Apicultură

Pregătire și întreținere de prepelițe

Pin
Send
Share
Send
Send


Creșterea și întreținerea prepelițelor la domiciliu nu este dificilă. Chiar și un fermier de păsări aspirant poate trata aceste păsări miniatură. Aceasta este o afacere destul de profitabilă sau un hobby, în timp ce crescătorul primește nu numai ouă gustoase și sănătoase, ci și o carne excelentă dietetică. Modul de îngrijire, întreținere și reproducere a prepelițelor va fi discutat în articol.

Obiective de reproducere

Quail-urile dau naștere unor obiective diferite: de dragul ouălor, al cărnii. Uneori ele sunt pur și simplu crescute ca păsări decorative, pentru că sunt foarte frumoase.

Se crede că ouăle de prepelite sunt de mai multe ori mai utile, de pui și, în același timp, nu au colesterol. Quail-urile de prepeliță nu se îmbolnăvesc de salmoneloză și, prin urmare, ouăle lor pot fi consumate crude fără frică de prinderea bolii. În comparație cu puiul, apoi cu ouăle de prepeliță mai mult:

 • De 5 ori potasiu;
 • De 4,5 ori fierul;
 • vitamine B1, B2, A;
 • 5% proteină.

Carnea acestor păsări este dietetică. Acesta conține multe vitamine, aminoacizi și oligoelemente importante. Ca și ouăle acestor păsări, carnea nu se strică de foarte mult timp și nu își pierde proprietățile benefice.

Toate rasele de prepelițe sunt împărțite în trei zone: ouă, carne și ouă de carne.

 • Ouă rasă. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt prepelita japoneză și negru englez. Au o producție de ouă de 90%. Greutatea păsărilor este de 130-150 g (japoneză) și 150-205 g (negru engleză). Aproximativ 300 de ouă se administrează anual.
 • Câini de carne (Pharaoh, Texas White) nu au mai mult de 85% din producția de ouă cu o greutate de 320-360 - de sex feminin, de 280 - de sex masculin (Pharaoh) și de până la 500 de grame de pasăre (Texas alb). Un an nu poate da mai mult de 250 de oua.
 • Ouăle de carne (Manchurian, White English, Phoenix) au aproximativ 85% producție de ouă și au o greutate cuprinsă între 300 g (White Manchurian și English) și 250 g (Phoenix). Cantitatea de prepeliță poate fi plăcută crescătorilor cu 280 de ouă pe an.

Fotografii de rase comune de prepeliță

Productivitatea quailului

Citiți și aceste articole.
 • Irisuri de flori - cultivare și îngrijire
 • Varietate de tomate Robin
 • Cele mai bune struguri negri
 • Cele mai bune soiuri mari de usturoi

Creșterea și întreținerea prepelițelor la domiciliu este foarte profitabilă. Butașii pot transporta ouă fără bărbat. Este necesară numai dacă reproducerea este necesară. Productivitatea acestor păsări este foarte mare. Un prepelit, care cântărește 120 de grame pe an, poate produce până la 300 de ouă. Dimensiunea ouălor poate varia în funcție de rasă. Cele mai mari ouă oferă albul texan - 14-16 grame, iar cel mai mic - japonez, doar 9-11 grame.

Pe lângă beneficiile pentru ouă, fermierul de păsări poate obține, de asemenea, carne excelentă și dietetică. Carnea adevărată nu va fi prea mare, deși depinde de rasa de prepeliță.

Concluzii prepeliță în incubatorul de origine

Pentru a îngrășa prepelița plină, ele creează condiții speciale. Dacă acest lucru este neglijat, va fi foarte puțină carne. Mai întâi trebuie să separați masculii de femele și să le plantați în celule diferite. Celulele ar trebui să aibă o temperatură de până la 24 de grade și puțină lumină. În astfel de condiții, ei devin pașnici, calm și încep să mănânce în mod activ. Acestea sunt hrănite cu cereale și verdeață. În cereale este mai bine să adăugați 5% grăsimi furajere. Alimentele dau 3-4 ori pe zi. Desigur, abundența trebuie să fie apă.

Bărbații sunt sacrificați la 3 luni de viață, iar femelele după 1 an de viață, astfel încât să aducă mai multă ouă crescătorilor înainte de asta.

Întreținerea și condițiile de hrănire a prepelițelor

Quail păstrat în voliere. Pentru 1 bărbat și 4 femele se face o pisică de 30x30 cm și o înălțime de 20-25 cm. În cazul în care camera este prea mare, productivitatea va scădea semnificativ. Quailurile pot zbura, dar in acelasi timp isi pot bate capul cu tare pe tavan si se pot infirma. Pentru a evita acest lucru, plafonul este tapitat cu ceva moale. Dar, dacă acoperișul aviarului este mai mare de un metru și jumătate, nu este necesar să faceți acest lucru, deoarece, chiar dacă prepelițele se înalță, nu vor ajunge la tavan.

Nu sunt necesare năluci sau cuiburi, cum ar fi găinile. Ei pun ouă chiar pe podea. Și pentru a menține ouăle curate, fânul sau paie se întinde pe podea. Un astfel de gunoi, printre altele, va ajuta la menținerea ouălor întregi.

Conținutul de quail în cuști

Acum despre indicatorii din conținut. În cazul prepelițelor de reproducție sau doar al conținutului acestora, este important să se ia în considerare cu atenție temperatura, umiditatea, ventilația și iluminarea, deoarece mijloacele de trai depind de aceasta.

