Celsius. În plus, ventilarea trebuie stabilită în rață.
 • Turba, paiele sau fânul sunt folosite ca lenjerie de pat. Lunca este schimbată la fiecare 3 luni sau puțin mai mult.
 • Duhurile sunt foarte largi. Ele sunt atașate la pereți, la o înălțime de 20 cm de la podea. Cuiburile ar trebui să fie suficiente pentru toate femeile (1 cuib pentru 3 rațe).

În primăvară și vară pasărea este eliberată pentru a înota.

Important: Dizoldiile și curenții în casă sunt excluse, în caz contrar indivizii vor fi bolnavi.
 • O zi ușoară pentru rațele din Valea Cherry ar trebui să dureze 12 ore. Pentru a realiza acest lucru, iluminatul artificial se face în interior. Lampa stabilit un pic în interior nu ar trebui să fie foarte luminos. Distribuiți becurile uniform pe tavan.
 • Pentru ca păsările să curățească penele, un râu cu nisip și cenușă este așezat în rață. Modificați acest amestec la fiecare 20-30 de zile.
 • Curățarea este efectuată frecvent, astfel încât să nu existe murdărie în interior. Păsările au penaj alb, astfel încât acestea pot deveni repede îngrozite. Deci toate suprafețele din rață, jgheaburi, jgheaburi, cuiburi și găuri trebuie să fie curățate cât mai des posibil.
 • Plimbarea se stabileste in spatiu. În primăvară și vară, păsările sunt eliberate pentru a înota. Dacă nu lângă un rezervor, merită să faceți o mică "piscină" pentru păsări sau pur și simplu puneți un bazin larg, o baie cu apă.

Posibile boli

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cum să scapi de păpădie
 • Conserve de castraveți
 • Siloze pentru animale
 • Cum sa cresti capsunile de gradina

Râurile din Valea Cherry au imunitate mare și rezistență la o mare varietate de afecțiuni. Și totuși ei pot răni în unele cazuri. De exemplu, dacă aveți o dietă nesănătoasă, acestea au o deficiență de vitamine, care, la rândul lor, conduc la boli ca conjunctivita, beriberi. Lipsa oricăror substanțe se poate observa asupra comportamentului păsărilor. De obicei, încep să mănânce pietre mici, rumeguș, pene pline. Pentru a rezolva problema, dieta este îmbunătățită, premixurile sunt incluse în feed.

Râurile din Valea Cherry au imunitate mare și rezistență la o mare varietate de afecțiuni.

În plus, schimbările bruște de temperatură duc la răceli, omfaliți sau catargi. Principalele simptome sunt inactivitatea, pierderea apetitului. Dacă o pasăre primește o mâncare veșnică, atunci încep problemele cu intestinele și scaunele.

Pentru ca păsările să nu rănească și dacă se întâmplă ceva, s-au recuperat repede, trebuie să-i apelați unui medic veterinar la primele semne de boală. Pacienții sunt de obicei izolați și tratați de un medic veterinar. Restul efectivului este supus unui tratament profilactic.

Cum să hrăniți rațele din Valea Cherry

Pentru ca rațele Cherry Valley să se dezvolte în mod corespunzător și să crească rapid, trebuie să facă o dietă echilibrată. Ei hrănesc păsările acestei rase în moduri diferite. Puteți folosi furaje, amestecuri de cereale uscate, legume granulate cu vitamine, paste umede cu verdeață și legume.

Alimentele se administrează de 2-3 ori pe zi.

Alimentele se administrează de 2-3 ori pe zi. Dacă păsările au voie să meargă afară în timpul zilei, atunci trebuie să hrăniți doar de 2 ori - dimineața și seara, dar dacă rațele nu merg în timpul zilei, trebuie să le hrăniți de 3 ori pe zi.

