Apicultură

Ce să hrănești găinile

Pin
Send
Share
Send
Send


Fermierul de păsări trebuie să știe în mod necesar ce să hrănească găinile în primele zile de viață, deoarece nutriția este un factor extrem de important pentru puii care nu sunt încă maturi. Aproape imediat după incubație, puii încep să caute mâncare și încearcă să-și croiască, cu cât vor găsi mai repede mâncare, cu atât mai mult cu cât vor deveni mai sănătoși și mai sănătoși. De aceea, imediat după uscarea puilor, acestea ar trebui să toarne o cantitate mică de grâu de porumb, care este suficient de mic pentru ei și nu necesită măcinare și prelucrare suplimentară.

Ce să furați puii de zi cu zi?

Când ziua trece după ecloziune, dieta găinilor trebuie să devină mai diversă. Lista produselor potrivite pentru puii de o zi include:

 • porumb
 • Yachka
 • griș
 • Grâu de grâu
 • Făină de ovaz (măcinată fin)
 • mei
 • Brânză brută

Cum să hrăniți puii de o zi

Cunoscând cum să hrăniți puii din primele zile ale vieții, este necesar să vă amintiți despre programul de hrănire, să hrăniți adesea găinile (cu un interval de două ore) și în porții mici, astfel încât puii să nu împrăștie cerealele. Resturile trebuie îndepărtate imediat și clătite. Asigurați-vă că vă amintiți despre prezența apei curgătoare în bolurile de băut. Este foarte util pentru puii de a adăuga kefir sau zer proaspăt dieta, care poate fi turnată în ghivece în loc de apă.

Aproximativ în a treia zi puteți începe să adăugați verde la dietă. Puii vor gusta ca umeze, frunze de planta, păpădie, precum și trifoi și urzică uscată ușor. Toată lumea a auzit despre avantajele penei de ceapă pentru păsările de curte, dar este de dorit introducerea acestei componente în dieta din a cincea zi de viață a puiilor. Ceapa verde are un efect benefic asupra sistemului digestiv și reduce riscul bolilor intestinale.

Puii pot da oua fierte?

Citiți și aceste articole.
 • Soi de cartof Zekura
 • Altoirea mărului
 • Cultivarea curcanilor broiler
 • Omshanik pentru albine

Puii pot da oua fierte?

De mult timp, fermierii de păsări s-au împărțit în două tabere: unii consideră că gălbenușul fiert este pur și simplu necesar pentru puii din primele zile ale vieții, alții cred că este inutil și chiar junk food. Și totuși, gândindu-vă la întrebarea cum să hrăniți puii din primele zile de viață acasă, trebuie să acordați atenție cercetării științifice.

Veterinarii sunt de părere că un ou fiert are mai multe dezavantaje decât avantaje:

 • Favorizează dezvoltarea microflorei patogene în intestin
 • Greutate mare
 • Textura prea "blândă", nu are efect stimulativ asupra mușchilor stomacului.

Dar acest lucru nu înseamnă că merită să renunți la acest produs cu totul, este pur și simplu meritat să-l dați într-o cantitate limitată și numai după ce puii au ajuns la câteva zile de viață.

Cititorii nostrii au apreciat articolele:

Cum să germineze grâul pentru găini - www.fermerok.info/kak-prorastit-pshenitsu-dlya-kur

Cum să crească producția de ouă la găini - Citiți articolul

Caracteristicile și descrierea puilor - rasa Brama

Ce să alimenteze puii săptămânal?

Pregătire pentru găini

Puii săptămânal nu mai au nevoie de hrănire prea des, reducând numărul de mese la aproximativ 5-6 ori. Baza dietei continuă să facă un amestec de cereale. Există încă produse care pot fi adăugate la regimul alimentar și modul în care puteți hrăni găinile în primele zile de viață la domiciliu:

 • Cereale fierte
 • Pulpa umeda
 • Suplimente minerale (cretă, coajă)

Având în vedere că numărul de furaje pe zi a scăzut, este necesar să se mărească cantitatea de hrană dată. Trebuie să se acorde atenție dacă există suficienți furnizori și consumatori de pui de găină: în cazul în care există prea mulți pui de găină în jurul unui băutor sau alimentator, aceștia se vor amesteca unul cu celălalt, vor șterge și probabil că cineva nu va putea să mănânce deloc.

Pâine mixer

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
 • Cele mai bune soiuri de vinete pentru sere
 • Varietate de castraveți Orientul Îndepărtat 27
 • Cele mai bune struguri de vin
 • Iepuri din California

Pâine mixer

Este foarte util ca puii să aibă lapte umed în rație și, pe lângă aceasta, este benefic pentru fermierul de păsări de curte financiar. Adevărul este că în paste puteți adăuga niște deșeuri menajere, de exemplu, terci de orez necondiționat sau coajă de cartof fiartă.

Blender - un amestec de cereale, deșeuri, legume, ierburi, care sunt aburite cu apă sau bulion. În pasta se poate adăuga făină de carne și oase sau făină de pește. Legumele sunt de obicei fierte și tocate sau pounded, cum ar fi dovleac, morcov, cartofi, sfecla pot fi folosite.

Este convenabil să se adauge pansamente minerale în paie, cum ar fi piatra de coajă și cretă. De asemenea, puteți să uscați și să tăiați sau să mănâncați cochilii de ou, veți obține un produs foarte util pentru găini. Dar trebuie să vă asigurați că mashul nu se află prea mult timp în alimentatoare, deoarece tinde să devină rapid inutilizabil. Și alimentele acide sau putrezite pot duce la consecințe grave.

Ce să hrănești puii lunare?

Ce să hrănești puii lunari

În cele din urmă, până în luna în care găinile au fost deja întărite și au câștigat o pondere bună. Astfel de găini pot merge deja liniștit în raza de acțiune și, prin urmare, baza alimentelor este iarba și alte verde. Puii lunar încep să dea boabe zdrobite, iar de la aproximativ o lună și jumătate deja solide, iar verdele nu mai pot fi zdrobite. Cerealele măcinate pot fi complet eliminate din dietă.

La această vârstă, suplimentele minerale și vitaminele din alimente sunt foarte importante. Unii crescători preferă să hrănească hrana pentru păsări, care este deja îmbogățită cu toate elementele necesare, atunci pur și simplu nu sunt necesare aditivi suplimentari. De regulă, furajele combinate au domenii speciale de vârstă, care sunt concepute pentru fiecare perioadă specifică a vieții păsărilor. Desigur, hrănirea cu hrană specializată este mai convenabilă din punct de vedere al economisirii timpului, dar toată lumea are dreptul să se aleagă.

La vârsta de o lună, puii sunt hrăniți de aproximativ trei ori pe zi. Dar cantitatea de furaj dată o dată este mărită. Trebuie remarcat faptul că dacă o cantitate mare de furaje rămâne în alimentator, atunci cantitatea sa este redusă.

Cu compoziția și dieta potrivită, pasărea va avea întotdeauna un aspect sănătos, un apetit bun și o sănătate excelentă.

Pin
Send
Share
Send
Send