Olericulture

Hrănirea răsadurilor de varză

Pin
Send
Share
Send
Send


Hrănirea răsadurilor de varză este foarte importantă în procesul de creștere. Furați-o în perioada de răsaduri tocmai pentru că în acest moment absoarbe toate substanțele utile pentru creștere și dezvoltare. Varza este una dintre legumele, care este considerată folositoare atât în ​​nutriție, cât și în alte zone. Utilizarea sa a fost observată atât în ​​tratamentul bolilor cât și în cosmetologie.

Cum să alegeți semințele și să le pregătiți pentru însămânțare?

Semințe de varză

Pentru a merge la însămânțare, trebuie să acordați o atenție specială varietății de varză. Se întâmplă:

 • maturizarea timpurie
 • mijlocul sezonului;
 • maturitate târzie

Varză proaspătă coapte mai puțin fructuoasă. Perioada de coacere este iunie. Frunzele sunt libere să coboare și greutatea lor nu depășește 1,5 kg. O caracteristică a varzei de soiuri timpurii este aceea că nu poate fi stocată pentru o perioadă lungă de timp.

Varza de mijloc se deosebește prin faptul că poate fi păstrată până în noiembrie, dacă se respectă condițiile de depozitare corecte. Capetele de varza pot ajunge la 3 kg, iar densitatea varza este mult mai proasta.

Întârzierea ulterioară este potrivită pentru recoltarea în timpul iernii. Poate fi conservat și păstrat proaspăt în locuri răcoroase pe tot parcursul iernii. Greutatea unui cap poate ajunge la 7 kg. Frunzează capul tare și înfășurat strâns. Această varză nu este foarte bună în salatele proaspete.

Pentru cei care plantează varza pentru prima dată, se recomandă să nu se obțină semințe identice. Este mai bine să luați câteva piese, dar mai multe tipuri. Acest lucru rezultă din faptul că au plantat diferite tipuri, există o oportunitate de a compara productivitatea, iar în anul viitor tocmai să știți ce să cumpărați.

Dacă semințele achiziționate au fost prelucrate, acestea pot fi semănate imediat. Dacă nu, atunci trebuie să le înmuiați în apă la 50 ° timp de 20 de minute și apoi timp de 5 minute. în apă rece.

Când să semene varză pe răsaduri?

Citiți și aceste articole.
 • Strawberry varietate Bereginya
 • Sfeclă de furaje
 • Melotria sau mini castravete
 • Mâncarea copiilor după vagabond

Semințe de varză pentru răsaduri

Nu semănați semințele prea devreme. Acest lucru poate duce la faptul că răsadurile cu drepturi depline nu vor putea fi plantate în sol de condițiile meteorologice, iar până la stabilizarea vremii, varza își va pierde toată puterea pentru a supraviețui în condiții de interior. Aceste răsaduri sunt foarte bolnave, nu supraviețuiesc mereu pe teren deschis și au randamente scăzute.

Soiurile timpurii sunt cel mai bine semănate la mijlocul lunii martie. Media - de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lunii aprilie. Late - în a doua jumătate a lunii aprilie.

Amestecul ideal de sol va fi în cazul în care îl gătiți în toamnă. Amestecul optim pentru creșterea varză constă în humus și turbă amestecat 1: 1. În acest substrat, trebuie să adăugați cenușă, într-un raport de 1 lingura. l. pe 1 kg de teren.

Înainte de însămânțare, solul trebuie să fie umezit cu multă cantitate. Pentru a semăna cereale se află în rânduri, situate aproape unul de celălalt, aproximativ 0,5 cm. După ce răsadurile au crescut, va trebui să fie subțiate. Varza, care a crescut cu 1 săptămână în urmă, este subțire la o distanță între germenii de aproximativ 2 cm.

Din ziua însămânțării semințelor în sol până când germinarea durează aproximativ 12 zile. După 60 de zile, răsadurile sunt pe deplin pregătite pentru plantare în grădină. Răsadurile transferate cu ușurință stresul de relocare trebuie transplantate în sol numai atunci când temperatura exterioară este în mod constant caldă.

Cum și când să fertilizeze răsadurile de varză?

Îngrășământ pentru răsaduri de varză

Rolul hrănirii răsadurilor de varză este foarte mare. Mulți grădinari începători nu acordă o atenție deosebită acestei proceduri. Îngrășămintele consolidează imunitatea plantei, făcând-o rezistentă la situații stresante.