În timpul iernii, dieta include premixuri, ramuri tinere de plante, siloz, legume, boabe germinate. Acest lucru vă permite să diversificați alimentele, să îmbunătățiți absorbția alimentelor în sezonul rece și să reduceți riscul de beriberi.

Cresterea rasei

Cherry Valley ouă de rață începe să transporte în 7 luni sau puțin mai devreme. Păsările au instinct matern, prin urmare, reproducerea se face, de obicei, printr-o metodă naturală. La un moment dat, până la 20 de ouă pot fi puse în cuibul de sex feminin.

În primele două zile, femeia doar stă pe ouă. De la 3 zile, uneori se poate să bea sau să mănânce. Dacă nu face acest lucru, trebuie să o duci la apă, mâncare (hambarul de alimentare și bolul de băut sunt așezate lângă cuib) și apoi să-l plantezi din nou pe ouă.

Peste 20 de ouă pot fi așezate sub rață la un moment dat

Important: Când rațele se așezaseră pe ouă, în nici un caz nu ar trebui să fie deranjate în primele 2 zile. Păsările ar trebui să se obișnuiască să se așeze, să se obișnuiască cu rolul lor. În acest moment, este foarte ușor să o sperie și apoi ea se va ridica și nu se va întoarce la ouă!

Rațele de rapiță cresc rapid și aproape că nu se îmbolnăvesc datorită imunității dezvoltate. Ele sunt acoperite cu gros, galben în jos. Femela poate să aibă grijă de tineretul însuși, așa că cultivarea nu este laborioasă, dar crescătorul ar trebui să fie angajat în hrănire.

Primii tineri de 10 zile oferă ouă tocate, brânză de vaci, amestecate cu chefir. Din a cincea zi, includ și verdele tăiați (urzică arsă cu apă clocotită, pene de ceapă, trifoi). De la 11 zile în dieta ar trebui să aibă deja rădăcini și ceai de cereale pentru adulți. Fiecare produs nou este introdus în regim alimentar treptat pentru a vedea reacția rață la el. Este obligatorie în casa de păsări unde cresc tinerii, trebuie să existe apă curată, proaspătă, care se schimbă de mai multe ori pe zi.

Rațele de rapiță cresc rapid și aproape că nu se îmbolnăvesc datorită imunității dezvoltate

Recenzii ale rațelor Cherry Valley

Opinia agricultorilor despre rațele Valea Cherry poate fi găsită în recenziile de mai jos.

 • Svetlana Bogorodova: "Am decis sa incerc sa cresc ratele din Valea Cherry, pentru ca sunt cultivate chiar si in ferme mari de pasari, ceea ce inseamna ca sunt profitabile, si asa cum sa dovedit a fi adevarat. nu sunt dificile Principalele probleme ale acestei specii sunt că păsările necesită plimbări zilnice și beau multă apă. "
 • Oksana Mishina: "Cireșele vânau ca productivitatea, aspectul și simplitatea, la un moment dat au fost cultivate aproape fără să meargă, păsările au fost obraznice, au strigat mult, au mâncat prost, apoi au construit un pahar, au făcut un iaz mic și situația sa schimbat complet. De 2 ori mai bine, au devenit mai calmi, este dificil să se compare carnea cu gustul, dar păsările se acumulează mai mari și nu există prea multă grăsime în ele așa cum era de așteptat. În general, recomand râsul - merită efortul și banii cheltuiți pe el.
 • Galina Chebotareva: "Cherry Valley a fost crescută de mai mulți ani, dar apoi au decis să experimenteze cu alte rase." Alegerea a căzut pe rasa Mularda și Tempo. sunt liniștiți, se comportă liniștit, principalul lucru este să le ofere condiții pentru o viață întreagă și să le hrănească la timp. Apropo, despre hrănire - dacă le lăsați să se plimbe și să înoate, consumul de furaje scade cu 1,5-2 ori! "

Vizionați videoclipul: No Bake Oreo Cheesecake (Ianuarie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send