 • Zi de lumină - 17-20 de ore, dar trebuie să vă asigurați că sursa de lumină este slabă. Dacă ziua este diminuată la mai mult de 17 ore, păsările vor înceta să cuibărească, iar dacă veți crește cu mai mult de 20 de ore, acestea vor începe să lupte.
 • Trebuie să existe o bună ventilație (nu este proiectată) în vavir, astfel încât mirosul să nu stagneze. Când proiecțiile în prepeliță vor cădea pene.
 • Camera trebuie să fie uscată și caldă (temperatură 20-22 grade). În unele cazuri, acesta scade la 16 ori crește la 25 de grade. Dar este categoric imposibil să o micșorăm sau să o ridicăm mai puternic, va afecta atât productivitatea, cât și sănătatea păsărilor.
 • Umiditatea ar trebui să se situeze în intervalul 60-70%. Pentru a realiza acest lucru, puteți pulveriza apă dintr-o sticlă de pulverizare (vara) sau puteți turna apă pe podea (iarna). Și pentru ca păsările să fie curate, merită să instalați piscine pe părțile laterale ale cuștii, în care să poată curăța penele de insecte și murdăria aderentă.

Cuștile sunt curățate o dată pe zi la creșterea și întreținerea prepelițelor la domiciliu nu este o problemă. Cu toate acestea, pot să-și piardă gunoiul. Paturile, apa, băile se schimbă complet. O dată pe săptămână, o curățare completă a tuturor celulelor. Nu numai podeaua este curățată, ci și pereții, grilele - în general, totul.

Baile de băut și alimentatoarele sunt cel mai bine realizate, detașabile, ceea ce va simplifica hrănirea și, de asemenea, le va permite să fie spălate. Este mai bine să le plasați în afara volierei. În timp ce au atârnat capul, păsările beau (mănâncă) când au nevoie. Dar nu toate celulele permit acest lucru. Deci, le puteți pune înăuntru, trebuie doar să curățați mai des.

Blat de băut simplu pentru prepelițele prepeliță

Ei hrănesc prepelița de 2-3 ori pe zi. Pe o persoană se evidențiază 25-30 de grame de alimente. În cazul în care scopul principal al reproducerii este ouăle, acestea nu pot fi suprasolicitate, în caz contrar producția de ouă va scădea. Și despre hrănirea broilerului a fost menționat mai sus.

În alimentație trebuie să fie: furaje (pui), cereale (mei, ovăz, orz), verdețuri (germeni de grâu, trifoi, salată, ceapă), peeling vegetal (morcovi, cartofi, varză) , scoici, ulei de pește. Puteți adăuga și melci, melci, insecte.

Nu poți să faci prepelita: patrunjel, telina, verdeață de roșii și cartofi, hrișcă, secară, plante solanacee și de muștar.

Separat, trebuie spus despre apă. Quail este mai bine să dea apă caldă fiartă. Desigur, este necesar să o schimbați adesea. Dacă beți într-o cușcă, atunci de două ori pe zi - cel puțin. În afara - o dată pe zi.

Quail breeding la domiciliu

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Soiuri de struguri
 • Cele mai bune struguri din Muscat
 • Soi cultivat cu cartofi Gulliver
 • Puii cresc Dominant

Bărbații se pot reproduce până la vârsta de 40 de zile. Iar femeile de vârstă reproductivă trebuie să aștepte 9 săptămâni de la data nașterii. Ouăle nu incubează femelele. Pentru a obține tinerii, va trebui să achiziționeze un incubator. După 17 zile, puicuțele se deschid.
Ei cântăresc numai 6-8 grame, dar sunt deja activi și pot fi ușor răniți, deci trebuie să fiți extrem de vigilenți. Dacă nu le urmați, ele se vor sufoca într-un colț sau se vor sufoca, cazându-se într-un bol de băut. Înainte de a deveni mai puternici, este mai bine să le păstrați într-un puiet - cel mai adesea aceasta este o cameră de lemn, acoperită cu o plasă.

Ei mănâncă propria prepeliță, dar dieta este diferită de cea a adulților.

 • Primele 3 zile li se administrează ou zdrobit de 5 ori pe zi.
 • Din 3 zile puteți adăuga brânză de vaci și hrană pentru găini.
 • Începând de a 7-a zi, încep să se transforme pe verdele tăiței mărunțite.
 • De la 21 de zile hrănite ca prepeliță adulți.

Băuturile de băut sunt mai bune pentru a folosi vidul astfel încât puii să nu se înece. Cu o nutriție adecvată, greutatea puilor în primele 2 luni va crește de 20 de ori.

Pui de prepeliță

Nestlings nevoie de condiții de locuințe ușor diferite. Ei au nevoie de primele 14 zile de acoperire 24 de ore pe zi. Și după 2 săptămâni se reduce la 17 ore. Temperatura camerei ar trebui să fie ridicată - 35-37 grade. După o săptămână de viață, se reduce la 34, după 2 săptămâni până la 30 de ani și după 4 săptămâni până la 22 de grade. Camera ar trebui să fie uscată.

Boli de prepeliță

Quail poate face rău. Prin urmare, reproducerea și întreținerea prepelițelor la domiciliu ar trebui să includă inspecția lor de rutină de către un medic veterinar în cazul în care ouăle și carnea intră în vânzare. Dacă nu, atunci medicul este necesar doar în cazuri individuale. De exemplu, atunci când o persoană devine letargică, nu mănâncă, se îndepărtează de restul, trebuie izolată și transformată într-un medic veterinar.

Urina poate indica semne de boală. În prepelița sănătoasă, este întunecată, densă, cu divorțuri albe. Dacă scaunul este lichid sau cu o culoare neobișnuită, este din nou necesară izolarea păsării și contactarea medicului veterinar.

Pin
Send
Share
Send
Send