Înainte de udarea răsadurilor cu îngrășământ, trebuie să turnați generos solul cu apă curată la temperatura camerei. Aceasta va elimina posibilitatea amestecurilor de hrănire a rădăcinilor de ardere.

Gama de pansamente este destul de diversă. Există atât mijloace universale, cât și direcții înguste.

Puteți să faceți îngrășământ. Acest lucru va necesita:

 • superfosfat;
 • sulfat de potasiu;
 • azotat de amoniu.

4 g de superfosfat, 2 g de sulfat de potasiu și 2 g de azotat de amoniu se adaugă la 1 I de apă. Această cantitate de soluție este suficientă pentru aproximativ 50 de bucăți. răsaduri.

În cazul în care varza este cultivată cu un pick, atunci metoda de alimentare este ușor diferită. Primul îngrășământ se face numai după ce răsadurile transplantate au trăit 7 zile într-un loc nou.

A doua etapă de hrănire a răsadurilor de varză se efectuează la 3 săptămâni după primul îngrășământ. Compoziția soluției este aceeași ca și în cazul irigării fără extragere, dar pentru a doua oară doza tuturor componentelor trebuie dublată.

În perioada dintre primul și cel de-al doilea îngrășământ, răsadurile de varză pot deveni galbene. În acest caz, va trebui să turnați o soluție de apă și humus. Concentrația unei astfel de furaje se face într-un raport de 10: 1.

A treia etapă a îngrășământului ar trebui să aibă loc cu 7 zile înainte de transplantarea materialului săditor în sol deschis. Dar în acest caz, compoziția variază ușor. În 1 l de apă trebuie să adăugați:

 • 7 g superfosfat;
 • 8 g de sulfat de potasiu;
 • 3 g azotat de amoniu.

Creșterea dozei de potasiu ajută planta să se adapteze rapid la noile condiții.

Cum să se arunce cu varza răsaduri?

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Aloe phlox
 • Soiul de cartof Bellarosa
 • Descrierea soiului Glory
 • Cele mai bune soiuri de vinete pentru sere

Cum să scufundați răsaduri de varză

Decaparea răsadurilor (transplantarea) este comună în majoritatea cazurilor în regiunile unde clima este destul de rece. În acest climat, varza pe timpul verii nu are timp să câștige forță și fructe. De aceea, prima perioadă de dezvoltare este mai bine tolerată acasă.

Pentru alegerea răsadurilor de varză, trebuie să alegeți răsadurile cele mai sănătoase și mai puternice. Sunt adăpate abundent. Acest lucru facilitează îndepărtarea plantei de pe sol cu ​​ușurință și fără răniri. Răsadurile transplantate se scufundă în pământ până la adâncimea primelor frunze.

După transplant, răsadurile de varză sunt udate și în nici un caz nu pot fi expuse la lumina soarelui. Regimul de temperatură recomandat pentru varza transplantat este + 10 ° pe timp de noapte și + 16 ° С în timpul zilei.

Pentru prima dată într-o zi, răsadurile pot fi puțin sus. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci ea poate adăuga imunitate cu bioregulatori.

Cel mai bun mod de a uda varza?

Cel mai bun mod de a uda varza

Apa pentru cresterea varzei este foarte importanta, deoarece se compune in principal din umiditate. Umidificarea adecvată afectează în mod semnificativ gustul legumelor. Modul de irigare este important de observat în toate etapele cultivării.

Temperatura apei utilizate pentru irigare este foarte importantă. Ar trebui să fie aproximativ egală cu temperatura aerului cu care instalația este în contact.

În ceea ce privește frecvența udării, situația este puțin diferită. Cu cât planta este mai veche, cu atât mai puțină apă are nevoie. O atenție deosebită trebuie acordată irigării în momentul transplantului și în timpul începutului formării capului.

Pentru a determina dacă este necesară umiderea pământului, trebuie să rostogoliți o bucată după udare și după un timp faceți clic pe ea. În cazul în care peleta sa prabusit, înseamnă că pământul este uscat.

Este important să știți că, pe teren deschis, răsaduri în primele două săptămâni după transplantarea apei la o rată de 6 litri de apă pe 1 sq. Această procedură este zilnică.

Pin
Send
Share
Send
Send