Țagle

Făina, speciile și varietățile sale

Pin
Send
Share
Send
Send


Făina este un produs obținut prin măcinarea cerealelor într-o masă sub formă de pulbere. Este de diferite tipuri, varietăți, clase. Faceți făină din cele mai diverse culturi. Fiecare tip specific de făină are propriile sale caracteristici tehnice și scop.

Frize de făină

Orice tip de făină, indiferent de produsul agricol folosit pentru producție, se realizează printr-o anumită metodă. Există trei tipuri de măcinare a făinii.

 • Șlefuirea fină - făină, care este făcută din boabe, pre-curățată de toate cochilii. Acest tip de făină este cel mai adesea folosit în gătit. Este potrivit pentru prepararea de pâine delicioasă, de casă, de produse dulci și bogate, de diferite tipuri de paste etc.

Făină de grâu

Interesant! Făina este singurul produs din lume pe care îl folosesc oamenii de toate rasele, culturile și religiile!
 • Măcinarea intermediară este obținută din cereale care are o cochilie. Acest produs este mult mai util pentru organism, dar de regulă nu este utilizat în gătit, deoarece este dificil să lucrați cu această făină și chiar mai mult pentru a face produse delicioase de patiserie sau paste făinoase!
 • Rectificarea grosieră - o astfel de făină se numește tapet sau un întreg. Acesta conține toate componentele care au o granulație simplă. Pentru organism, este cel mai recomandat, are multe substanțe nutritive, vitamine, minerale. În exterior, seamănă cu cereale întregi.

Tipuri de făină

Citiți și aceste articole.
 • Zucchini Iskander F1
 • Tăierea copacilor vechi de măr
 • Soi de căpșuni Asia
 • Floare violet

Faina de faina

La vânzare există o cantitate imensă de diferite tipuri de făină.

 • Grâu - cea mai căutată specie. Vânzarea de 1, 2, cea mai înaltă calitate a acestui produs, precum și varietatea de krupchatka și tapet. Se folosește pentru o mare varietate de coacere, preparare de paste făinoase.
 • Făina din faina este, de asemenea, destul de populară. Mai ales în mare nevoie în vremurile străvechi.
 • Porumb - a fost inventat după descoperirea Americii. Este potrivit pentru coacerea caserolelor, terci, plăcinte și feluri de mâncare similare.
 • Făina de orez este cea mai căutată specie din Asia de Est. Acolo, este la fel de popular ca și soiul de grâu din Europa. Are o valoare nutritivă ridicată. Potrivit pentru prepararea de mâncăruri dulci, gătit.
Interesant! Făina albă de orez este de obicei amestecată cu alte tipuri de făină, înainte de utilizare, deoarece are un gust neutru și nu este foarte sănătoasă în sine. Dar făina de orez brun este considerată utilă, dar nu poate fi stocată mult timp!

mălai

 • Hrisca este un bine cunoscut tip de făină dietetică care poate fi folosită pentru a face formula de început. Distribuit în Asia de Est. Poate avea un miros persistent de hrișcă. Pentru a scăpa de miros, puteți amesteca produsul cu alte tipuri de făină.
 • Făina de ovăz este folosită în principal în gătit. Este popular, cum ar fi hrișcă în alimentație și alimente pentru copii.
 • Făina din floarea soarelui este, în cea mai mare parte, medicină, nu un produs culinar. Este extrem de benefică pentru sănătate, dar este costisitoare.
 • Făina de dovleac este un produs alimentar. Potrivit pentru prepararea diferitelor tipuri de produse de patiserie dulci și sărate.

De asemenea, făina este migdale, amarant, arahide, cireșe, susan, cedru, cânepă. Este produsă din germeni de grâu și ciulin de lapte.

Compoziția și proprietățile făinii

Făină de orez

Proprietățile și compoziția diferitelor tipuri de făină variază foarte mult. De exemplu, compoziția produsului de porumb și a secului va fi complet diferită. Același lucru se poate spune despre proprietăți. Mai jos sunt criteriile prin care se evaluează făina.

 • Culoare, miros, gust. Acești indicatori sunt foarte importanți și foarte diferiți în diferite tipuri de făină și măcinare. De exemplu, făina de orez este întotdeauna albă, aproape fără gust, dar făină de porumb este galbenă și are un gust mai plăcut. În ceea ce privește speciile de grâu, poate fi atât lumină, cât și întuneric.
 • Umiditatea, zonalitatea sunt indicatori importanți. Umiditatea nu trebuie să fie mai mare de 15%, altfel produsul nu va fi depozitat corespunzător.
 • Tipul de măcinare, prezența impurităților (coji de semințe și alte componente similare).
 • Compoziția - calitatea, cantitatea de gluten, componentele de formare a gazelor și gaze.
Interesant! Se crede că, cu cât este mai întunecată făina, cu atât este mai mare beneficiul. Cu toate acestea, această regulă se aplică numai făinii de grâu simplu, de exemplu, făina de hrisca este întunecată, iar făina de orez pur și simplu nu poate fi întunecată!

Hrana din hrișcă

 • Aciditate.
 • Impurități dăunătoare, prezența dăunătorilor. În acest caz, trebuie să țineți cont întotdeauna de limitele admise stabilite de GOST.
 • Prezența sau absența sunetului la mestecare.
 • Clasa, gradul de făină - sunt stabilite la studierea tuturor indicatorilor de mai sus.

Dacă făina nu trece controlul asupra acelora sau a altor elemente, nu este vândută și nu este utilizată în industria alimentară.

Clasele și clasele de făină

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • David Austin Trandafiri
 • Borsch ulei de pansament
 • Rasă de pui Fireol
 • Cum să hrăniți coacăze?

Există cinci clase principale de făină. De exemplu, tipul de grâu poate lua în considerare caracteristicile acestor clase și soiuri.

 • Făina de calitate superioară include stratul interior, endospermul de grâu. Particule - 30-40 microni. Culoarea este albă. Cantitatea de amidon - 79-80%, puțină proteină - până la 14%. Producția de gluten brut - 28%, conținut de cenușă de până la 0,55%. Fibre în compoziția de minim (0.1-0.15%), precum și grăsime, zahăr. Acest tip de făină este potrivit pentru produse de patiserie, are calități excelente. Produsele finale sunt voluminoase și poroase. Se utilizează în fabricarea de aluat, aluat sau aluat de pâine.

  fulgi de ovăz

 • Krupchatka este un produs de boabe uniforme de culoare crem deschis. Conținutul de cenușă - 0,60%. Nu există practic nici o tărâță în ea. Această clasă este bogată în gluten, recomandată pentru coacerea pâinii. Acesta este fabricat din anumite soiuri de grâu și particulele din el sunt mai mari decât în ​​cazul unui grad superior. Potrivit pentru aluat de drojdie cu multă zahăr și grăsime. Produsele ca rezultat au o porozitate scăzută și se întăresc rapid.
 • Făina din clasa I - cea mai solicitată clasă. Particule de 40-60 microni. Ei au un endosperm și până la 4% cochilii de semințe zdrobite. Amidon - 75%, proteine ​​- 14%, gluten brut - 30%. În această făină, până la 2% din zaharuri și 1% din grăsimi, fibrele - până la 0,3%. Produsul este de culoare albă, poate fi reflux galben sau gri. Recomandat pentru produse de patiserie, paine. Produse de patiserie gata făcute nu se sting repede.
 • Gradul 2 conține particule de grâu în sine și până la 10% din cochilii de sămânță pounded. Particulele variază de la 30 la 200 microni. În acest produs, până la 72% amidon, 15% proteine. Glutenul brut de la 25%, zaharurile de aproximativ 2%, grăsimile la fel de mult, conținutul de cenușă - 1,2%, fibrele - 0,7%. Culoarea este lumină cu un luciu gălbui și mai întunecată, chiar maro. Este recomandat pentru coacerea pâinii. Ele se transformă în volum cu pastă poroasă.
 • Tapetul făinii este fabricat din aceleași substanțe ca și boabele de grâu, dar are mai puține cochilii. Particulele pot ajunge până la 600 de microni. Conținutul de cenușă - 0,1%, fibrele - 0,2%, randamentul glutenului - 20%. Este recomandat pentru pâine de masă de coacere.

Făină de in

Interesant! Pentru șlefuirea semințelor în făină, în Egiptul antic au fost folosite pietre mari.

În plus, trebuie să știți că făina este diferită și în scop. De exemplu, soiul de grâu este împărțit în trei grupe mari.

 • Brânză - potrivită pentru fabricarea pâinii. Este produsă din soiuri moi.
 • Paste - un produs pentru fabricarea de paste făinoase. Pentru fabricarea sa, luați soiuri solide.
 • Produse de cofetărie - făină, recomandată pentru fabricarea produselor de cofetărie dulci și sărate, de la prăjituri la brioșe.

Beneficiile și răul făinii

Beneficiile și daunele făinii depind de cantitatea de hrană. Făina de zăpadă (grâu) este produsul cel mai inutil pentru sănătate, în alb este o mulțime de carbohidrați. Acesta este motivul pentru care nutriționiștii recomandă utilizarea în principal a acelor produse care sunt fabricate din clasa a doua sau din cereale integrale de făină.

Făină de dovleac

În ceea ce privește alte tipuri de făină, cele mai utile sunt: ​​in, dovleac, ovăz și hrișcă. În scopuri terapeutice, ei folosesc de asemenea făină, ciulin, arahide, cireș, susan. Și totuși, chiar și aceste specii pot dăuna, dacă le mâncați prea mult. Deci, este necesar să se respecte normele și problemele cu sănătatea sau aspectul, atunci când mănâncă făină nu va.

Cum se păstrează făina

Făina nu a stricat mult timp, trebuie să o puteți stoca corespunzător. Pentru a face acest lucru, utilizați camere uscate cu temperaturi scăzute și o ventilație îmbunătățită. Perioada de valabilitate este de aproximativ șase luni, dar în funcție de tipul produsului poate fi diferită.

Interesant! Făină integrală de cereale este cel mai bine păstrată într-un frigider sau într-o pivniță răcoroasă.

Nu se recomandă păstrarea făinii într-o pungă de hârtie așa cum este vândută. Este mai bine să-l turnați într-un recipient pentru produse în vrac. Acest lucru va evita apariția gândacilor sau a mirosurilor diferite. Dacă făina a schimbat culoarea, conține gunoaie sau un miros ciudat, neplăcut, atunci nu ar trebui să fie folosit!

Pin
Send
Share
Send
Send